Eugenia Bostwick-Singer

Scenarist

Eugenia Bostwick-Singer is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Iron Jawed Angels

2004 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 2004. Drama van Katja von Garnier. Met o.a. Hilary Swank, Frances O'Connor, Julia Ormond en Anjelica Huston.

'Wees geduldig,' krijgen Alice Paul (Swank) en Lucy Burns (O'Connor) herhaaldelijk te horen: het vrouwenstemrecht komt wel. Maar het komt niet. De twee jonge vrouwen organiseren een reeks demonstraties rond het Witte Huis, ook tijdens de Eerste Wereldoorlog - dat wordt ze niet in dank afgenomen. Degelijk gemaakt televisiedrama over de eerste grote vrouwenbeweging die resulteerde in een grondwetswijziging, oogt modern onder regie van de Duitse Von Garnier (Bandits), en heeft een kundige cast. Genomineerd voor vijf Emmy's, Huston kreeg een Golden Globe voor haar rol.

Joseph: King of Dreams

2000 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Robert Ramirez en Rob LaDuca.

Rachel, de vrouw van de derde aartsvader Jakob, schenkt hem zijn elfde zoon als zij beiden al een hoge leeftijd bereikt hebben. Jakob is heel gelukkig en noemt het kind Jozef. Zijn broers zien hem opgroeien en zijn jaloers op het feit dat Jozef niet hoeft mee te helpen. Als Jakob hem een kleurige mantel schenkt, is voor hen de maat vol en werpen zij hem in een put. Hij wordt verkocht aan Midianitische kooplui, die hem meenemen naar Egypte, waar Jozef in dienst komt van een overste van de farao, Potifar. Jozef ontpopt zich als een intelligente, ijverige jongeman, die de aandacht trekt van Potifars vrouw Zuleika, maar Jozef wijst haar af. Daarop beschuldigt de vernederde Zuleika hem van een poging tot aanranding en wordt hij in een kerker geworpen. Ondertussen heeft de farao al dagen lang dezelfde droom. Hij hoort dat Jozef de droom kan uitleggen: Egypte zal zeven vette jaren kennen die gevolgd worden door zeven magere jaren. Als hij tijdig maatregelen neemt dan kan de farao zijn volk behoeden voor hongersnood in de magere jaren. Uit dankbaarheid wordt Jozef onderkoning van Egypte. Een waardig vervolg op THE PRINCE OF EGYPT dat direct op video uitkwam. De animatie is mooi, de liedjes zijn plezierig en de toon is vrij zodat de film door alle gezindten genoten kan worden. In het subplotje maakt Jozef kennis met Asenath, zijn ware liefde die hij, als hij eenmaal onderkoning is, zal trouwen. De dromen zijn in fantasievolle tableaux gepresenteerd, die geïnspireerd lijken te zijn op het werk van Vincent van Gogh. In de originele versie met de stemmen van: Ben Affleck als Jozef, Mark Hamill als Judah, Steven Weber als Simeon, Jodi Benson als Asenath, Maureen McGovern als Rachel, James Eckhouse als Potifar, Judith Light als Zuleika, Richard Herd als Jakob, David Campbell als zanger van Jozef. Het scenario is van Eugenia Bostwick-Singer, Raymond Singer, Joe Stillman en Marshall Goldberg. Het camerawerk is van Luc Chamberland.

Mulan

1998 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm, Musical

Verenigde Staten 1998. Animatie van Tony Bancroft en Barry Cook. Met o.a. Ming Na Wen, Eddie Murphy, BD Wong, Miguel Ferrer en Harvey Fierstein.

Was Disney met Aladdin ('92), The Lion King ('94) en Pocahontas ('95) al een exotische richting ingeslagen, Mulan doet er een fikse schep bovenop. Het script van de film is gebaseerd op een oeroude Chinese legende over een eigenzinnig Chinees meisje dat de plaats van haar vader inneemt om tegen binnenvallende Hunnen te strijden. Een mini-draak vergezelt haar. De prachtige bewegende tekeningen van Mulan hebben meer weg van Japanse schilderkunst dan van ouderwets Disneywerk. Behoorlijk succesvolle productie voor de studio, al zorgde Pixar vanaf 1995 voor het ├ęchte vuurwerk in animatieland.
Met in de originele, Engels gesproken versie de stemmen van oa Ming-Na (Mulan), Eddie Murphy (Mushu) en B.D. Wong (Shang).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eugenia Bostwick-Singer op televisie komt.

Reageer