Francisco Gattorno

Acteur

Francisco Gattorno is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fresa y chocolate

1994 | Drama

Spanje/Mexico/Cuba 1994. Drama van Tomás Gutiérrez Alea en Juan Carlos Tabío. Met o.a. Jorge Perugorría, Vladimir Cruz, Mirta Ibarra, Francisco Gattorno en Jorge Angelino.

Davids vriendin is er juist vandoor wanneer hij de iets oudere, duidelijk homoseksuele Diego (Perugorría) ontmoet. Als rechtgeaarde Castro-aanhanger heeft David (Cruz) z'n bedenkingen over diens flamboyante levensstijl, maar schoorvoetend ontstaat er een vriendschap tussen de twee mannen. De veterane Cubaanse regisseur Alea geeft Diego, tegen de achtergrond van kleurrijk Havana, de ruimte zijn bezwaren tegen het Castro-regime uiteen te zetten. Politiek en seks raken verweven in dit goedmoedige drama naar een verhaal van Senel Paz, de eerste Cubaanse film die een Oscarnominatie kreeg.

Amores dificiles: El Verano de la Señora Forbes

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Jaime Huberto Hermosilllo. Met o.a. Hanna Schygulla, Francisco Gattorno, Guadelupe Sandoval, Alexis Castanarez en Victor Cesar Villalobos.

Schitterende aflevering uit de Spaanse serie AMORES DIFICILES met Schygulla als Duitse lerares-gouvernante voor twee Zuid- Amerikaanse kinderen waarvan de ouders op reis zijn. Zij ontpopt zich als een harde, autoritaire dame met Pruisische legerprincipes. De kinderen gaan haar terecht haten, willen haar zelfs van kant maken, maar ontdekken dat zij 's nachts een wulpse dame wordt, naakt rondloopt, ondeugende romantijdschriften leest, drinkt en Duitse liederen zingt. Schygulla tracht ook Gattorno, een opgeschoten jongen die af en toe met de kinderen komt spelen, te verleiden. Naar een origineel verhaal en scenario van Gabriel Garcia Marquez.

Una novia para David

1985 | Drama

Cuba 1985. Drama van Orlando Rojas. Met o.a. Jorge Luis Alvarez, María Isabel Díaz, Francisco Gattorno en Edith Massola.

Een jongen trekt naar de stad om zijn studie af te maken. Vanaf het begin heeft de mollige Ofelia een oogje op hem, terwijl de nieuwe student zich alleen maar interesseert voor Olga, die door alle jongens wordt aanbeden. Eerste, met veel gevoel gefilmde werk van deze maker. Een succesvolle film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Gattorno op televisie komt.

Reageer