Kenji Sawada

Acteur

Kenji Sawada is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Happiness of the Katakuris

2001 |

Japan 2001. Takashi Miike. Met o.a. Kenji Sawada, Keiko Matsuzaka en Shinji Takeda.

Je moet ervan houden, het bizarre universum van Takashi Miike. In twintig jaar maakte de Japanner zo'n tachtig films, meestal (extreem) low-budget, vol expliciete wreedheden, kinky seks, botte satire, slapstick en absurditeiten, maar soms ook opvallend teder drama. In The Happiness of the Katakuris, een van zijn internationale successen, voegt hij musicalnummers, eighties-danspasjes en kleianimatie aan het repertoire toe. De familie Katakuri beheert een idyllisch hotel in de bergen, maar helaas gaan de gasten steeds dood. Om dan weer op te duiken als zombies.

Mishima

1984 | Biografie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1984. Biografie van Paul Schrader. Met o.a. Ken Ogata, Kenji Sawada, Bando Toshiyuki, Masayuki Shionoya en Hisako Manda.

De 45-jarige Yukio Mishima (Ogata), getrouwd en vader van twee kinderen, maar homoseksueel geaard, beleeft het hoogtepunt van zijn roem als schrijver. Hij wordt beschouwd als een van de meest controversiële persoonlijkheden van Japan. Op 25 november 1970 voert hij zijn laatste coup-de-théâtre op: hij gijzelt een generaal en doet een oproep tot grotere paraatheid van het leger. Vervolgens pleegt hij met veel vertoon harakiri. Intelligente, maar emotieloze biografische film, een visueel verbluffend huzarenstukje dat echter zo afstandelijk is weergegeven dat je er niet bij betrokken raakt. Knap spel van de volledig Japanse bezetting. Het scenario is van Paul & Leonard Schrader en Jun Shiragi. Prachtige fotografie van John Bailey en een bevreemdende score van Philip Glass. Ook bekend als MISHIMA - A LIFE IN FOUR CHAPTERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kenji Sawada op televisie komt.

Reageer