Carmen Amaya is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Los Tarantos

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Sara Lezana, Daniel Martín, Carmen Amaya, Antonio Prieto en Antonio Gades.

De zoon van een zigeneurfamilie wordt verliefd op de dochter van een concurrerende clan. Een film in de trant van EL AMOR BRUJO, die in cinematografisch opzicht niet zo geslaagd is. Scenario van Francesco Rovira-Beleta en Alfredo Mañas. Camerawerk van Massimo Dallamano.

La Luna enamorada

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Joaquín Rodríguez 'Cagancho', Virginia Serret, Carmen Amaya en Víctor Manuel Mendoza.

Een beroemd stierenvechter wordt neergestoken door een jaloerse minnaar. De film wordt voor de helft gevuld met liedjes, stieregevechten en kaatsspel. Voor de liefhebbers. Ook bekend als LOS AMORES DE UN TORERO.

María de la O

1936 | Drama

Spanje 1936. Drama van Francisco Elías. Met o.a. Antonio Moreno, Carmen Amaya, Pastora Imperio en Julio Peña.

Uit rassenhaat wordt een zigeunerin, die met een schilder uit de middenklasse getrouwd is, vermoordt. Een van de weinige Spaanse films die zich van de schilderachtige en afgezaagde componenten van de flamenco losmaakt, teneinde de geworteldheid ervan in het volk aan te snijden. De film behaalde een groot succes in het republikeinse Spanje, mede omdat de legendarische danseres Carmen Amaya de hoofdrol speelde.

La Hija de Juan Simón

1935 | Drama

Spanje 1935. Drama van José Luis Sáenz de Heredia en Nemesio Sobrevila. Met o.a. Angelillo, Pilar Muñoz, Manuel Arbó en Carmen Amaya.

De dochter van de doodgraver Juan Simón wordt verliefd op een welgestelde jongeman. Zij is zich niet bewust van de hartstocht die haar pleegbroer voor haar voelt. Een zeer bezienswaardige film die in het republikeinse Spanje een enorm kassucces is geweest en waaraan Luis Buñuel als produktieleider heeft meegewerkt.