Mario Costa

Regisseur

Mario Costa is regisseur.
Er zijn 20 films gevonden.

Totò. gli amanti latini

1965 | Romantiek

Italië 1965. Romantiek van Mario Costa. Met o.a. Totò, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Aldo Giuffrè.

Een satire op de BOCCACCIO-mode: een vijfluik, die de draak steekt met de Italiaanse houding ten opzichte van het diepere gevoelsleven. Niet een van Totò's beste films, maar het is evenwel grappig en onderhoudend. Het spel is toneelmatig en overdreven komisch gebracht.

Buffalo Bill, l'eroe del West

1964 | Western

Duitsland/Italië/Frankrijk 1964. Western van Mario Costa. Met o.a. Gordon Scott, Ingeborg Schöner, Jan Hendricks, Catherine Ribeiro en Hans von Borsody.

Kolonel Cody ('Buffalo Bill') krijgt opdracht in de streek Indian Creek tussen cowboys en Indianen de vrede te herstellen, die bloedig verstoord is door een opperhoofd dat onder invloed staat van een doortrapte wapensmokkelaar. Deze vroege spaghetti- western heeft nog geen eigen stijl, en probeert de Hollywood- voorbeelden na te apen zonder zich daarbij aan historische feiten te houden. De regisseur nam voor de gelegenheid het pseudoniem John Fordson aan, in grenzeloze zelfoverschatting.

Buffalo Bill, hero of the farwest

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Mario Costa. Met o.a. Jacques Herlin, Ingeborg Schöner en Gordon Scott.

Kolonel Cody krijgt de opdracht in de streek Indian Creek de vrede te herstellen. Sinds de leiding in handen is van een opperhoofd onder invloed van een doortrapte wapensmokkelaar, is er van vrede al geen sprake

Il Terrore dei mantelli rossi

1963 | Avonturenfilm

Italië/Spanje/Frankrijk 1963. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Tony Russel, Scilla Gabel, Jacques Dacqmine, Yves Vincent en Nerio Bernardi.

Een Middeleeuws Joegoslavisch dorp wordt geterroriseerd door gemaskerde bendes. De bedreigde hertog kan steun krijgen van een corrupte legeraanvoerder die in ruil met zijn dochter wil trouwen. Deze avonturenfilm is met vaart gemaakt, waarbij tussen achtervolgingen te paard en gevechten opvallend weinig ruimte is voor spel- en dialoogscènes, wat in dit genre meestal een voordeel is.

Il Gladiatore di Roma

1963 | Avonturenfilm

Italië 1963. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Gordon Scott, Eleonora Vargas, Roberto Risso, Wandisa Guida en Ombretta Colli.

Een ongewoon sterke slaaf verzet zich tegen de onderdrukking en doet hardnekkige ontsnappingspogingen waarbij hij het ook opneemt voor de als slaaf verkochte prinses. Tenslotte schaft de nieuwe keizer van Rome de slavernij af. Een spektakelfilm volgens het bekende recept, met een rommelig scenario in een matte regie. Iets beter geacteerd dan gemiddeld.

The Rage Of The Buccaneers

1962 |

1962. Mario Costa. Met o.a. Giulia Rubini, Ricardo Montalban en Vincent Price.

Een ongewoon sterke slaaf verzet zich tegen de onderdrukking en doet hardnekkige ontsnappingspogingen waarbij hij het ook opneemt voor de als slaaf verkochte prinses. Tenslotte schaft de nieuwe keizer van Rome de slavernij af. Een spektakelfilm volgens het bekende recept, met een rommelig scenario in een matte regie. Iets beter geacteerd dan gemiddeld.

Il Figlio del sceicco

1962 | Avonturenfilm

Frankrijk/Italië 1962. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Gordon Scott, Christina Gajoni, Gordon Mitchell, Moira Orfei en Jany Clair.

De zoon van de door de tiran gedode bedoeïenensheik begint een offensief, maar krijgt al de misdaden van de vijand in de schoenen geschoven. Als de waarheid aan het licht komt, worden de beroofde partijen zijn medestanders. Dit gemiddeld romantisch spektakel werkt verrassingsloos de verplichte elementen van het genre af en geeft alle aandacht aan de massale vechtpartijen, die ook een dynamischer vormgeving hadden mogen hebben.

La Venere dei pirati

1961 | Avonturenfilm

Italië/Duitsland 1961. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Gianna Maria Canale, Massimo Serato, Scilla Gabel en Livio Lozenzon.

Een Italiaans serieprodukt uit de jaren zestig: deze keer gaat het over een terreurzaaiende tiran en slavenhandel.

Il Conquistatore di Corinto

1961 | Avonturenfilm

Italië/Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Jacques Sernas, Genéviève Grad, Gianna Maria Canale en John Drew Barrymore.

Groots opgezet spektakelstuk over de Macedonische opstand tegen de Romeinen, met natuurlijk een liefdeshistorie. Niet slechter maar ook niet beter dan soortgelijke produkten.

Gordon, il pirata nero

1961 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek, Actiefilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Ricardo Montalban, Vincent Price, Giulia Rubini, Liana Orfei en Mario Feliciani.

Ex-slaaf en piraat tracht de praktijken van een slavenhandelaar tegen te werken, die dat natuurlijk niet op zich laat zitten. Het leidt tot een confrontatie op zee.

Il Cavaliere del castello maledetto

1959 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk/Italië 1959. Avonturenfilm van Mario Costa. Met o.a. Massimo Serato, Luisella Boni, Pierre Cressoy, Irène Tunc en Livio Lorenzon.

Ambitieuze aristocraat heeft oom gevangen laten nemen om macht in diens hertogdom over te nemen en wil om positie te versterken zijn nicht trouwen. Hij weet aanvankelijk haar vertrouwen te winnen, maar als ze achter de waarheid komt zoekt ze contact met gemaskerde ridder. Weinig spectaculaire schermavonturen, afgewisseld met pathetisch geacteerde dramatische scènes.

Arrivano i dollari

1957 | Komedie

Italië 1957. Komedie van Mario Costa. Met o.a. Alberto Sordi, Mario Riva, Nino Taranto, Riccardo Billi en Isa Miranda.

Wat mensen allemaal niet overhebben voor geld - dat is het thema van deze alleraardigste klucht. Er ligt een grote erfenis te wachten op vijf broers, die ze echter pas kunnen krijgen als ze hun onhebbelijkheden en gebreken kwijt zijn. Spelers halen het onderste uit de kan in dit vrolijke blijspel.

Addio per sempre

1957 | Romantiek

Italië 1957. Romantiek van Mario Costa. Met o.a. Constance Smith, Fabrizio Fabrizi, Ettori Manni en Marisa Del Frate.

Een sympathieke ambachtsman, die getrouwd is en twee kinderen heeft, valt bij iedereen goed in de smaak. Zijn moeder woont bij het gezin in. Zijn beste vriend is een invloedrijke oude man. Op een nacht betrapt hij zijn vrouw met een andere man. In een opwelling vermoordt hij hem. Hij vlucht uit Napels weg en gaat naar New York. Jaren later, na WO II, keert hij terug. Gedurende zijn afwezigheid past de oude man op zijn moeder en de kinderen. Zijn echtgenote is verstoten en wordt niet meer in het huis of in de nabijheid van de kinderen toegelaten. Zijn jaren in Amerika zijn zeer succesvol geweest en hij is erin geslaagd een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen. Na zijn terugkeer in Napels wordt hij geteisterd door gevoelens van schuld en heimwee. De wijken waar hij met zijn gezin woonde, zijn veranderd. Hij is vastbesloten zijn gezin weer terug te vinden. Matig acteerwerk, maar het drama zit goed in elkaar.

Gli Amori di Manon Lescaut

1955 | Romantiek

Italië/Frankrijk 1955. Romantiek van Mario Costa. Met o.a. Myriam Bru, Franco Interlenghi, Jacques Castelot, Roger Pigaut en Louis Seigner.

Novice wordt verliefd op jonge losbol en gaat met hem naar Parijs, waar gewenning aan luxe-leven tot veel intriges en tegenslagen leidt. Vaak verfilmde roman kreeg typisch Italiaanse melodramatische aanpak die eerder op lachlust dan op traanklieren werkt.

Ti ho sempre amato

1954 | Drama

Italië 1954. Drama van Mario Costa. Met o.a. Myriam Bru, Jacques Sernas, Amedeo Nazzari, Tamara Lees en Maria Pia Casilio.

Een niet op het leven voorbereide leerlinge van een internaat loopt in zeven sloten tegelijk en wordt vervolgens door de vader van haar kind verlaten. Tenslotte haalt hij haar toch weer uit de goot. Een Italiaanse smartlap, gemaakt volgens het bekende stramien, die het vooral van de pathetisch geacteerde dialogen moet hebben, Wèl fraai gefotografeerd.

Pietà per chi cade

1953 | Drama

Italië 1953. Drama van Mario Costa. Met o.a. Amedeo Nazzari, Antonella Lualdi, Massimo Serato, Nadia Gray en Lydia Barov[KA8]a.

Een man komt uit krijgsgevangenschap terug en doodt de minnaar van zijn vrouw, terwijl zijn dochter zich uit verzet tegen haar moeder heeft vergooid aan een ondeugdelijk type. Deze larmoyante smartlap stapelt zóveel treurnis op elkaar dat de film nergens geloofwaardig wordt, zeker niet als er ten slotte toch nog een gelukkig einde komt. Wel een curiosum, ook door de rolbezetting van specialisten in dit genre.

Perdona mi

1953 | Drama

Italië 1953. Drama van Mario Costa. Met o.a. Raf Vallone, Antonella Lualdi en Tamara Lees.

Een man verdenkt zijn vrouw ten onrechte van ontrouw en verstoot haar, opgestookt door zijn jaloerse minnares. Ze wil met haar kinderen zelfmoord plegen, als net op tijd de waarheid aan het licht komt. Deze simpele smartlap wordt met veel pathos geacteerd en gepresenteerd, waardoor hij een merkwaardige overtuigingskracht krijgt over de doorzichtigheid van het scenario heen.

Cavalcata d'eroi

1951 | Romantiek, Historische film

Italië 1951. Romantiek van Mario Costa. Met o.a. Carla del Poggio, Cesare Denova en Paola Borboni.

Paus Pius IX vlucht uit Rome nadat een revolutionaire beweging de Romeinse Republiek heegft uitgeroepen. De paus vraagt hulp aan Frankrijk en er wordt hevig gevochten als de Franse troepen proberen in te grijpen. Tegen deze achtergrond ontwikkelt zich een liefdesgeschiedenis tussen Massimo, een jongeman, en de beeldschone Giulia. Voor wie houdt van romantiek en ridderlijkheid. Regie en spel hebben niveau.

I pagliacci

1948 | Muziek

Italië 1948. Muziek van Mario Costa. Met o.a. Tito Gobbi, Gina Lollobrigida, Afro Poli, Filippo Morucci en Beniamino Gigli.

Beroemde opera uit 1892 van Leoncavallo. Een clown bij een reizend revuegezelschap is jaloers op zijn vrouw. Zij heeft een verhouding met een jonge grondbezitter en als de waarheid van haar overspel tot hem doordringt verliest de clown zich in zijn optreden, tot hij alle pretentie opgeeft en zijn vrouw met een degen bedreigt. Costa, veteraan op het gebied van operaverfilmingen, maakte er een aanvaardbaar geheel van waarin de jonge, beeldschone Lollobrigida schittert als exotische schone met een décolleté dat niet veel te raden overlaat. De toneelverfilming van Franco Zeffirelli uit 1982 is veel indrukwekkender en beter gespeeld.

Follie per l'opera

1948 | Drama, Muziek

Italië 1948. Drama van Mario Costa. Met o.a. Aroldo Tieri, Gina Lollobrigida en Carlo Campanini.

Een echte lekkere film, uitstekend bezet en goed geregisseerd. Het verhaal gaat over een pastoor in de Italiaanse wijk van Londen, die met behulp van een journalist een concert organiseert. Hij wil geld inzamelen om een flatgebouw, dat anders tegen de grond gegooid zal worden, te kunnen restaureren. Het concert van Italiaanse liederen is gepland in Covent Garden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Costa op televisie komt.

Reageer