Berthold Viertel

Regisseur, Scenarist

Berthold Viertel is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Rhodes of Africa

1936 | Biografie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1936. Biografie van Berthold Viertel. Met o.a. Walter Huston, Oskar Homolka, Basil Sydney, Peggy Ashcroft en Frank Cellier.

Het verhaal van Cecil Rhodes, de Britse diamantzoeker (theatraal neergezet door gespeeld door Huston) in Zuid-Afrika die het in de 19e eeuw tot premier van de Kaapkolonie bracht en de feitelijke stichter is van Zimbabwe, het voormalige Rhodesië. Homolka speelt de rol van de stugge, uitgekookte Paul Kruger en in de cast zit ook de toen nog erg jonge Ashcroft als Ann Carpenter. Wat zwaar op de hand liggend maar over het algemeen interessant historisch drama dat op lokatie werd gedraaid, naar het boek Rhodes van Sarah Millin. Ook bekend als RHODES.

The Passing of the Third Floor Back

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Berthold Viertel. Met o.a. Conrad Veidt, Anna Lee en René Ray.

Een vreemdeling oefent invloed uit op de ontevreden bewoners van een pension. Prachtige acteurs en mooi aangekleed. Naar het boek van Jerome K. Jerome uit het Victoriaanse tijdperk. Een vreemd maar interessant verhaal.

The Man from Yesterday

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Berthold Viertel. Met o.a. Claudette Colbert, Clive Brook, Charles Boyer, Andy Devine en Alan Mowbray.

Een verhaal over Colbert die met Boyer trouwt omdat ze in de waan is dat echtgenoot Brook dood is. Heel goed gedaan dankzij de topbezetting.

Die Perucke

1924 | Zwijgende film, Drama, Komedie

Duitsland 1924. Zwijgende film van Berthold Viertel. Met o.a. Jenny Hasselqvist en Otto Gebuhr.

Een verhaal over Colbert die met Boyer trouwt omdat ze in de waan is dat echtgenoot Brook dood is. Heel goed gedaan dankzij de topbezetting.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Berthold Viertel op televisie komt.

Reageer