Rikiya Yasuoka

Acteur

Rikiya Yasuoka is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Toxic Avenger Part II

1989 | Horror, Actiefilm

Verenigde Staten/Japan 1989. Horror van Michael Herz en Lloyd Kaufman. Met o.a. Ron Fazio, John Altamura, Phoebe Legere, Rick Collins en Rikiya Yasuoka.

Nu Toxie (ditmaal uitgebeeld door Fazio) de misdaad uitgeroeid heeft is Troma zelfs een gezellig stadje geworden. Maar de directie van Apocalypse Inc. heeft er zijn oog op laten vallen en wil van het stadje een openlucht kerncentrale maken. De enige die in de weg staat is Toxie. Ze smeden een plan om hem naar Japan te lokken, waar een antidotum ontdekt werd dat zijn kracht zal oplossen. Even krankzinnig vervolg op de succesfilm uit 1985, getuigend van evenveel slechte smaak, maar gebracht met vermakelijk allure. Wanneer het menselijk monster in de nabijheid komt van het kwaad komen zijn 'tromatonen' in opstand en kan niets hem tegenhouden. Een film die nauw aan het hart moet liggen van alle milieubewuste activisten... als ze tegen een stootje kunnen natuurlijk. Acteerprestaties zijn niet de moeite waard, maar wie van dit soort camp houdt zal zich ongetwijfeld amuseren. Kaufman en Gay Partington Terry schreven het scenario. De camera werd gehanteerd door James London en Pericles Lewnes zorgde voor de effecten. Gelijktijdig gedraaid met Part III.

Tampopo

1986 | Komedie

Japan 1986. Komedie van Juzo Itami. Met o.a. Ken Watanabe, Tsutomu Yamakazi, Nobuko Miyamoto, Kôji Yakusho en Kinzo Sakura.

Een chauffeur en zijn bijrijder komen een jonge weduwe te hulp die een winkel heeft waar Japanse vermicelli te koop is. Tot haar klanten behoren buurtbewoners en spitsboeven. Samen proberen ze de perfecte vermicelli te maken. We krijgen zo een aardig kijkje in de Japanse keuken. Enige malen volgen we een willekeurige voorbijganger die iets beleeft dat met eten te maken heeft. Itami schreef zijn eigen scenario en Masaki Tamura stond achter de camera.

Himatsuri

1984 | Drama

Japan 1984. Drama van Mitsuo Yanagimachi. Met o.a. Kinya Kitaoji, Kiwako Taichi, Ryota Nakamoto, Norihei Miki en Rikiya Yasuoka.

Een ware gebeurtenis was de aanleiding voor dit intense, soms wat mysterieuze portret van een aan bloed en bodem verknochte Japanner die zich met een afschuwelijke gewelddaad verzet tegen de modernisering van zijn kustplaatsje. Kijkers die niet iets weten over de taoistische filosofie en de Japanse moraal zal het drama een beetje ontgaan. Hecht scenario van Kenji Nakagami en mooi camerawerk van Masaki Tamura.

Jidosha Dorobo

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Yoshinori Wada. Met o.a. Rikiya Yasuoka, Hajime Kamioka, Noh Terada en Chikako Hosokawa.

Met het droombeeld voor ogen zelf een auto te bezitten, houdt een groep jongeren van verschillend ras zich bezig met het stelen van auto's. Krankzinnige Japanse imitatie van destijds in Amerika zeer in zwang zijnde films over de jongerenproblematiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rikiya Yasuoka op televisie komt.

Reageer