Larry Clemmons

Scenarist

Larry Clemmons is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Fox and the Hound

1981 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1981. Animatie van Art Stevens, Ted Berman en Richard Rich.

Het hondje Copper (Frank in het Nederlands) en het vosje Tod (Frey) ontmoeten elkaar als ze klein zijn. Maar op een dag moet de jachthond mee met zijn baas en ontdekt hij dat zijn taak is om te helpen bij de jacht op pelsdieren, zoals vossen. Aardige Disneyfilm uit een weinig opzienbarende periode van de animatiestudio: eerder maakte de studio klassiekers als Snow White (1937) en Pinocchio (1940), later de bijzonder fraaie Beauty and the Beast (1991) en The Lion King (1994). The Fox and the Hound steekt daar wat bleek bij af.
In de originele, Engelstalige versie met de stemmen van oa Kurt Russell, Mickey Rooney en Pearl Bailey. In de Nederlandstalige versie met de stemmen van oa Eric van 't Woud, Bill van Dijk en Milly Scott.

Robin Hood

1973 | Animatie, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Brian Bedford, Terry-Thomas, Peter Ustinov, Roger Miller en Monica Evans.

Alom gewaardeerde animatiefilm van Disney, in twee jaar gemaakt door de beste medewerkers van de Disney-studio's na de dood van de meester zelf, met in de hoofdrollen uitsluitend dieren wiens populaire eigenschappen overeenkomen met de personages: Robin Hood is een gewiekste vos die het opneemt tegen de valse, ondermaatse leeuw Prins John en diens verraderlijke hulpserpent Sir Hiss. Het gemene duo berooft de boeren van Nottingham nadat ze de Koning onder valse voorwendselen op kruistocht hebben gestuurd. Klusje voor Robin. Mooi getekend en voorzien van authentieke Middeleeuwse klanken. In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Brian Bedford (Robin Hood), Peter Ustinov (Prins John) en Terry-Thomas (Sir Hiss). In de lang niet slechte Nederlandse nasynchronisatie de stemmen van Arnold Gelderman (Robin Hood), Jules Croiset (Prins Jan) en Paul Haenen (Graaf Slis).

The Jungle Book

1967 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Bruce Reitherman, Louis Prima, Verna Felton, John Abbott en Sebastian Cabot.

Als baby blijft het jongetje Mowgli achter in de jungle, hij groeit op tussen beesten en wordt vriendjes met een beer, maar gaat uiteindelijk terug naar zijn soortgenoten. Disney's The Jungle Book zette in 1967 de standaard voor animatiefilms. Gouden regel: aaibare figuurtjes met stevige karakters. Ondanks de ouderdom nog steeds leuk, vooral dankzij het - in vergelijking met het beroemde boek van Rudyard Kipling zonnige - verhaal. En natuurlijk ook dankzij de swingende liedjes, waarvan 'The Bare Necessities' ('Als je van beren leren kon') de Oscar voor de beste song kreeg.

op televisie
1 uitzending

The Jungle Book (1967) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 01 januari
BBC 1
16:45 - 18:00

Reageer