Christopher Knopf: scenario.
Er zijn 10 films gevonden.

Prison for Children

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Raphael Sbarge, Kenny Ransom, Jonathan Chapin, Josh Brolin en John Ritter.

Een wees, die een klein vergrijp heeft gepleegd wordt naar een inrichting voor jeudigde delinquenten gestuurd - een gevreesd instituut dat bekend staat om zijn gewelddadigheid en volgens de regels bestuurd wordt; er is geen onderscheid tussen zware jongens en jeugdzondaars. Gelukkig is er een sympathieke nieuwe directeur (Ritter), die dat allemaal veranderen wil en zich daarvoor echt inzet. Een film waar je qua onderwerp geporteerd voor moet zijn om er naar te willen kijken. Scenario van Christopher Knopf.

The Girl Who Spelled Freedom

1986 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1986. Drama van Simon Wincer. Met o.a. Wayne Rogers, Mary Kay Place, Kieu Chinh, Jade Chinh en Kathleen Sisk.

Verrukkelijke Disneyfilm over het (echt bestaande) tienermeisje uit Kampuchea dat in 1979 als vluchtelinge naar Amerika komt zonder een woord Engels te spreken, en dat binnen vier jaar een wedstrijd in spellen wint. De Australische regisseur Wincer en de schrijvers Christopher Knopf en Davis A. Simons kunnen zichzelf met deze film feliciteren.

Pope John Paul II

1984 | Biografie

Verenigde Staten 1984. Biografie van Herbert Wise. Met o.a. Albert Finney, Michael Crompton, Jonathan Newth, Nigel Hawthorne en Brian Cox.

Het gedramatiseerde leven van paus Johannes Paulus II. Vanaf zijn schooltijd toen hij nog als Karol Wojtyla door het leven ging tot aan zijn verkiezing als hoofd van de R.K. kerk in 1978. Albert Finney acteert natuurlijk prima en ook de regie is aanvaardbaar. Het hele gegeven berust echter op goedkoop effectbejag. Scenario van Christopher Knopf.

Mrs. Sundance

1974 | Western

Verenigde Staten 1974. Western van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Elizabeth Montgomery, Robert Foxworth, L.Q. Jones, Arthur Hunnicutt en Lurene Tuttle.

De verdere avonturen van Etta Place, weduwe van The Sundance Kid (zie BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID, waarin Katharine Ross haar speelde) wier voortvluchtig bestaan wordt opgeluisterd door herinneringen aan haar echtgenoot zaliger. Deze luchtige western tracht vergeefs de charme van de oorspronkelijke succesfilm te evenaren. Scenario van Christopher Knopf.

Emperor of the North

1973 | Misdaad, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Robert Aldrich. Met o.a. Lee Marvin, Ernest Borgnine, Keith Garradine, Charles Tyner en Malcolm Atterbury.

In Oregon in 1933 trekken zwervers clandestien per trein door de staat. De sadistische Borgnine bezit zijn eigen trein en schiet de zwartrijders koelbloedig neer. Marvin, de keizer van de zwervers, daagt Borgnine uit en sluit met vrienden een weddenschap af dat hij een lange reis zal maken op diens trein. Spectaculaire actiefilm, waarin Aldrich van hobo's, werklozen zonder enig bezit, helden maakt. Een spannende dramatische film, sterk vertolkt door meesterlijk gekozen acteurs. Geen personages om bevriend mee te raken, toch winnen ze ieders sympathie. Christopher Knopf schreef het scenario dat prachtig verfilmd werd door Joseph Biroc. Ook bekend als EMPEROR OF THE NORTH POLE.

The Bravos

1971 | Western

Verenigde Staten 1971. Western van Ted Post. Met o.a. George Peppard, Peter Duel, Pernell Roberts, Belinda J. Montgomery en L.Q. Jones.

Standaardwestern geconcentreerd rond een beroepsofficier die de opdracht krijgt een klein fort te leiden aan het einde van de Burgeroorlog. Scenario van Christopher Knopf en de regisseur.

Hell Bent for Leather

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van George Sherman. Met o.a. Audie Murphy, Felicia Farr, Stephen McNally, Robert Middleton en Rad Fulton.

Spannende western waarin Murphy door een corrupte sheriff wordt vervolgd voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Murphy moet verschillende hindernissen nemen voor hij met Farr een rustig leven kan gaan leiden. Scenario van Christopher Knopf, naar een roman van Ray Hogan. Camerawerk van Cliff Stine. Gefilmd in CinemaScope.

The Tall Stranger

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Thomas Carr. Met o.a. Joel McCrea, Virginia Mayo, Barry Kelley, Michael Ansara en Whit Bissell.

McCrea, een officier van de Noordelijken, sluit zich aan, na neergeschoten te zijn, bij een karavaan pioniers uit het Zuiden die zich in het Westen willen vestigen. Uitgerekend op het land van zijn halfbroer, Kelley, wordt de karavaan door scout Neise geleid. Die behoort tot de bende van Ansara die er profijt van wil trekken als de rancher en de pioniers elkaar in de haren vliegen. Dat is de plot van Christopher Knopfs bewerking van de roman van Louis l'Amour. Door McCrea zit de film iets boven het gemiddelde, maar het camerawerk van Wilfred Cline is matig.

Drama Classics: The Loudmouth

1956 | Misdaad

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Donald MacDougall.

Tijdens een feestje dat wat uit de hand loopt hoort een gezelschap op tv het verslag van een moord. In zijn overmoed belt bankbediende Lemmon naar de politie om te zeggen dat hij de moordenaar is. Enkele minuten later staan er twee agenten voor de deur. Ook al beweert Lemmon dat het als gein bedoeld was, de politie kan er niet om lachen. Hij moet mee en wordt door de commissaris aan een zwaar verhoor onderworpen. Een [KL]tour-de- force[KLE] van Lemmon als een luidruchtige grappenmaker met verrassende achtergronden. Bijna een half uur lang is hij praktisch alleen aan het woord, met enkele summiere interventies van de andere acteurs (die niet op de generiek vermeld staan). Lemmon bewees reeds in dit vroege stadium van zijn carrière een uitstekend karakteracteur te zijn. Christopher Knopf schreef het scenario dat een onverwachte climax kent. William V. Skall stond achter de camera.

The King's Thief

1955 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Robert Z. Leonard. Met o.a. David Niven, Ann Blyth, George Sanders, Edmund Purdom en Roger Moore.

Aan het hof van King Charles II wordt een complot gesmeed om hem van de troon te stoten ten gunste van de gemene Hertog van Brampton, maar een dief die een dagboek steelt van voornoemde schurk, laat de boze opzet mislopen. Het is onbegrijpelijk dat MGM, de studio die bijna alle betere cape- en degenfilms tussen 1950 en 1960 produceerde, zo'n zwakke prent heeft voortgebracht. De film mist alle vaart en stijl en is slechts sporadisch boeiend. Gelukkig zijn er enkele uitstekende acteurs aan het werk, vooral Niven en Sanders en het is altijd een plezier die te zien spelen. Als de film echt gaat vervelen, kan je nog altijd eventjes de ogen sluiten en genieten van de prachtige muzikale score van Miklós Rósza. Gesitueerd in Engeland in de 17e eeuw. Het scenario is van Christopher Knopf. Het camerawerk is van Robert Planck. Gedraaid in CinemaScope.