Eddie Harris

Acteur, Componist

Eddie Harris is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Aqui na terra

1993 | Experimenteel

Portugal 1993. Experimenteel van João Bothelo. Met o.a. Luís Miguel Cintra, Jessica Weiss, Pedro Hestnes, Rita Diaz en Isabel De Castro.

Miguel (Cintra) heeft in de financi[KA3]ele wereld carri[KA2]ere gemaakt. Ook heeft hij de nodige centen verdiend. Hij gaat stemmen en geluiden horen. Hierdoor gaat hij zich afzonderen. Als gevolg laat zijn vrouw Isabel (Weiss) hem in de steek. Tegelijkertijd wordt de jonge koeienhoedster Cecilia (Dias) verkracht door een oude man, maar haar geliefde Antonio (Hestnes) doodt de aanrander en vlucht. Cecilia blijkt in verwachting. De paden van Miguel, Cicelia en Antonio kruisen elkaar in de bergen als Cecilia bevallen is van een zoon. Zij lijkt op de heilige Maria en het kindeke op Jezus. Deze film is een mengeling van r.k. kitsch en een psychologisch drama, die nergens toe leidt en de kijker algauw afschrikt door zijn trage tempo. Een interessante mislukking van een van Portugals betere filmers. Scenario van regisseur Botelho en camerawerk van Elso Roque. Dolby Stereo.

Pourquoi l'Amérique

1970 | Muziek, Historische film, Documentaire

Frankrijk 1970. Muziek van Frédéric Rossif.

'Dit is geen fictie, geen documentaire maar een musical', zegt Rossif. Het bovenal een montagefilm, waarin uitsluitend reeds bestaand materiaal werd gebruikt om een bepaalde indruk van de VS te geven. Uiteraard is die indruk de mening van de regisseur zelf. Iedereen kan uit de film halen wat hij wil: zowel Al Capone, Charles Chaplin, Sitting Bull en Henry Ford draven op. De montage is fantastisch, synchroon met de muziek, maar het geheel heeft veel weg van een geïllustreerd tijdschrift.

Beyond the Rockies

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Jack Nelson. Met o.a. Bob Custer, Eugenia Gilbert, David Dunbar, Bruce Gordon en Milton Ross.

Bob weet een bende uit te schakelen; hij is aangenomen als detective door een organisatie van ranchers om hun belangen te beschermen. William Wing was de scenarist, J. Edward Leithead leverde het verhaal voor producent Jesse Goldburg en diens Independent Pictures, die door FBO werd gedistribueerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eddie Harris op televisie komt.

Reageer