Pierre-Jean Ducis

Regisseur

Pierre-Jean Ducis is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Au soleil de Marseille

1937 | Muziek, Komedie

Frankrijk 1937. Muziek van Pierre-Jean Ducis. Met o.a. Henri Garat, Mireille Ponsard, Fernand Charpin, Zizi Festerat en Germaine Sablon.

Pijnlijk slecht op filmrol gezette operette over de rivaliteit tussen twee zeepfabrieken. Daar komen nog een amoureuze verwikkeling en een tocht van een voetbalploeg naar België bij.

L' Assaut

1936 | Drama

Frankrijk 1936. Drama van Pierre-Jean Ducis. Met o.a. Charles Vanel, André Alerme, Madeleine Robinson, Alice Field en Arlette Dubreuil.

Een knap slechte titel voor wat geen oorlogsfilm is maar een bewerking van het toneelstuk van de destijds zeer beroemde maar nu geheel vergeten Henry Bernstein. Politieke satire gebracht als, helaas, gefilmd toneel van de ergste soort. De film kende enig succes vanwege de zaak Salengro maar wie herinnert zich die nog? Erg doods, alhoewel dankzij het spel van Vanel in de hoofdrol als afgevaardigde Mérital toch nog enigszins de moeite waard.

Au son des guitares

1936 | Musical

Frankrijk 1936. Musical van Pierre-Jean Ducis. Met o.a. Tino Rossi, Nita Raya, Monique Rolland en Paul Azaïs.

Een Corsicaanse visser wordt verliefd op een Parijse toeriste die hij naar haar woonplaats volgt. Hij raakt het spoor bijster en als hij haar weer vindt, stuurt ze hem terug naar zijn visnetten en jeugdvriendin. Het zouteloze scenario is alleen aanleiding om Rossi het Corsicaanse succesrepertoire te laten zingen, voor het overige valt er aan het acteren en de regie niets te beleven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre-Jean Ducis op televisie komt.

Reageer