Salvatore Piscicelli

Regisseur

Salvatore Piscicelli is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Baby gang

1992 | Familiefilm, Drama

Italië 1992. Familiefilm van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Marco Testa en Daniele Marchitelli.

24 uur hel in het leven van een kleine jongen die de wereld van jonge delinquenten betreedt om heroïne te kopen voor zijn aan heroïne verslaafde broer. De knaap ontmoet jeugdige travestieten, gewelddadige kinderen die lid zijn van een bende, heroïneverslaafden en diverse andere louche figuren. Hij riskeert zijn leven en zijn toekomst. Zowel wat betreft sociale als emotionele aspecten een sterke film. Marco Testa, in de rol van de kleine jongen Luca, speelt overtuigend onder de kundige regie van Piscicelli. De 'verloren generatie' gezien vanuit de optiek van een kleine jongen.

Regina

1987 | Drama

Italië 1987. Drama van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Ida Di Benedetto, Fabrizio Bentivoglio en Giuliana Calandra.

Een rijke en beroemde actrice van veertig is herstellende van een ineenstorting op het toneel en ontdekt tijdens een affaire met een jongeman haar masochistische gevoelens. Bijzonder fraai zwart-wit camerawerk van Tonino Nardi maar de film mist gevoel. Spel en technische verzorging zijn goed.

Blues Metropolitano

1985 | Drama, Muziek

Italië 1985. Drama van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Marina Suma, Stefano Sabelli, Ida De Benedetto, Barbara D' Urso en Paolo Bonetti.

Popmuziek, de mafia, liefdesgeschiedenissen, een gigolo die op rijke vrouwen aast, een zwarte Amerikaanse musicus, goede en slechte mensen, seks, drugs en (nachtelijke) live concerten, in combinatie met een overvloed aan andere moderne sociale problemen verlevendigen deze op de jeugd gerichte film. Het is een handig kijkje in de rusteloze Italiaanse punk- en jeugdscene van regisseur Piscicelli, die vakkundige hulp kreeg van montageman Raimondo Crociani.

Immacolata e Concetta

1979 | Komedie, Romantiek, Erotiek, Drama

Italië 1979. Komedie van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Ida Di Benedetto, Marcella Michelangeli, Tomaso Bianco, Lucio Alloca en Lucia Ragni.

De in een vrouwengevangenis ontstane lesbische relatie tussen Immacolata (Di Benedetto) en Concetta (Michelangeli) wordt later voortgezet ondanks het feit, dat een van beide vrouwen getrouwd is en ondanks de Napolitaanse dorpsroddel. De aanwezigheid van haar echtgenoot zorgt voor uitbarstingen van jaloezie en als de vrouw zwanger blijkt, wordt ze door haar vriendin gedood. De aanpak in de stijl van een Napolitaans volksmelodrama is eerder verbazingwekkend dan overtuigend en de ongeremde inzet van hoofd- en bijrolspelers en de bewust groezelige vormgeving brengen de toeschouwer tot het weinig comfortabele besef 'aapjes te kijken'. Het scenario is van Carla Apuzzo en regissseur Piscicelli. Het camerawerk is van Emilio Bestetti. Eastmancolor, Mono.

Le Occasioni di Rosa

1971 | Drama

Italië 1971. Drama van Salvatore Piscicelli. Met o.a. Marina Suma, Angelo Cannavacciulolo, Sergio Boccalatte en Martin Sorrentino.

Een Napolitaans stel geeft hun afstompende en slechtbetaalde werk op voor prostitutie en drugshandel. De homoseksuele beschermer van de man van het paar wil ze wel betalen als ze voor hem een kind maken, maar ze kiezen tenslotte voor zelfstandigheid en abortus. Na IMMACOLATA E CONCETTA komt Piscicelli hier met een film over sociale en seksuele buitenbeentjes, die hij echter zó afstandelijk bekijkt en regisseert dat het resultaat niet meer is dan een rariteitenkabinet zonder oorspronkelijkheid en eenheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Salvatore Piscicelli op televisie komt.

Reageer