Mabel Karr is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

The Killer Tongue

1995 | Horror, Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Spanje 1995. Horror van Alberto Sciamma. Met o.a. Melinda Clarke, Jason Durr, Robert Englund, Mapi Galan en Doug Bradley.

Twee bankrovers Candy (Clarke) en Johnny (Durr) hebben een grote slag geslagen en willen hun medeplichtigen bedriegen. Ze verbergen het geld, Johnny geeft zich aan en krijgt enkele jaren gevangenisstraf. Terwijl hij de grillen ondergaat van de sadistische Chief Screw (Englund) vindt Candy met haar vier poedels een onderkomen in een klooster. Met de vrijlating van Johnny nakend en hun ex-trawanten die haar ontdekt hebben op de hielen, verbergt Candy zich in een verlaten bordeel. In de woestijn slaat een meteoriet in en een brokstukje wordt onbewust door Candy opgegeten. De gevolgen zijn dramatisch. Op haar tong groeit een vreemd wezen met een eigen wil. Een film die gelijktijdig absurd, griezelig, grappig en wreed is, bevolkt door de meest bizarre personages. Voor zijn debuut als regisseur/scenarist kon Sciamma trouwens rekenen op een hele monstergalerij als acteurs: Clarke (uit RETURN OF THE LIVING DEAD III), 'Freddy' Englund, 'Pinhead' Bradley en punk-idool Tudor Pole. Geen film voor een algemeen publiek, maar liefhebbers zullen hem op prijs stellen. Fotografie is van Denis Crossman. Dolby Stereo.

Y el prójimo?

1974 |

Spanje 1974. Ángel del Pozo. Met o.a. Fernando Rey, Geraldine Chaplin, Julián Mateos, Antonio Ferrandis en Mabel Karr.

In een ziekenhuis wordt een harttransplantatie voorbereid. Deze middelmatige film met een geheel Spaanse cast betekende het regie-debuut van de acteur Del Pozo.

Nada menos que todo un hombre

1971 | Drama

Spanje 1971. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Francisco Rabal, Analía Gadé, Ángel del Pozo, José María Seoane en Tomás Blanco.

Een rijk geworden emigrant komt naar zijn geboortedorp terug en is bereid om met de meest aantrekkelijke en hebzuchtige vrouw te trouwen. Onuitstaanbaar en slecht gemaakt.

Porqué pecamos a los 40?

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Juanjo Menéndez, Rossana Yanni en Esperanza Roy.

Een drietal mannen van middelbare leeftijd wil jonge vrouwen verleiden. De klassieke, pijnlijk pseudo-erotische, komedie uit de achterlijke Spaanse cinema van de jaren zestig en zeventig.

Con ella llegó el amor

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Chacho, Mara Cruz, Angel de Andrés en Mabel Karr.

Twee Madrileense bohémiens op zoek naar succes zowel op artistiek gebied als in de liefde. Een werkelijk slechte film.

Abuelo made in Spain

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Mónica Randall, Mabel Karr, Manuel de Blas en Florinda Chico.

Een dorpeling gaat zijn familie in de hoofdstad opzoeken en slaagt er in al hun problemen op te lossen. Dit is nu typisch een komedie met Martínez Soria, en dus net zo slecht als alle andere.

Cover girl

1967 | Romantiek

Spanje 1967. Romantiek van Germán Lorente. Met o.a. Oliver Despax, Beba Loncar, Eduardo Fajardo en Mabel Karr.

Een model raakt smoorverliefd op een jonge avonturier. Dit melodrama van Germán Lorente speelt zich in weelderige milieus af. Deze Spaanse regisseur heeft de neiging om een buitenlandse schijn aan zijn films te geven.

Miss Muerte

1965 | Horror, Thriller, Erotiek

Spanje/Frankrijk 1965. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Estella Blain, Mabel Karr, Fernando Montès, Howard Vernon en Guy Mairesse.

De dochter van een overleden geleerde die langs operatieve weg mensen zijn wil probeerde op te leggen, wil de dood van haar vader wreken. Een nachtclubdanseres dient als lokvogel. Deze bizarre en barokke griezelfilm stamt uit de tijd dat Franco nog geen acht films per jaar maakte en zijn best nog deed. Jean- Claude Carrière werkte mee aan het scenario maar overtuigend werd het niet. De fysieke charmes en het gebrek aan expressie van Blain zijn ideaal voor de rol van de robot-achtige danseres.

Muere una mujer

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Mario Camús. Met o.a. Alberto Closas, Gisia Paradis, Tomás Blanco en Mabel Karr.

Een zakenman vindt op een dag het lijk van een vrouw in zijn auto. Een erg flauwe film, geschreven door de overschatte regisseur en Carlos Saura.

Los Palomos

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Luis Lo[KA1]pez Vázquez, Gracita Morales, Mabel Karr en Fernando Rey.

Een aristocratisch echtpaar wil de twee dienstbodes die ze hebben van een misdaad beschuldigen. Een van de minst overtuigende films van de veelzijdige Fernando Fernán-Gómez.

La Barca sin pescador

1964 | Drama, Misdaad

Spanje 1964. Drama van José María Forn. Met o.a. Gérard Landry, Amparo Soler Leal, Mabel Karr en Julián Ugarte.

Een financier die op het punt staat failliet te gaan moet het voorstel dat de duivel hem doet accepteren: hij vermoordt een vrekkige visser. Door wroeging gekweld zoekt hij kontakt met de weduwe en wordt verliefd op haar. Een ronduit zonderlinge film; hoogst suggestief.

Destino: Barajas

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Ricardo Blasco. Met o.a. Germán Cobos, Marisa de Leza, Manuel Zarzo, Manolo Marán en Ricardo Valle.

Verschillende anekdotes die zich rondom het Madrileense vliegveld Barajas afspelen. Een liefdes-zedenschets, zonder pretenties maar ook onschadelijk.

Il colosso di Rodi

1961 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Italië/Spanje/Frankrijk 1961. Avonturenfilm van Sergio Leone. Met o.a. Rory Calhoun, Lea Massari, Georges Marchal, Conrado Sanmartin en Ángel Aranda.

Een Athener op bezoek in Rhodos raakt betrokken bij de revolte tegen de despoot Xerxes die vanuit een kolossaal beeld de rebellen bestrijdt waarin helse machinerie is verborgen. Een reeks van natuurrampen gaat in hun voordeel werken. Debuutfilm van Leone heeft een scenario dat niet veel anders is dan andere mythologische peplum. Zijn aanpak van de actiescènes en van de romantische momenten tussendoor tillen het resultaat net iets boven het gemiddelde niveau uit. Het scenario is van regisseur Leone, Luciano Chitarrini en Ennio de Concini. Het camerawerk is van Antonio Ballesteros.

Viva quien sabe querer!

1959 | Komedie

Argentinië/Mexico 1959. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Mabel Karr, Oscar Pulido en Anita Casares.

Een man die zich uitgeeft voor impresario, engageert twee jongemannen met een vals contract. Als vergeldingsmaatregel ontvoeren zij twee balletdanseressen. Uitsluitend gered door de aanwezigheid van de aangename en sympathieke Karr, die later de vrouw van de beroemde Spaanse acteur Fernando Rey werd.

Hecho violento

1958 | Avonturenfilm

Spanje 1958. Avonturenfilm van José María Forqué. Met o.a. Richard Morse, Mabel Karr, Adolfo Marsillach en Rafael Luis Calvo.

Een pasgetrouwde jongeman die een overval heeft gepleegd op een apotheek om het leven van zijn vrouw te redden, wordt door de politie opgepakt en onmiddellijk daarna naar een gewelddadig concentratiekamp gestuurd. Een van de eerste en beste films van Forqué.

Sin Town

1942 | Actiefilm

Verenigde Staten 1942. Actiefilm van Ray Enright. Met o.a. Constance Bennett, Broderick Crawford, Anne Gwynne, Ward Bond en Andy Devine.

Een actiefilm met veel vaart over de opschudding in een stadje nadat een dagbladredacteur is gedood. Goede rolbezetting in een meer dan middelmatige film.