L.M. Kit Carson is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Senso unico

1999 |

Verenigd Koninkrijk/Italië/India 1999. Aditya Basu Bhattacharya. Met o.a. Laila Rouass, L.M. Kit Carson, Stefania Rocca en Lothaire Bluteau.

Running on Empty

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Christine Lahti, River Phoenix, Judd Hirsch, Martha Plimpton en Jonas Arby.

Lathi en Hirsch waren ooit actief in de Vietnam-beweging. Na een sabotagedaad op een militaire instelling, waarbij een zwaar gewonde viel, werden ze gezocht door de FBI. Zeventien jaar later zijn ze nog steeds voortvluchtig met hun twee zonen als specialisten in het overleven. Aangrijpend en geloofwaardig drama over mensen die door hun verleden achtervolgd worden en dat zo langzamerhand beu zijn. Meeslepende vertolking door de hele cast, vooral door het jonge talent Phoenix. Het scenario van Naomi Foner zit strak in elkaar en komt uitstekend tot zijn recht door de stilistische regie van Lumet. Griffin Dunne fungeerde als coproducent. Schitterende fotografie van Gerry Fisher.

Paris, Texas

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Frankrijk 1984. Drama van Wim Wenders. Met o.a. Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell, Hunter Carson en Aurore Clément.

Schitterend gespeelde en gefilmde roadmovie waarin Travis (fantastische rol van Stanton) na vier jaar afwezigheid uit de woestijn terugkeert en zijn zoontje opspoort om samen met hem op zoek te gaan naar zijn vrouw (Kinski). Regisseur Wenders: 'We zijn gewoon op weg gegaan en hebben gekeken - zoals Travis, die begint te lopen, net zolang tot hij iemand tegenkomt. Gewoon gekeken en niet gezocht naar reeds bekende filmbeelden.' De beelden die door Robby Müller werden gevonden zjn prachtig en worden ijzersterk ondersteund door een soundtrack van Ry Cooder. Wenders kreeg onder andere een BAFTA en een Gouden Palm voor z'n film.

Breathless

1983 | Thriller, Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1983. Thriller van Jim McBride. Met o.a. Richard Gere, Valérie Kaprisky, Art Metrano, John P. Ryan en William Tepper.

Onzinnig idee, een Amerikaanse remake van À bout de souffle? Niet voor coscenarist L.M. Kit Carson, die The Texas Chainsaw Massacre 2 van een deliriumscript voorzag. In deze rockabillyversie van Jean-Luc Godards Nouvelle Vague-klassieker schiet thuisloze Jesse een politieagent neer en vindt op zijn vluchtweg onderdak bij studente Monica. Okee, wandelende after shave-advertentie Gere is geen Belmondo en stoeipoes Kaprisky mist het semi-naïeve van Jean Seberg. Maar McBride heeft lef en de film, in al zijn popcultuurreferenties de facto trouw aan het origineel, zijn eigen independent-charme.

The American Dreamer

1972 | Documentaire

Verenigde Staten 1972. Documentaire van Lawrence Schiller en L.M. Kit Carson.

Portret van het buitenbeentje van Hollywood, acteur en regisseur Hopper, die een gevierd man werd met EASY RIDER en alles weer verspeelde met THE LAST MOVIE. Portret werd gemaakt toen hij die laatste film nog aan het monteren was. Hij praat over Orson Welles, zijn ex-vriendin Michele Philips en hij uit de gedachte dat een man pas echt een man is als hij de wet aan zijn laars lapt.

David Holzman's Diary

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jim McBride. Met o.a. L.M. Kit Carson, Eileen Dietz, Louise Levine en Lorenzo Mans.

Een uitstekende, scherpzinnige film à la cinéma vérité over een serieuze, jonge filmmaker die, door een film over zijn eigen leven te maken, de waarheid zoekt. Een klassieker in zijn soort.