Cy Grant

Acteur

Cy Grant is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Black and White in Colour

1992 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Isaac Julien. Met o.a. Carmen Munroe, Cy Grant, Pearl Connor, Linton Kwesi Johnson en Hanif Kureshi.

Documentaire over de manier waarop zwarten sinds 1936 op de Engelse tv zijn geportretteerd. Zeer geslaagde film van de regisseur van YOUNG SOUL REBELS - een combinatie van fascinerende interviews en prachtig archiefmateriaal.

At the Earth's Core

1976 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1976. Avonturenfilm van Kevin Connor. Met o.a. Doug McClure, Peter Cushing, Caroline Munro, Cy Grant en Godfrey James.

Aan het begin van de 20ste eeuw ontwerpt Dr. Abner Perry (Cushing) een voertuig dat mensen in staat stelt dwars door rotsen te reizen. Door de financiële steun van de Amerikaanse zakenman David Innes (McClure) wordt Perry in staat gesteld een demonstratie te verzorgen. Het is de bedoeling door een berg te gaan, maar al vlug verliezen ze de controle over de besturing. De machine is op weg naar het middelpunt van de aarde, waar de inzittenden terecht komen in de prehistorische wereld van Pellucidar. Actievol avontuur dat jong en oud zal weten te boeien. Goed gespeeld en voorzien van uitstekende special effects. De film is een waardige visualisering van de klassieker van Edgar Rice Burroughs.

Shaft in Africa

1973 | Avonturenfilm, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1973. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Richard Roundtree, Frank Finlay, Vonetta McGee, Neda Arneric en Cy Grant.

Derde filmavontuur van de zwarte privé-detective Shaft, weer gespeeld door Roundtree. Deze keer wordt hij onder dwang bij een Ethiopische emir gebracht, die hem vraagt een bende slavendrijvers op te sporen. Vanaf dat ogenblik zitten we in een wervelstorm van actie, geweld en knipoogjes, maar uiteindelijk hebben we het allemaal al eens eerder gezien in de vorige films. Dat moet ook het publiek gedacht hebben, want ze kwamen niet meer kijken, zodat Shaft zijn carrière mocht voortzetten op het tv-scherm. Je moet het allemaal niet te serieus nemen, dan werkt het wel ontspannend. Stirling Silliphant schreef het scenario, dat door Marcel Grignon in beelden omgezet werd. Gefilmd in Panavision.

Sea Wife

1957 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Bob McNaught. Met o.a. Richard Burton, Joan Collins, Basil Sydney, Ronald Squire en Cy Grant.

Ontwapenende vertelling over Burton en Collins als overlevenden van een getorpedeerd schip. Hij wordt verliefd op haar zonder te weten dat zij een non is. Een WO II-verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cy Grant op televisie komt.

Reageer