Stein Berge Svendsen is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Sonja: The White Swan

2018 | Biografie, Drama, Historische film

Noorwegen 2018. Biografie van Anne Sewitsky. Met o.a. Ine Marie Wilmann, Valene Kane, Eldar Skar, Anders Mordal en Anneke von der Lippe.

Waargebeurd verhaal over de Noorse Sonja Henie, één van de grootste kunstschaatssters ter wereld. Ze won vele prijzen, vertrok naar Hollywood en behoorde tot een van de rijkste vrouwen ter wereld. Als het financieel slecht gaat verandert ze van een inspirerende en gefocuste sportster in een keiharde zakenvrouw.

An Affair

2018 | Drama, Erotiek

Noorwegen 2018. Drama van Henrik Martin Dahlsbakken. Met o.a. Andrea Bræin Hovig, Tarjei Sandvik Moe, Anneke von der Lippe, Carsten Bjørnlund en Agnes Kittelsen.

Wanneer Anita met haar nieuwe baan als gymdocente start, is haar achttienjarige leerling Marcus meteen gecharmeerd van haar. Al snel komt ze erachter dat hij door haar is geobsedeerd is, en wordt ook Anita’s verlangen naar hem steeds groter.

Underdog

2014 | Drama

Zweden/Noorwegen 2014. Drama van Ronnie Sandahl. Met o.a. Bianca Kronlöf, Henrik Rafaelsen en Mona Kristiansen.

Sinds in Zweden de jeugdwerkeloosheid oploopt trekken jonge Zweden massaal naar het Noorse Oslo. De jonge Zweedse vrouw Dino (Bianca Kronlöf) wordt verliefd op haar Noorse werkgever Steffen (Henrik Rafaelsen), de vader van de kinderen waarop ze past. Diens tienerdochter Ida (Mona Kristiansen) lijdt onder de afwezigheid van haar moeder, die in het buitenland werkt. Bitterzoete love story die boogt op sterke, aardse personages in een intiem, organisch meanderend verhaal over menselijke verhoudingen, liefde en lef.

Happy Happy

2010 | Komedie, Drama

Noorwegen 2010. Komedie van Anne Sewitsky. Met o.a. Agnes Kittelsen, Henrik Rafaelsen, Joachim Rafaelsen, Maibritt Saerens en Ram Shihab Ebedy.

Happy Happy van debuterend regisseur Anne Sewitsky won in 2011 de World Cinema Jury Award tijdens Sundance. Terecht, want ondanks wat oneffenheden op scriptniveau is het moeilijk om niet een beetje verliefd te worden op deze tragikomedie over twee ogenschijnlijk gelukkige gezinnen in Noorwegen. Agnes Kittelsen schittert door haar mimiek en maniertjes als manische huisvrouw in schrijnende situaties. De luchtigheid waarmee de ellende gebracht wordt haalt de angel uit de pijnlijkste momenten, waardoor het drama soms tegen het karikaturale aan schuurt.

Trigger

2006 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Noorwegen 2006. Familiefilm van Gunnar Vikene. Met o.a. Ann Kristin Sømme, Sven Wolter, Anneke von der Lippe en Reidar Sørensen.

De 11-jarige Alise heeft haar beste vriendin wijs gemaakt dat ze bij haar oude opa altijd op Trigger rijdt, een enorm, wild paard. Het is een leugentje, om stoer te doen; in werkelijkheid is ze als de dood voor paarden. Dan staat er opeens een op hol geslagen schimmel voor de neus van Alise. Kan Alise het paard, dat ze natuurlijk Trigger noemt, temmen? Zal het haar lukken haar angsten te overwinnen? De Noorse Gunnar Vikene maakte met Trigger een spannend (melo)drama, dat uitermate geschikt is voor meisjes vanaf een jaar of negen, tien.

Sven en de rat

2006 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama

Noorwegen 2006. Jeugdfilm van Magnus Martens. Met o.a. Thomas Saraby Vatle, Luis Engebrigtsen Bye, Celine Louise Dyran Smith, Jan Gunnar Røise en Aslag Guttormsgaard.

Svens beste vriend is wit met zwart en heeft een lange staart: het is een rat! Hij zit graag op Svens schouder. Maar de rest van de wereld heeft een hekel aan ratten, terwijl Sven zo graag zou willen laten zien hoe leuk en slim de dieren zijn. Met zijn klasgenoten Dan en Melissa bedenkt hij een goed plan: meedoen aan de huisdierenwedstrijd. Maar op het cruciale moment gaat de rat er vandoor! Opgewekt Noors jeugdavontuur werd gebaseerd op het populaire Noorse kinderboek 'Svein og Rotta' van Marit Nicolaysen.