Joe Goodboy

Acteur

Joe Goodboy is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Primal Lure

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Margery Wilson, Robert McKim, Jerome Storm en Joe Goodboy.

Deze minder goede Hart-western leed vooral onder een matig scenario, dat dan ook niet van C. Gardner Sullivan was maar van een zekere J.G. Hawks, naar een verhaal van Vingie Roe. In Canada leidt Hart een handelspost. Hij ziet Wilson voor dief aan, terwijl ze van hem houdt. Indianen willen hem ook nog offeren in de hoop dat hun God hen dan wil verlossen van de pest. Wilson weet hem te redden.

The Patriot

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Georgie Stone, Francis Carpenter, Joe Goodboy en Roy Laidlaw.

Hart is een vaderlandslievende man die echter van mening verandert als corrupte ambtenaren hem uit zijn huis jagen. Door hun schuld sterft zijn zoontje, terwijl hij bij de hogere instanties geen gehoor krijgt. Hij wil wraak nemen en levert de stad over aan Mexicaanse bandieten. Plotseling ziet hij de gevolgen van zijn acties in en overwint de liefde voor Amerika het van de haat die in hem is. Een perfecte rol van Hart, die de melancholie weet weer te geven die de film zijn aparte sfeer geeft. Monte Katterjohn schreef het script en Joe August was eens te meer de cameraman.

The Dawn Maker

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Blanche White, William Desmond, J. Frank Burke en Joe Goodboy.

Hart is een halfbloed die tussen de Indianen woont en door zijn stamgenoten geaccepteerd is. Zijn oom is het opperhoofd en bij diens overlijden zal Hart hem opvolgen. Als Hart met een blanke handelaar en diens dochter een bezoek brengt aan Montreal krijgt hij het plan ook in het reservaat scholen op te richten zodat Indiaanse kinderen dezelfde kansen krijgen als de blanken. Dat idee wordt niet door iedereen toegejuichd. C. Gardner Sullivan en Joe August waren van de partij als scenarist en cameraman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joe Goodboy op televisie komt.

Reageer