Anne Marie Helger

Acteur

Anne Marie Helger is acteur.
Er zijn 1 film en 1 serie gevonden.

The Killing

2007 | Televisieserie, Misdaad, Drama, Mysterie, Thriller

Denemarken/Noorwegen/Zweden/Duitsland 2007. Televisieserie van Søren Sveistrup. Met o.a. Sofie Gråbøl, Morten Suurballe, Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen en Ann Eleonora Jørgensen.

De Deense politievrouw Sarah Lund is aan het inpakken: ze verhuist binnenkort naar Zweden, waar ze gaat samenwonen en begint aan een nieuwe baan bij de Zweedse politie. Maar dan krijgt ze nog een laatste, lastige zaak: de negentienjarige Nanna Birk-Larsen wordt vermoord en verkracht gevonden in een heideveld. Haar opvolger, Jan Meyer, lijkt niet geschikt om de zaak op te lossen, dus blijft Sarah iets langer. Uitstekende politieserie, dankzij de mooie opbouw, de interessante personages en het goede spel. Vooral het personage van politicus Troels Hartmann blijft lang ambigue. Na het eerste seizoen kwamen er nog twee seizoenen, die ook van vergelijkbare, hoge kwaliteit waren. Het derde seizoen speelt zich af in de wereld van het bedrijfsleven en de financiële crisis.

Koks i kulissen

1983 | Romantiek, Muziek

Denemarken 1983. Romantiek van Christian Braad Thomsen. Met o.a. Helle Ryslinge, Anne Marie Helger, Flemming Quist Mølner, Hans Henrik Clemmensen en Gyda Hansen.

Levendig en accuraat portret van twee vrouwen, Ryslinge en Helger, in een road-movie. Zij toeren als cabaretières-in- spe door Denemarken met een bizarre show waarmee zij de landelijke bevolking shockeren en de plaatselijke feministen een hart onder de riem steken. Intussen loopt hun privéleven op de klippen maar op de bühne slagen zij erin alles te relativeren en een en ander als komisch materiaal te gebruiken. Geen typische Braad Thomsen-film, maar hoogst onderhoudend, geestig, onverwacht en scherp. Door Deense en internationale pers unaniem geprezen maar een flop aan de kassa. Op video uitgebracht onder de titel LADIES ON TNE ROCKS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne Marie Helger op televisie komt.

Reageer