Leo Robin: muziek.
Er zijn 9 films gevonden.

Gentlemen Prefer Blondes

1953 | Komedie, Muziek, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van Howard Hawks. Met o.a. Jane Russell, Marilyn Monroe, Charles Coburn, Tommy Noonan en George 'Foghorn' Winslow.

Marilyn Monroe is geweldig op dreef als verleidelijke Lorelei. Nee, niet de zingende sirene van de oosterburen die volgens de legende hunkerende Rijn-schippers op de rotsen laat lopen, in een overigens nog altijd lastig navigeerbare S-bocht zo'n twintig kilometer onder Koblenz. In deze terechte klassieker is Lorelei het spreekwoordelijke domme blondje dat 'slim kan zijn als het moet.' En mooi zingt, natuurlijk. Vergezeld door brunette Jane Russell knus gaat ze samen per boot naar zang- en dansparadijs Parijs, waar ze zich behalve als goudgraver zowaar ook ontpopt als liefdevolle bruid.

Greenwich Village

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Walter Lang. Met o.a. Carmen Miranda, Don Ameche, William Bendix, Vivian Blaine en Felix Bressart.

Grillige maar sympathieke musical over een componist van `serieuze muziek` (Ameche) die ertoe wordt overgehaald zijn nummers om te werken voor gebruik in een Broadway-revue met Blaine in de hoofdrol. Als het verhaal wordt verondersteld te spelen in het New York City van 1922 en Carmen Miranda opduikt, dan weet je wel dat je niet te veel realisme mag verwachten. Kijk in de beide party-sc[KA2]enes snel en goed om The Revuers te signaleren (Betty Comden, Adolph Green, Judy Holliday en Alvin Hammer).

Coney Island

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Walter Lang. Met o.a. Betty Grable, George Montgomery, Cesar Romero, Charles Winniger en Phil Silvers.

Vrolijke, aangename musical rond de eeuwwisseling over bar-artieste Grable die door Montgomery in te palmen een beroemde ster van de revue wordt. Opnieuw gemaakt als WABASH AVENUE.

Footlight Serenade

1942 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1942. Muziek van Gregory Ratoff. Met o.a. Betty Grable, Victor Mature, John Payne, Jane Wyman en Phil Silvers.

Lopende-bandfilm die zich afspeelt achter de schermen van de musical, waarin bokser Mature op zoek naar wat afwisseling, bij Broadway belandt en Grable tegen het lijf loopt. Geen vermeldenswaardige songs.

St. Louis Blues

1939 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1939. Musical van Raoul Walsh. Met o.a. Dorothy Lamour, Lloyd Nolan, Tito Guizar, Jerome Cowan en Jessie Ralph.

Showgirl Lamour laat haar manager in de steek en verschijnt incognito op een rivierboot. Een amusante en onderhoudende Paramount musical-komedie. TV-titel: BEST OF THE BLUES.

The Big Broadcast of 1938

1938 | Muziek, Sciencefiction, Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Muziek van Mitchell Leisen. Met o.a. W.C. Fields, Martha Raye, Dorothy Lamour, Shirley Ross en Lynne Overman.

Allegaartje van slechte muzieknummers, van Tito Guizar tot en met Kirsten Flagstad; alleen de weinige scènes met Fields zijn het bekijken waard, evenals het optreden van Hope en Ross in het Oscarwinnende nummer 'Thanks For The Memory'.

Poppy

1936 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. W. C. Fields, Rochelle Hudson, Richard Cromwell, Catherine Doucet en Lynne Overman.

Gemoedelijke Fields die zijn toneelrol van de steeds op 't randje balancerende Hudson herschept. Te veel romantisch tussenspel, onvoldoende Fields-grollen. Eerder gefilmd als SALLY OF THE SAWDUST.

International House

1933 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1933. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. W.C. Fields, Peggy Hopkins Joyce, Stuart Erwin, George Burns en Gracie Allen.

Een aparte, heerlijke film met een van de eerste tv- experimenten waarvoor mensen uit de hele wereld naar een groot Oosters hotel komen. De lampen staan afwisselend op Fields en Burns & Allen, met gast-optredens van verschillende radio- artiesten. Kort en zoet. Een film om gezien te hebben.

The Big Broadcast

1932 | Drama, Muziek, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1932. Drama van Frank Tuttle. Met o.a. Bing Crosby, Kate Smith, George Burns, Gracie Allen en Stuart Erwin.

Een radiostation, met Burns als eigenaar, dreigt failliet te gaan maar wordt gered door Crosby en tal van andere artiesten, die optreden in een grote sterrenshow. Veel ongebruikelijke en bizarre variaties op het bekende thema van de driehoeksliefde maken er een prima verhaal van. Bing zingt o.a. 'Please' en 'Here Lies Love'.