Paul Mauriat

Componist

Paul Mauriat is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Le gendarme à New York

1965 | Komedie

Frankrijk/Italië 1965. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Louis de Funès, Geneviève Grad, Michel Galabru, Christian Marin en Guy Grosso.

Gendarme Cruchot wordt met zijn brigade uitverkoren om Frankrijk te vertegenwoordigen op een internationaal politiecongres in New York. Geheel tegen zijn verbod in maakt zijn dochter Nicole als verstekelinge (natuurlijk) ook de oversteek. Dit eerste vervolg op een succesfilm biedt door een ander kader weinig ruimte voor de bekende grappen, maar plaatst daar ook niets oorspronkelijkers tegenover dan scènes met zeeziekte e.d. New York vormt het decor voor een stukje parodie op West Side Story dat pijnlijk onbekwaam is. Scenario van Jacques Vilfrid en regisseur Girault. Camerawerk van Edmond Sechan.

Les Gorilles

1964 | Komedie

Frankrijk 1964. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Darry Cowl, Francis Blanche, Béatrice Altarina, Patricia Viterbo en Maria Pacôme.

Kruiers op het vliegveld Orly maken een koffer met juwelen zoek. De speurtocht naar passagiers die hem per ongeluk of met opzet kunnen hebben meegenomen, brengt hen in uiteenlopende vermommingen in een reeks van dwaze situaties. Film uit de tijd dat Cowl en Blanche gelanceerd werden als komisch duo. Ze hadden daarvoor zeker mogelijkheden, maar scenario's en regie als deze lieten hen zakken.

Faites sauter la banque

1964 | Komedie

Frankrijk 1964. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Georges Wilson, Jean-Pierre Marielle, Yvonne Clech, Michel Tureau en Catherine Demongeot.

Een wapenhandelaar merkt tot zijn ontsteltenis dat de bank zijn goede geld heeft verkwanseld en hij ontwerpt plannen om door een overval zijn duiten terug te krijgen. Maar aangezien dit een Louis-de-Funès-komedie is, wordt het een enorme puinhoop. Deze alleraardigste klucht drijft volledig op wat deze driftige komiek in huis heeft. Een lawine van grollen en grappen in een vlotte, ontspannende film. Scenario van Louis Sapin.

Déclic et des claques

1964 |

Frankrijk 1964. Philippe Clair. Met o.a. Philippe Clair, Mike Marshall, Annie Girardot, André Nader en Georges Blanes.

Verfilming van de roman van André Couteaux. In tegenstelling tot wijn wordt Philippe Clair er niet beter op naarmate hij ouder wordt. Zijn beste films maakte hij nog met technische man Pierre Granier-Deferre. Alhoewel boordevol flauwe en soms botte grappen, toch een meedogenloze schets van jonge Algerijnen, die in een grote Franse stad trachten te integreren. Er bevinden zich nogal wat luiwammesen en nietsnutten onder hen. De clichés liggen voor het oprapen. Teveel een opeenvolging van sketches in plaats van een helder verhaal, maar er zijn goede momenten.

Les Vierges

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Charles Aznavour, Gérard Blain, Francis Blanche, Jean Poiret en Stefania Sandrelli.

Een episodenfilm waarin vijf jonge burgermeisjes hun seksuele onervarenheid gebruiken om uit diverse motieven uiteenlopende heren aan zich te binden, met soms ook voor henzelf frustrerend resultaat. Dit cynische vijfluik is wisselend van toon en kwaliteit, maar niettemin te weinig gevarieerd in thematische behandeling. De combinatie van onbekende, onervaren actrices met geroutineerde tegenspelers werkt soms precies tegen de strekking in. Sfeervol gefotografeerd door Eugen Schufftan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Mauriat op televisie komt.

Reageer