Tatyana Samojlova

1934 Acteur

Tatyana Samojlova (1934) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Italiano Brava Gente

1965 |

1965. Giuseppe de Santis. Met o.a. Rafaelle Pisu, Tatyana Samojlova, Arthur Kennedy en Peter Falk.

Italiano, brava gente

1963 | Oorlogsfilm

Italië/SU 1963. Oorlogsfilm van Giuseppe de Santis. Met o.a. Arthur Kennedy, Gianna Prokhorenko, Tatyana Samojlova, Peter Falk en Andrea Cheechi.

De tergende provocatie van Duitse soldaten om Russische krijgsgevangenen in de Oekraine in 1941 de Internationale te laten zingen, wakkert onvoorzien de verzetsgeest aan en leidt tot ontsnappingen, represailles en gijzelingen waarbij Italiaanse soldaten zich solidair gaan voelen en ook het slachtoffer worden. Deze combinatie van Russische propaganda-epiek met emotionele Italiaanse regie leidt tot een melodrama dat soms simplistisch is, maar altijd meeslepend. Kennedy speelt een Italiaanse fascist, Falk een Russische arts. (De scène in een veld vol zonnebloemen uit DR. ZHIVAGO blijkt uit deze eerdere film afgekeken.)

Letyat zhuravli

1957 | Oorlogsfilm, Drama, Romantiek

SU 1957. Oorlogsfilm van Mikhail Kalatozov. Met o.a. Alexej Batalov, Tatyana Samojlova, Aleksandr Shvorin en Vasili Merkuryev.

Veronika (Samojlova) en Boris (Batalov) zijn dolgelukkig verliefd. Maar het is de zomer van 1941, Rusland is in oorlog, en Boris besluit zijn steentje bij te dragen. Terwijl hij aan het front zit dringt Boris' lafhartige neef Mark zich op een nacht aan Veronika op. Ze trouwt met hem, maar hoopt toch dat Boris naar haar terugkomt. Vlak na de dood van Stalin gemaakt, een van de eerste Russische films waarin de zegeningen van staat en leider niet luidkeels werden bezongen. Subliem gefotografeerd, Gouden Palm in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tatyana Samojlova op televisie komt.

Reageer