Bruce Davey: productie.
Er zijn 26 films gevonden.

Hacksaw Ridge

2016 | Historische film, Biografie, Drama

Australië​/​​Verenigde Staten 2016. Historische film van Mel Gibson. Met o.a. Andrew Garfield, Hugo Weaving, Vince Vaughn, Teresa Palmer en Sam Worthington.

Omstreden of niet, Mel Gibson is een filmmaker met een unieke, constante signatuur. Na Braveheart, The Passion of the Christ en Apocalypto serveert hij wederom een provocatieve, bombastische cocktail van heldenmoed, geweld en religie. Hacksaw Ridge toont het waargebeurde verhaal van Desmond Doss (een overtuigende Garfield), die tijdens WO II in het Amerikaanse leger wil dienen als hospik - zonder wapen, want hij is vanuit zijn geloofsovertuiging pacifist. Aanvankelijk is Doss het pispaaltje van zijn ploeg, maar tijdens de slag om Okinawa ontpopt hij zich als eersteklas held. Gibson strooit lustig met clichés, melodrama en gruwelijkheden, maar vertelt absoluut meeslepend.

Stonehearst Asylum

2014 | Thriller

Verenigde Staten 2014. Thriller van Brad Anderson. Met o.a. Kate Beckinsale, Michael Caine, Jim Sturgess, Ben Kingsley en Brendan Gleeson.

Een kort verhaal van Edgar Allan Poe vormt de basis voor deze thriller die zich afspeelt binnen de muren van een psychiatrische instelling in 1899. Dokter Newgate bezoekt een tehuis om ervaring op te doen met de behandeling van geesteszieken. Tijdens zijn verblijf wordt hij verliefd op een patiënte en blijkt er van alles niet pluis in de instelling. Anderson mengt broeierige spanning met een bizar liefdesverhaal en weet de kijker met sfeervolle beelden en verrassende wendingen twee uur lang geboeid te houden.

How I Spent my Summer Vacation

2012 | Actiefilm, Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 2012. Actiefilm van Adrian Grunberg. Met o.a. Mel Gibson, Kevin Hernandez, Daniel Giménez Cacho, Peter Stormare en Dean Norris.

Nadat hij een stevige slag heeft geslagen, belandt een boef (Gibson) in de Mexicaanse gevangenis El Pueblito. Het is er een overvolle bende, waar alles te koop is, ook drugs en wapens. Met behulp van de negenjarige zoon (Hernandez) van een gedetineerde jonge vrouw probeert hij te overleven, met een vlotte babbel en ruim gedoseerd geweld. Bovendien wil hij de poet terugkrijgen. Niet eens zo beroerde gevangenisfilm, op een ruwe manier regelmatig best grappig, en Gibson is meer in vorm dan hij in lange tijd is geweest.

Push

2009 | Sciencefiction, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Canada 2009. Sciencefiction van Paul McGuigan. Met o.a. Dakota Fanning, Chris Evans, Camilla Belle, Djimon Hounsou en Joel Gretsch.

Actiefilm over lieden met speciale gaven die in Hongkong onderling ruzie maken over de inzet van de superkrachten (onder andere helderziendheid en telekinese). Push is de zoveelste superheldenfilm die hengelt naar sympathie met de alledaagsheid van de personages. Helaas zijn de personages en het verhaaltje flinterdun, alsof het allemaal ter plekke is bedacht. De drukke cameravoering, muziek en montage verhullen aanvankelijk dat Push weinig om het lijf heeft maar de onzinnigheid van het verhaal overschreeuwt de bombarie al snel. De volwassen rol van vijftienjarige Fanning is een minuscuul lichtpuntje.

Seraphim Falls

2006 | Western

Verenigde Staten 2006. Western van David Von Ancken. Met o.a. Liam Neeson, Pierce Brosnan, Anjelica Huston, Michael Wincott en Angie Harmon.

Een tijdje na de Amerikaanse Burgeroorlog zijn kolonel Carver (Neeson) en een paar huurlingen meedogenloos op jacht naar de taaie ouwe rot Gideon (Brosnan). Duidelijk hebben de twee nog een appeltje met elkaar te schillen, maar wat er precies tussen hen is voorgevallen blijft lang in het ongewisse. Er wordt dan ook niet veel gesproken, in deze pittige, rauwe western. De prachtige locaties, van de winterse bossen van Oregon tot de woestijn van New Mexico, vormen een perfecte achtergrond voor dit meeslepende wraakverhaal.

Apocalypto

2006 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2006. Drama van Mel Gibson. Met o.a. Rudy Youngblood, Dalia Hernández, Raoul Trujillo, Jonathan Brewer en Morris Birdyellowhead.

Jager Jaguar Paw (Youngblood) woont met zijn mooie, hoogzwangere vrouw en schattige zoontje in een dorpje in de Latijns-Amerikaanse jungle. Net als zijn buren leidt hij een rustig, idyllisch bestaan, waarin de jacht wordt afgewisseld met ruwe grappenmakerij en gezellige avonden bij het kampvuur. Maar dan valt een rivaliserende Maya-stam, op zoek naar mensenoffers, zijn dorpje binnen. Regisseur Gibson liet zijn prima acteurs in deze zeer bloederige actiefilm spreken in de originele taal van de Maya's, wat de indruk van historische correctheid wekt, maar legt wel erg de nadruk op de gewelddadige aspecten van de verder zeer geavanceerde cultuur. Spannend is het zeker.

The Passion of the Christ

2004 | Drama

Verenigde Staten 2004. Drama van Mel Gibson. Met o.a. Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Christo Jivkov, Monica Bellucci en Hristo Shopov.

Mel Gibsons verfilming van de laatste twaalf uur van Jezus Christus was vanaf het begin omgeven met kleine en grote rellen. Het uiteindelijke resultaat is een orgie van geweld en bloed, vol antisemitisme en met bijbelteksten als belangrijkste regieaanwijzingen. Gibson ging te werk als een horrorfilmer: Christus is in zijn film slechts een lichaam dat stap voor stap wordt vernietigd. Opvallend zijn het renaissancistische camerawerk en de talloze slowmotions. Jezus' lijden werkte blijkbaar louterend, want wereldwijd bracht de film meer dan een half miljard dollar op.

Paparazzi

2004 | Thriller

Verenigde Staten 2004. Thriller van Paul Abascal. Met o.a. Cole Hauser, Robin Tunney, Dennis Farina, Daniel Baldwin en Tom Sizemore.

Verrassend is het allemaal niet wat er gebeurt in deze thriller, waarin een filmster wordt nagezeten door paparazzi. Bo, de ster (Hauser), is zo'n type dat nou juist heel gewoon wil blijven en niet zit te wachten op foto's in roddelbladen van vrouw en kind. Na een Prinses Diana-achtig ongeluk slaan bij Bo de stoppen door en kunnen de wraakacties beginnen. Lichtpuntje is de besnorde Dennis Farina die altijd iets aardigs van zijn rol maakt, ditmaal als politieman. Er zijn cameo-optredens van Vince Vaughn, Chris Rock en Mel Gibson (tevens co-producent). Middelmatig in alle opzichten en nogal sadistisch bovendien.

Gladiatress

2004 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2004. Komedie van Brian Grant. Met o.a. Sally Phillips, Fiona Allen, Doon Mackichan, Philippe De Grossouvre en David Hayman.

Nadat Ceasar zo'n vijftig jaar voor Christus Gallië heeft veroverd richt hij zijn blik op Engeland. Na een valse start trekken de Romeinen zich terug in Frankrijk maar nemen wel de Keltische prinses Dwyfuc als krijgsgevangene mee. Aan haar zusters, de onbetekenende Worthaboutapig (Phillips) en de formidabele Smirgut the Fierce (Allen) de taak om haar te bevrijden. Gladiatress neemt films als Gladiator en King Arthur op een zeer Britse manier op de hak. Soms is dat leuk, maar iets te vaak is de humor flauw of plat. Hoofdrolspeelsters zijn bekend uit de Britse comedyserie Smack the Pony.

The Singing Detective

2003 | Misdaad, Drama, Komedie, Musical

Verenigde Staten 2003. Misdaad van Keith Gordon. Met o.a. Robert Downey jr, Robin Wright, Mel Gibson, Katie Holmes en Jeremy Northam.

The Singing Detective is een BBC-miniserie uit de jaren tachtig van de legendarische tv-auteur Dennis Potter (1935-1994). Potter verknipte zelf zijn acht uur durende kruinenkrabber tot een twee uur durend speelfilmscenario. Zijn autobiografische zwanenzang werd met verve verbeeld door Downey jr als Potters alter ego Dan Dark. Dark is een gehospitaliseerde, verbitterde psoriasispatiënt die zijn pijn en verleden ontvlucht in hallucinaties waarin hij als een film noir-detective verstrikt raakt. Een intrigerend werk over lijden, zelfdestructie, overgave en 'aanwijzingen boven oplossingen'.

We Were Soldiers

2002 | Oorlogsfilm, Historische film, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2002. Oorlogsfilm van Randall Wallace. Met o.a. Mel Gibson, Madeleine Stowe, Greg Kinnear, Sam Elliott en Chris Klein.

In 1965 leek het de Amerikaanse bevelhebbers slim om in de net op gang komende oorlog in Vietnam troepen per helikopter te verplaatsen. Naar de Ia Drang-vallei, bijvoorbeeld. Probleem was wel dat daar maar een paar toestellen tegelijk konden landen. En dat vijandelijke troepen er al in enorme aantallen aanwezig waren. De Amerikaanse soldaten, onder leiding van luitenant-kolonel Hal Moore (Gibson), vechten dapper voor hun leven, terwijl het thuisfront op de goede afloop hoopt. Sterke oorlogsfilm, voor wie even kan vergeten dat al die heldenmoed en al dat bloedvergieten uiteindelijk zinloos waren.

The Martins

2001 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2001. Komedie van Tony Grounds. Met o.a. Lee Evans, Kathy Burke, Linda Bassett, Eric Byrne en Terri Dumont.

Klasseverschil is weer eens een onderwerp in deze Britse film. De energieke komiek Evans speelt dromer Robert Martin, die in plaats van werk te zoeken zijn zinnen zet op het winnen van vakanties. Zijn vrouw (Burke) en schoonmoeder (Bassett) vinden dat maar niks. Wanneer een gegoed koppel een reis naar een eiland wint, slaat Robert door, kidnapt de twee en neemt zijn gezin mee naar de prijslocatie. The Martins heeft de grootste moeite om de juiste toon te vinden tussen farce, spannend drama, maatschappijkritiek en satire en dat doet de hele familie de das om.

What Women Want

2000 | Romantische komedie, Fantasy

Verenigde Staten 2000. Romantische komedie van Nancy Meyers. Met o.a. Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei, Lauren Holly en Alan Alda.

Tja, wat willen vrouwen eigenlijk? Sigmund Freud kon er maar niet achter komen, maar de hoekige macho Nick Marshall (Gibson) begint er iets meer van te begrijpen nadat hij door een bizar ongeluk de gave heeft ontwikkeld de gedachten van vrouwen te horen. Dat talent gebruikt hij aanvankelijk om zijn concurrent (Hunt) dwars te zitten, terwijl hij in de weer gaat met lipstick, ondergoed en epileersessies (lachen!). Regisseur Meyers (The Parent Trap) melkt de grap maximaal uit maar omzeilt de sluimerende meligheid met een Cary Grant-achtige warme jovialiteit waarmee Gibson, toch tamelijk onverwacht, prima uit de voeten kan.

The Million Dollar Hotel

2000 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 2000. Thriller van Wim Wenders. Met o.a. Jeremy Davies, Milla Jovovich, Mel Gibson, Jimmy Smits en Peter Stormare.

Op een persconferentie in Sydney noemde Mel Gibson Wenders' The Million Dollar Hotel 'boring as a dog's ass', terwijl dat heel niet het geval is. De man levert nota bene zelf in de film een niet onaardige vertolking van een langzaam psychisch desintegrerende politieman die werkt aan een verdachte (zelf)moord in het Amerikaanse titelhotel dat krioelt van de schilderachtige mafkezen onder het genot van een fantastische soundtrack van o.a. Bono en Brian Eno. De jury van het Berlijnse filmfestival kon de ietwat bizarre film wel waarderen en gaf daarvan blijk met de Zilveren Beer.

The Magic Pudding

2000 | Animatie, Komedie, Familiefilm

Australië​/​​Verenigde Staten 2000. Animatie van Karl Zwicky. Met o.a. Jack Thompson, Toni Collette, Hugo Weaving, Sam Neill en Geoffrey Rush.

Een koala gaat op zoek naar zijn ouders en krijgt daarbij hulp van een zeeman, een pinguin en een 'magic pudding' met de stem van John Cleese. Het gezelschap wordt tegengewerkt door een vervelende wombat.

Payback

1999 | Thriller

Verenigde Staten 1999. Thriller van Brian Helgeland. Met o.a. Mel Gibson, Lucy Liu, Gregg Henry, Maria Bello en Deborah Kara Unger.

De dief Porter (Gibson) wordt tijdens een klus verraden door zijn maat (Henry) en vrouw (Ungur) en voor dood achtergelaten. Wonder boven wonder herstelt Porter en de rest van Payback gaat over zijn niet aflatende geestdrift voor wraak. Het verhaal lijkt op dat van de klassieker Point Blank (1967), het script is dan ook afgeleid van dezelfde roman van ­Richard Stark. Maar hoewel Ericson Core stijlvolle beelden uit zijn camera perst, mist Payback het mysterie en de spanning van Point Blank en zie je vooral Gibson in een foutige wraakfilm. ­Regisseur Helgeland werd overigens ontslagen, twee dagen nadat hij een Oscar won voor L.A. Confidential, waarna een ander de film afmaakte.

Felicia's Journey

1999 | Thriller, Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Thriller van Atom Egoyan. Met o.a. Bob Hoskins, Elaine Cassidy, Arsinée Khanjian, Peter McDonald en Gerard McSorley.

De 17-jarige Ierse Felicia (Cassidy) loopt in industrieel Birmingham de oudere Hilditch (Hoskins) tegen het lijf, een obsessieve kok die haar helpt zoeken naar haar vriendje. In terugblikken wordt duidelijk dat Hilditch' behulpzaamheid een verknipte geest maskeert en dat Felicia's leven gevaar loopt. De Armeense regisseur Atom Egoyan (Caïro, 1960), bekend van onder meer Exotica en The Sweet Hereafter, dirigeerde de acteurs met fluwelen hand door een psychologisch gelaagd liefdesverhaal dat uitpakt als een ijzingwekkende thriller.

An Ideal Husband

1999 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1999. Komedie van Oliver Parker. Met o.a. Rupert Everett, Peter Vaughan, Cate Blanchett, Julianne Moore en Minnie Driver.

'To love oneself is the beginning of a lifelong romance,' zo gaat de beroemde zin uit Oscar Wilde's comedy of manners An Ideal Husband. De woorden worden gesproken door de meest gewilde vrijgezel van Wilde's fictie-universum van eind negentiende eeuw, Lord Arthur Goring - charmant gespeeld door Everett. Goring rolt in het intrigantenwereldje van zijn vriend Sir Chiltern (Northam) wanneer deze gechanteerd wordt door mevr. Chevely (Moore). Het stuk van Wilde is gevat en scherpzinnig, en met deze capabele acteurs (alleen Driver detoneert) en een beetje historisch inlevingsvermogen van de kijkers kant blijft het dat.

Fairytale: A True Story

1997 | Animatie, Drama, Fantasy, Mysterie, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1997. Animatie van Charles Sturridge. Met o.a. Florence Hoath, Elizabeth Earl, Paul McGann, Peter O'Toole en Bill Nighy.

De toevoeging `a true story´ wordt snel geassocieerd met bedroevende familiefilms maar bij deze volwassen kinderfilm is meer aan de hand. Harvey Keitel als Houdini bijvoorbeeld. En Peter O´Toole als Sir Arthur Conan Doyle, de geestelijk vader van Sherlock Holmes, die vlak na WO I twee meisjes treft die feeën hebben gefotografeerd. Houdini is de scepticus maar Doyle, de meisjes en velen met hen willen na de gruwelen van de oorlog graag geloven dat de doden niet werkelijk dood zijn.

187

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Kevin Reynolds. Met o.a. Samuel L. Jackson, John Heard, Kelly Rowan, Tony Plana en Karina Arroyave.

Regisseur Kevin Reynolds (Waterworld) haalde het in zijn hoofd om in One eight seven de beroemde Russische roulette-scène uit Michael Cimino's The Deer Hunter na te spelen. Niet bijster verstandig tenzij je de hoon van iedere cinefiel over je wilt afroepen. Cimino nam in 1978 ruim de tijd om de labiele geestesgesteldheid van Nick (Christopher Walken) neer te zetten richting het letale spelletje met de revolver. Walken kreeg er zijn eerste en enige Oscar voor. Zoiets kun je alleen met een knipoog dupliceren, maar Reynolds' versie is bloedserieus. En komt als een donderslag bij heldere hemel. Leraar Garfield (Samuel L. Jackson) is net hersteld van een steekpartij op zijn school in New York en wordt op zijn nieuwe school in LA opnieuw met de dood bedreigd. Middels de cijfercombinatie 187, politiejargon voor moord. Anders dan de shoot-'em-up The Substitute - waarin Tom Berenger met bloeddoorlopen ogen zijn wapens leegt op zijn pupillen - focust Reynolds op de emotionele erosie van Garfield die z'n integriteit ziet vervliegen tegenover zijn gangsterleerlingen. De roulette is een manco maar het grimmige beeld van de scholen is kundig gedoseerd. En nota bene gebaseerd op de ervaringen van een heuse invalkracht.

Dad and Dave: On Our Selection

1995 | Komedie, Familiefilm

Australië 1995. Komedie van George Whaley. Met o.a. Murray Bartlett, Essie Davis, Nicholas Eadie, Leo McKern en Geoffrey Rush.

Het wel en wee met een lach en een traan van een arm landbouwersgezin uit Queensland in Australië dat na veel tegenslagen uiteindelijk boven Jan weet te komen. Volharding en optimisme zijn de boodschap. De spelprestaties zijn realistisch en de kijker leeft met hen mee. Het geloofwaardige scenario is van de regisseur Whaley en Steele Rudd. Het camerawerk is van Martin McGrath. Een aantrekkelijke score van Peter Best.

Braveheart

1995 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1995. Historische film van Mel Gibson. Met o.a. Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan, Catherine McCormack en Brendan Gleeson.

Schotland, eind dertiende eeuw. De brave, vredelievende William Wallace probeert een rustig bestaan te leiden wanneer zijn kersverse echtgenote Murron wordt verkracht en vermoord door de perfide Engelsen. Wallace ontpopt zich als verzetsleider, verzamelt bondgenoten, leidt succesvolle militaire campagnes en vecht voor 'Vrijheid!' Historisch gezien klopt bijna niets uit dit actiespektakel, maar dat mag de pret niet drukken. Gibson kan mooi inspirerend speechen, en het bloederige geweld wordt sfeervol in beeld gebracht tegen de achtergrond van het Schotse landschap. Oscars voor beste film en regie.

Maverick

1994 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1994. Western van Richard Donner. Met o.a. Mel Gibson, Jodie Foster, James Garner, Graham Greene en Alfred Molina.

Commerciële, ontspannende, satirische western, gekruid met persiflages, slapstick, oneliners en dubbelzinnigheden. Losweg gebaseerd op de bekende gelijknamige televisieserie (1957-1961, goed voor 138 afleveringen) waarin de toen nog jonge James Garner de titelrol speelde. Gibson is nu de handige revolverheld en gokker Bret Maverick, Garner een sympathieke marshall die ervoor moet zorgen dat het gokken niet al te zeer uit de hand loopt. Maverick trekt van de ene speelzaal naar de andere en in het saloonmeisje Annabelle (Foster) vindt hij een concurrente van eigen kaliber. Op een rivierboot wordt een heus Amerikaans pokerkampioenschap georganiseerd. Maar voordat de finale kan worden begonnen, moeten Indianen, killers, desperado's en zelfs Russen worden overwonnen.

Immortal Beloved

1994 | Biografie, Muziek, Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Biografie van Bernard Rose. Met o.a. Gary Oldman, Jeroen Krabbé, Isabella Rossellini, Marco Hofschneider en Miriam Margolyes.

Anton Felix Schindler (Krabb[KA1]e) vindt na de dood van zijn werkgever, de grote compomist Ludwig van Beethoven (Oldman) een brief, gericht aan een `onsterfelijke geliefde` zonder naam en adres. Schindler besluit na te trekken voor wie dit epistel, dat geldt als een laatste wilsbeschikking, bestemd was om zo een erfgename of erfgenaam te vinden. De dove toondichter die grof, arrogant en onmogelijk kon zijn, had haast ontelbare liefdesaffaires. Het verhaal op deze manier in flashback gebracht, vormt het raamwerk waarbinnen de film zich over het leven van de componist voor de ogen van de kijker ontrolt. Het voert Schindler eerst naar Karlsbad, waar hij gravin Giulietta Guicciardi (Golino) ontmoet, die beweert Beethovens grote liefde te zijn. Sceptisch hierover via een interlude met de schoonzuster van het muzikale genie Johanna Reiss (Ter Steege), vestigt Schindler al zijn hoop op gravin Anna Marie Erdody (Rossellini) in Hongarije. Ludwig verbleef bij haar toen het leger van Napoleon een aanval op haar slot uitvoerde, waarbij een van haar kinderen om het leven kwam. Tenslotte zien we hoe Beethoven vijf jaar van zijn leven vruchteloos wijdde aan zijn neef Karl (North als kind, Hofschneider als volwassene) om van hem een wonderkind aan de piano te maken zonder dat hij in die periode ook maar [KA1]e[KA1]en noot op papier zette. Het probleem met deze film is dat het allemaal losse stukken zijn, die aan elkaar gelijmd zijn zonder dat de kijker het gevoel heeft een spannende speurtocht met Schindler te ondernemen. De spelprestaties zijn heel behoorlijk, de kostuums van Maurizio Millenotti prachtig en de settings (in Praag e.o.) van Jíři Hlupy zijn erg mooi. Het camerawerk van Peter Suschitzky is adembenemend, maar het scenario van regisseur Rose is nauwelijks opwindend. Beethovens muziek wordt passend uitgevoerd door The London Symphony Orchestra onder leiding van niemand minder dan Sir George Solti; de technische verantwoording over de muziek was in handen van John Stronach. Wel indrukwekkend, maar te dor en te lang. Tijdens de opnames had Krabbé uitvoerig de gelegenheid om met Rossellini te praten over zijn plan voor een film, waarin zij een hoofdrol zou gaan spelen, LEFT LUGGAGE, die later in 1998 bekroond zou worden. Rank color, Technicolor prints, Panavision widescreen en Dolby-geluid.

The Man Without a Face

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Mel Gibson. Met o.a. Mel Gibson, Nick Stahl, Margaret Whitton, Fay Masterson en Gaby Hoffmann.

Gibsons regiedebuut verhaalt over de verminkte kluizenaar Justin (Gibson) die door een twaalfjarige jongen (Stahl) uit zijn deels zelfverkozen isolement wordt gehaald. Het dorp wantrouwt de man. Natuurlijk blijkt Justin niet eng, maar zelfs erg politiek correct. De 'man zonder gezicht' heeft helaas nog wel een tong om quasi-wijsheden te poneren: 'People spend too much time thinking of the past. Whatever else it is, it's gone.' Niettegenstaande zijn ingetogen debuut zou Gibson met zijn tweede film, het epische Braveheart, de geschiedenis ingaan als de man zonder bescheidenheid. Niet ten onrechte bleek na zijn controversiële The Passion of the Christ (2004).

Forever Young

1992 | Romantiek, Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten 1992. Romantiek van Steve Miner. Met o.a. Mel Gibson, Jamie Lee Curtis, Elijah Wood, George Wendt en Isabel Glasser.

Nadat zijn vrouw is overleden laat de diepbedroefde testpiloot Daniel McCormick (Gibson) zich in 1939 invriezen. In 1992 wordt hij door twee spelende jongetjes (onder wie een nog zeer jonge Wood) weer ontdooid, even knap en jong als een halve eeuw geleden. Hij ontmoet hun moeder (Curtis) en gaat op zoek naar de resten van zijn verleden. Ondertussen wordt hij vriendjes met zijn redders en verandert de film in een romantisch melodrama. Een van de eerste films waarin Gibson zijn gevoelige kanten liet zien. Scenario van J.J. Abrams, bedenker van de tv-serie Lost.