Stamatis Spanoudakis

Componist

Stamatis Spanoudakis is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Petrina Chronia

1985 |

Griekenland 1985. Pantelis Voulgaris. Met o.a. Themis Bazaka, Dimitris Katalifos, Maria Martiks, Irene Iglesi en Nikos Birbilis.

Deze film steunt zo veel mogelijk op de feiten en behandelt de onderdrukking van onschuldige mensen in de jaren 1954 tot 1974. De film is een eerbewijs aan de gewone man die klem zat in een periode van politieke uitbuiting, die bekend is geworden als `Het stenen tijdperk`. Illegaal lidmaatschap van de (thans achterhaalde) communistische partij werd onder intolerante regeringen, die een voortdurende politiek van censuur volgden, bestraft met de gevangenis. Een sterke film. USA-titel: STONE YEARS.

Mia Toso Makrini Apousia

1985 | Drama

Griekenland 1985. Drama van Stavros Tsiolis. Met o.a. Pemi Zouni, Demetris Hatoupis, Betty Valassi, Costas Tzoumas en Manos Hatzisavas.

Een onweerstaanbaar drama met een jong meisje, dat bezorgd is om haar psychopatische zus, als hoofdpersoon. Alle andere leden van de familie interesseert het niet. De familie probeert het zusje in een staatskliniek te laten opnemen, terwijl de hoofdpersoon probeert om haar in een particuliere kliniek te laten plaatsen. De familie wint, maar de hoofdpersoon haalt haar zus uit de kliniek en zorgt thuis voor haar. Onze heldin besluit samen met haar zus een geïsoleerd leven te leiden. USA- titel: SUCH A LONG ABSENCE.

Promitheas se theftero prosopo

1975 | Experimenteel

Griekenland 1975. Experimenteel van Costas Ferris. Met o.a. Yiannis Canoupakis, Myrto Paraschi, Vangelis Maniatis, George Vouros en Costas Vrettos.

Deze quasi-artistieke film is een mislukking op alle niveaus: zowel verhaaltechnisch als filmtechnisch. Hij is onbedoeld grappig en bedient zich van veel te harde rockmuziek die op de meest onverwachte momenten uit de speakers knalt. Engelse titel: PROMETHEUS SECOND PERSON, SINGULAR.

Ta Chromata Tis Iridos

1974 | Drama

Griekenland 1974. Drama van Nikos Panayotopoulos. Met o.a. Nikitas Tsakiroglou, Vangelis Kazan, George Dialegmenos, Helena Kirana en Takis Voulalas.

Een van de meest artistieke Griekse films, die het midden houdt tussen kunst en amusement. De film handelt over de plotse verschijning van een mysterieuze vreemdeling die de produktie van een commercial onderbreekt. Vervolgens verdwijnt de man in zee. Een musicus van de filmcrew gaat naar hem op zoek en verdwijnt tenslotte net als de ander op geheimzinnige wijze in de zee. Engelse titel: THE COLORS OF IRIS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stamatis Spanoudakis op televisie komt.

Reageer