Charles Clary

Acteur

Charles Clary is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Lucky Larkin

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Harry Joe Brown. Met o.a. Ken Maynard, Nora Lane, James Farley, Harry Todd en Paul Hurst.

Maynards vierde Universal-western en de laatste die deels zwijgend was. Daarna zou Ken alleen nog sprekende films maken. Het scenario van Marion Jackson toont de botsing tussen paardenrancher Clary en de broers Farley en Hurst. Ken zorgt ervoor dat ze hun gerechte straf niet ontgaan. Camerawerk van Ted McCord.

Wolves Of The City

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van Leigh Jason. Met o.a. Bill Cody, Sally Blane, Al Ferguson, Monty Montague en Louise Carver.

Cody redt Blane en krijgt daardoor een baan bij haar rijke vader, een kunstverzamelaar. Bij hem wordt een kostbaar stuk gestolen. Cody komt erachter en moet dan ook Blane redden als die ontvoerd wordt door dezelfde lieden. Val Cleveland en Vin Moore verzonnen het allemaal. Cody kón het zolang er actie was, hoewel hij er in westernkostuum een stuk beter uitzag.

The Big Hop

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van James W. Horne. Met o.a. Buck Jones, Jobyna Ralston, Ernest Hilliard, Charles K. French en Charles Clary.

Na zijn laatste Fox-western THE BRANDED SOMBRERO maakte Buck Jones deze eigen produktie. Een vreemde, want hij zit vaker in een vliegtuig dan in het zadel, hangt aan een parachute en maakt zich druk om de hand van een vrouw. De fans vonden het maar niets: na diverse goede westerns was dit een tegenvaller. Buck leed 50 000 dollar verlies. J.B. Mack had het povere verhaaltje geschreven en Allen Siegler was de cameraman. Buck, ontgoocheld, besloot een circus op te richten. Dat avontuur kostte hem niet minder dan 250 000 dollar. Een paar illusies armer sloot Buck in 1930 een nieuw contract om zijn eerste western met geluid te maken met producent Sol Lesser. Dit werd THE LONE RIDER, door Columbia uitgebracht.

Land of the Lawless

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Thomas Buckingham. Met o.a. Jack Padjan, Tom Santschi, Joseph Rickson, Charles Clary en Vivian Winston.

Santschi is de outlaw die de omgeving onveilig maakt, en Padjan - in een van de twee westerns die hij voor Liberty Pictures maakte - de Texas Ranger die hem moet uitschakelen. Wyndham Gittens bewerkte een verhaal van Wallace Smith en Leon Shamroy deed het camerawerk. Tom Santschi (1879 - 1931) speelde sinds 1909 in de film en was min of meer gedoemd om bijna uitsluitend schurkenrollen in westerns te spelen. Dat begon al in de eerste versie van THE SPOILERS. Hij stierf aan te hoge bloeddruk; zijn laatste film, THE LAST RIDE, was symbolisch en verscheen pas tien maanden na zijn dood.

Satan Town

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Edmund Mortimer. Met o.a. Harry Carey, Kathleen Collins, Charles Clary, Trilby Clark en Richard Neill.

Carey gaat naar Alaska en vindt zijn fortuin. Zijn advocaat gebruikt ondertussen zijn geld voor nare dingen en Carey neemt wraak. Een aardige western, maar geen hoogvlieger in de serie van Carey. Jack Boyle leverde het verhaal en Marion Jackson bewerkte het. Sol Polito deed achter de camera dienst.

Mighty Like A Moose

1926 | Komedie

Verenigde Staten 1926. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Charley Chase, Vivien Oakland, Ann Howe, Charles Clary en Gale Henry.

Mr. Moose (Chase) en zijn vrouw (Oakland) zijn ronduit lelijke mensen. Zijn tanden staan vooruit en zij gaat gebukt onder een geweldige neus. Op een dag hebben ze genoeg gespaard. Zonder dat hun respectievelijke wederhelft het weet gaan ze naar een plastische chirurg en laten hun gezicht in orde brengen. Bij het buitengaan uit het hospitaal komen ze elkaar tegen, maar ze herkennen elkaar niet. Ze worden verliefd, maar moeten dit voor hun 'ega's' geheim houden. Doldwaze komedie vol schitterende gags die later dikwijls overgedaan werden in andere films. Het gevecht tussen Mr. Moose en 'zijn rivaal' is gewoonweg grandioos. Het gevoel voor timing waarvoor McCarey later bekend zou worden is ook hier reeds volop aanwezig. Een schitterend voorbeeld van de chaotische humor van de haast vergeten Chase. Fotografie is van Len Powers.

The Penalty

1920 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1920. Horror van Wallace Worsley. Met o.a. Lon Chaney, Clarie Adams, Kenneth Harlan en Charles Clary.

Ondergewaardeerd vergeldingsdrama, met Chaney als enge schurk, verminkt vanaf zijn geboorte, die zich wreekt op zijn ontrouwe vriendin.

The Lone Star Ranger

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van J. Gordon Edwards. Met o.a. William Farnum, Louise Lovely, G. Raymond Neye, Charles Clary en Lamar Johnstone.

De eerste verfilming van het in 1914 verschenen boek van Zane Grey, dat hier bewerkt werd door Charles Ienyon. Farnum speelde in de rol van Duane. Hij deed dat met autoriteit, zoals men dat in de jaren tien gewend was in vele westerns en avonturenfilms. John Boyle was cameraman. De versie met Tom Mix was de tweede verfilming.

Last of the Duanes

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van J. Gordon Edwards. Met o.a. William Farnum, Frankie Raymond, Harry De Vere, Charles Clary en G. Raymond Nye.

Zane Grey is ongetwijfeld een van de meest verfilmde western- schrijvers geweest. In 1914 publiceerde hij de gelijknamige roman en Fox zou tussen 1919 en 1941 het boek vier maal verfilmen. Ook deze versie met de in die tijd zeer populaire Farnum was met de nodige zorg gemaakt voor zover de filmtechniek dat toen mogelijk maakte.

Tennessee's Partner

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van George Melford. Met o.a. Fannie Ward, Jack Dean, Charles Clary, Jessie Mae Arnold en Raymond Hatton.

Het befaamde westernverhaal van Brett Harte, hier bewerkt door Marion Fairfax, over vriendschap in het Wilde Westen en de opofferingsgezindheid tussen twee vrienden - tot aan het geven van hun leven voor elkaar! In 1924 kwam de volgende verfilming als THE FLAMING FORTIES.

The Adventures of Kathlyn

1913 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1913. Avonturenfilm van F.J. Grandon. Met o.a. Kathlyn Williams, Tom Santschi, Charles Clary, William Carpenter en Goldie Coldwell.

Serial in dertien hoofdstukken. Williams erft een troon in India en dat levert heel wat avonturen op. Goed gemaakt, maar het scenario was nogal brokkelig geschreven door Gilson Willets naar een verhaal van Harold McGrath. Williams maakte haar filmdebuut in 1910 en werd 'The Selig Girl', alvorens door deze serial onder haar eigen naam populair te worden. Santschi debuteerde in 1909 en werd vooral door westerns een populaire acteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Clary op televisie komt.

Reageer