Mary Alice: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

The Matrix Revolutions

2003 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 2003. Sciencefiction van Lana Wachowski en Lilly Wachowski. Met o.a. Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving en Mary Alice.

In The Matrix (1999) ontdekte hacker Neo (Reeves) dat de werkelijkheid zoals we die kennen eigenlijk een computersimulatie is die in onze breinen wordt geplant, in het vervolg ontdekte hij dat fouten in de simulatie expres werden ingebouwd en in dit derde deel moet hij het opnemen tegen losgeslagen computervirus Agent Smith (Weaving). Maar, net als in het tweede deel, gaat het hier vooral om de - bijzonder fraaie - special effects, die de warrige plot nogal ondersneeuwen. Veel minder goed dan het baanbrekende eerste deel.

The Wishing Tree

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Ivan Passer. Met o.a. Alfre Woodard, Helen Shaver, Mary Alice, Blair Underwood en Charles Weldon.

In dit sprookjesachtige drama voor de jeugd keert een advocate na de dood van haar moeder terug naar haar geboorteplaats in het zuidelijke Georgia. Daar raakt ze geboeid door een plaatselijke legende. De altijd prima Woodard (Passion Fish, Miss Evers' Boys) heeft een mooie rol in een sfeervol verhaal van Ivan Passer, de Tsjechische regisseur die in de jaren zestig zijn geld verdiende als scenarioschrijver (hij werkte onder andere veel samen met regisseur Milos Forman). Na de inval van de Sovjettroepen in 1969 glipte hij het land uit en kwam na enkele omzwervingen in de VS terecht, waar hij onder meer Cutter's Way en Haunted Summer maakte.

Down In The Delta

1998 | Drama

Verenigde Staten​/​​Canada 1998. Drama van Maya Angelou. Met o.a. Alfre Woodard, Wesley Snipes, Esther Rolle, Mary Alice en Loretta Devine.

Deze Amerikaanse kabeltv-film - het debuut van dichteres/schrijfster Maya Angelou - handelt over een verlopen zwarte vrouw (Alfre Woodard) uit Chicago die haar roots ontdekt in ruraal Mississippi. Uncle Earl (mooie rol van Al Freeman jr) is de explicateur die haar wegwijs maakt in de roerige familiegeschiedenis die teruggaat naar het slavernijtijdperk. Een zoete ode aan Zalvende Familie en het Dorpse Leven. Winnaar van de publieksprijs op het filmfestival van Chicago.

Bed of Roses

1995 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1995. Romantiek van Michael Goldenberg. Met o.a. Christian Slater, Mary Stuart Masterson, Pamela Adlon, Josh Brolin en Ally Walker.

Bloemist Lewis (Slater) verkent de grenzen van Onwaarschijnlijke Bonbondoosromantiek als hij zijn waar aanbiedt aan workaholic Lisa (Masterson). Beiden zijn gepokt en gemazeld door de grote boze buitenwereld en kunnen - tot vervelens toe - maar niet geloven dat ze bij elkaar passen. Slater en Masterson worstelen zich met zichtbare moeite door het stroperige script analoog aan het mythische strijkje op de Titanic. En de teleurstelling is groot wanneer Lewis zich in de laatste minuut niet ontpopt tot ziedende bijlmoordenaar. (VM/VPRO Gids)

The Vernon Johns Story

1994 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1994. Biografie van Kenneth Fink. Met o.a. James Earl Jones, Mary Alice, Joe Seneca, Tommy Hollis en Nicole Leach.

Het verhaal begint midden 1950 met de hoog opgeleide onruststoker Vernon John (Jones), een prediker die naar Montgomery, Alabama, gaat om burgerrechten en zelfbeschikking voor zwarten te eisen. Hij wordt eerst wel geaccepteerd door de diakens en de congregatie, maar de zelfgenoegzame, kleinburgerlijke gemeente en plaatselijke blanken vinden zijn vasthoudendheid opruiend.

The Mother

1994 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1994. Drama van Simon Curtis. Met o.a. Anne Bancroft, Joan Cusack, Adrian Pasdar, Anne Meara en Stephen Lang.

Paddy Chayefski (1923-1981) was een van de grootste schrijvers uit de periode 1950-1960, het gouden tijdperk van tv- drama`s. PBS en BBC produceerden samen deze nieuwe versie van het televisiespel uit 1954 over een Iers-Amerikaanse weduwe uit de Bronx die vecht voor haar onafhankelijkheid. Het drama vertelt het aangrijpende verhaal van de onlangs weduwe geworden, 66- jarige Mrs. Fanning (Bancroft), die geen blok aan het been van haar getrouwde kinderen wil zijn en na veertig jaar als huisvrouw weer werk zoekt. Ze vindt elke ochtend een baan en wordt elke middag weer ontslagen. Uiteindelijk besluit de keiharde baas (Lang) van Tiny Tots Sportswear haar een kans te geven als naaister. Anne Bancroft zet een prachtige rol neer als de fragiele maar felle weduwe en ook de rest van de cast doet het uitstekend. Regisseur Curtis'integere verfilming geeft Chayefsky's verhaal de eer die het toekomt.

The Inkwell

1994 | Familiefilm, Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Matty Rich. Met o.a. Larenz Tate, Joe Morton, Suzzanne Douglas, Glynn Turman en Vanessa Bell Calloway.

Een introverte zwarte jongen 16-jarige wordt in 1976 volwassen als hij enkele harde waarheden over het leven leert tijdens een vakantie bij rijke familie op Martha's Vineyard. Hij trekt op met zijn neef, maakt kennis met een naaktstrand en raakt bevriend met het lokale schoonheidskoninginnetje en een lieve jonge mevrouw, die door haar man wordt bedrogen. Jawel, dit is een zwarte versie van SUMMER OF '42.

Freedom road - The Vernon Johns story

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Kenneth Fink. Met o.a. Clifton James, Nicole Leach, Cissy Houston, Tommy Hollis en Joe Seneca.

Een introverte zwarte jongen 16-jarige wordt in 1976 volwassen als hij enkele harde waarheden over het leven leert tijdens een vakantie bij rijke familie op Martha's Vineyard. Hij trekt op met zijn neef, maakt kennis met een naaktstrand en raakt bevriend met het lokale schoonheidskoninginnetje en een lieve jonge mevrouw, die door haar man wordt bedrogen. Jawel, dit is een zwarte versie van SUMMER OF '42.

Life with Mikey

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van James Lapine. Met o.a. Michael J. Fox, Christina Vidal, Cyndi Lauper, Nathan Lane en David Krumholtz.

Vroeger was Michael Chapman (Fox) een kindsterretje. Tegenwoordig vult hij zijn dagen als agent voor kindsterretjes. Een treurig bestaan. Op een dag wordt zijn portemonnee gerold door de tienjarige Angie Vega. Hij krijgt haar te pakken maar ze weet zich eruit te praten met zo'n hartverscheurend verhaal dat het hier wel om een topactrice moet gaan. Chapman contracteert haar meteen. Wat volgt is een vaker verteld verhaal, over je doel bereiken, boven jezelf uitstijgen, het belang van geloven in jezelf, kortom, the American Way. Bij vlagen bijna onderhoudend.

Laurel Avenue

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Carl Franklin. Met o.a. Mary Alice, Mel Winkler, Juanita Jennings, Rhonda Stubbins-White en Scott Lawrence.

Driedelige miniserie over een tumultueus weekend in het leven van een zwart Amerikaans gezin, vooral in Amerika bejubeld als realistisch beeld van een doorsnee zwarte familie in Minnesota. Tv op zijn best: geen clich[KA1]es, geen stereotyperingen, geen nep-problematiek, geen pasklare antwoorden. Alles draait om een familie met Winkler en Alice als de ouders, hun stotterende zoon Lawrence die basketbalcoach is, hun zestien-jarige dochter Williams en een oudere oom Brooks. Voeg daar nog een vrouwelijke tweeling bij (Jennings als een polietieagente met promotie- perikelen en Stubbins-White als een herstellende drugsverslaafde), Martin als veelbelovende muzikant en Russell, die in een kledingzaak werkt. Michael Henry Brown, die het scenario schreef, zorgde voor natuurlijke dialogen en het geheel oogt bijzonder fris, eerlijk en subtiel.

To Sleep With Anger

1990 | Drama, Experimenteel, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1990. Drama van Charles Burnett. Met o.a. Danny Glover, Paul Butler, Mary Alice, Carl Lumbly en Vonetta McGee.

Na lange tijd een zwerversbestaan geleid te hebben keert Glover terug naar L.A., waar hij onderdak vindt bij Lumbly en McGhee. De vlotte prater heeft een invloed op iedereen in het gezin. Burnett situeert zijn film in een realistisch L.A. waar de strijd om het bestaan eeuwig durend schijnt te zijn. Zijn personages zijn alledaagse mensen en hun belevenissen hebben niets ongewoon of heroïsch. Hij zet zwarte cultuur en traditie tegen de onvrede van hen die vinden dat ze in ghetto's leven. Burnett's scenario is vlijmscherp, begint als een sprookje om dan te evolueren in een anti-rascistisch pamflet. Niet iedereen zal ervan houden. Let op de schitterende credits die een mengeling is van tederheid en opstandigheid. Glover fungeerde als mede-uitvoerende producent. Fotografie van Walt Lloyd.

The Bonfire of the Vanities

1990 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Brian De Palma. Met o.a. Tom Hanks, Bruce Willis, Melanie Griffith, Kim Cattrall en Saul Rubinek.

Tom Wolfe's roman The bonfire of the vanities is een briljant gedetailleerde, niemand ontziende satire over de status-geobsedeerde hypocriete New Yorkers van de jaren tachtig. Voor de verfilming van de bestseller werd regisseur De Palma gekoppeld aan een stel grote sterren, maar niemand lijkt op zijn plaats, waardoor deze film blijft haken in mooie beelden en simpele maatschappijkritiek waarin de personages te weinig motivatie meekrijgen. Hanks speelt beurshandelaar Sherman McCoy, die geniet van miljoenen dollars en een maîtresse (Griffith). Het overrijden van een zwarte jongeman luidt zijn ondergang in, tot profijt van aasgieren als de alcoholistische journalist Peter Fallow (Willis).

Awakenings

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Penny Marshall. Met o.a. Robert De Niro, Robin Williams, Julie Kavner, Ruth Nelson en John Heard.

Neuroloog Oliver Sacks noteerde zijn ervaringen in 1969 met comateuze, slaapzieke patiënten en zag zijn boek in 1990 waarheidsgetrouw verfilmd. Sacks (hier Sayers genaamd, gespeeld door Williams) probeert de drug L-dopa uit op Leonard (De Niro), die al dertig jaar reactieloos door het leven gaat. En zowaar, de slapende wordt wakker en wil het leven inhalen. Maar hoe zit het met de bijwerkingen? De Niro toont wonderbaarlijke motoriek, Williams doseert zijn humor en samen zorgen ze ervoor dat het thema - pas op dat je niet vergeet om gelukkig te zijn - op acceptabele, niet al te sentimentele wijze wordt overgebracht.

The Women of Brewster Place

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Donna Deitch. Met o.a. Oprah Winfrey, Mary Alice, Olivia Cole, Robin Givens en Moses Gunn.

Ambitieuze verfilming van het boek van Gloria Naylor, waarin we zeven zwarte vrouwen enkele tientallen jaren volgen. Zij leven in een dichtgetimmerde straat en vechten tegen racisme, geweld en armoede. Goed gespeeld ensemblestuk, waarin iedereen een kans krijgt, dankzij het ruimtelijke scenario van Karen Hall. Oprah speelt de hoofdrol, en dat is haar tv-debuut. Zij was ook uitvoerend producente. Oorspronkelijk vertoond in twee delen.

Charlotte Forten's Mission: Experiment

1985 |

1985. Barry Crane. Met o.a. Mary Alice, Melba Moore, Anna Maria Horsford, Bruce McGill en Moses Gunn.

Ambitieuze verfilming van het boek van Gloria Naylor, waarin we zeven zwarte vrouwen enkele tientallen jaren volgen. Zij leven in een dichtgetimmerde straat en vechten tegen racisme, geweld en armoede. Goed gespeeld ensemblestuk, waarin iedereen een kans krijgt, dankzij het ruimtelijke scenario van Karen Hall. Oprah speelt de hoofdrol, en dat is haar tv-debuut. Zij was ook uitvoerend producente. Oorspronkelijk vertoond in twee delen.

This Man Stands Alone

1979 | Western

Verenigde Staten 1979. Western van Jerrold Freedman. Met o.a. Louis Gossett jr, Clu Gulager, Mary Alice, Barry Brown en James McEachin.

Naar het ware verhaal van een zwarte activist voor burgerrechten die zich in een zuidelijk stadje verkiesbaar stelt als sheriff en een populaire blanke verslaat. Ondanks een oprechte poging van een altijd goede Gossett, bevat de film slechts bordpapieren karakters.

Lawman without a Gun

1979 | Drama, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1979. Drama van Jerrold Freedman. Met o.a. Barton Heyman, Louis Gossett jr, Clu Gulager, Clebert Ford en Mary Alice.

Een hartverscheurende, realistische film over de rassentegenstellingen in het Zuiden van de VS. In de nadagen van de moord op Martin Luther King, weet een zwarte dominee middels een keiharde verkiezingsstrijd sheriff te worden in een stadje dat gedomineerd wordt door een bepaalde blanke familie, en doorbreekt daarmee een jarenlang blank monopolie. Er is aan zijn ambt één voorwaarde verbonden: hij moet het ongewapend uitoefenen. De voormalige sheriff en zijn trawanten laten het hierbij niet zitten en zij schuwen geen enkel middel om de strijd op een oneerlijke manier voort te zetten. Gosset jr als pas gekozen sheriff geeft op geweldloze wijze tegengas en komt als overwinnaar uit de ongelijke strijd. Een sterke film.

Sparkle

1976 | Muziek

Verenigde Staten 1976. Muziek van Sam O'Steen. Met o.a. Philip M. Thomas, Irene Cara, Lonette McKee, Dwan Smith en Mary Alice.

De opkomst van een zanggroepje à la The Supremes. Een overdosis aan clichés doet de film echter geen goed, al staan er vakkundige regie, goede muzikale nummers en levendig spel van McKee tegenover.