Emre Erkmen is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

A Tale of Three Sisters

2019 | Drama

Turkije/Duitsland/Nederland/Griekenland 2019. Drama van Emin Alper. Met o.a. Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Müfit Kayacan en Kayhan Açikgöz.

Het verhaal van drie zussen, die elk als hulp in de huishouding werkten bij een welgestelde familie in de stad. Nu de jongste twee terugkeren naar het afgelegen dorp waar de oudste bij hun vader inwoont, worden ze weer herenigd. Wanneer hun geschiedenis zich ontvouwt tegen het ongerepte decor van Noord-Oost Anatolië, blijkt hoezeer ze gevangen zitten in een vicieuze cirkel van armoede, gebrek aan scholing en afhankelijkheid. Grillige tragedie met theatrale en soms mythische trekjes. Werd op verschillende festivals bekroond.

Auf einmal

2016 | Drama

Duitsland/Nederland 2016. Drama van Asli Özge. Met o.a. Sebastian Hülk, Natalia Belitski, Julia Jentsch, Hanns Zischler en Sascha Alexander Gersak.

Nadat alle gasten van zijn feestje zijn vertrokken, blijft bankmedewerker Karsten met de mooie Anna over. Plotseling zakt de overblijfster in elkaar, en de gastheer raakt in paniek. Wanneer hij uiteindelijk hulp haalt, is het te laat. Aan de politie, en aan zijn vriendin die van haar zakentrip terugkeert, heeft Karsten iets uit te leggen. Özge (Istanboel 1975) moet wel veel weten van het kleinsteedse Sauerlandmilieu waar haar verhaal is gesitueerd: de Duitse 'provincie' komt er niet bijster goed vanaf. Tegenover de blufdramaturgie met de wat-is-er-gebeurd-ellips als suspensebasis staan de krachtige enscenering en gewiekste montage.

Lifelong

2013 | Drama

Turkije/Duitsland/Nederland 2013. Drama van Asli Özge. Met o.a. Defne Halman, Hakan Çimenser en Gizem Akman.

Kunstenares Ela (Halman) en architect Can (Çimenser) wonen in een prachtig, door hem ontworpen huis in een van de betere buurten van Istanboel. Hun huwelijk rammelt, hoewel ze het niet benoemen - laat staan ruzie maken. Visueel sterk, nadrukkelijk gestileerd drama over verlies en afscheid nemen, heeft prima acteurs in beide hoofdrollen. Wat niet in woorden wordt gezegd, wordt impliciet duidelijk via de kunst die Ela maakt en haar stille gezicht, waarop angst en wanhoop te zien zijn. Prima opvolger van Özge's debuut Men on the Bridge/Köprüdekiler.

Voice of My Father

2011 |

Turkije 2011. Orhan Eskikoy en Zeynel Dogan. Met o.a. Zeynel Dogan en Gulizar Dogan.

In documentaire stijl geschoten drama over de lotgevallen van een Koerdische gastarbeider in Saoudi-Arabië en zijn gezin. Tiger-kandidaat op het IFFR.

Men on the Bridge

2009 | Drama

Duitsland/Turkije/Nederland 2009. Drama van Asli Özge. Met o.a. Cemile Ilker, Umut Ilker, Fikret Portakal en Murat Tokgöz.

Drie mannen die aan de Bosporusbrug in Istanbul hebben gewerkt vertellen over hun leven en werk.