Kyoko Koizumi

Acteur

Kyoko Koizumi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Shokuzai

2012 | Horror

Japan 2012. Horror van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Kyoko Koizumi, Yu Aoi, Elko Koike, Sakura Ando en Chizuru Ikewaki.

Tv-miniserie van Kiyoshi Kurosawa naar misdaadroman van Kanae Minato. Over vier meisjes die door de moeder van vermoord vriendinnetje worden vervloekt omdat ze de dader niet kunnen/willen beschrijven.

Tokyo Sonata

2008 | Drama

Japan/Nederland/Hongkong SAR van China 2008. Drama van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Teruyuki Kagawa, Kyoko Koizumi, Yû Koyanagi, Inowaki Kai en Kanji Tsuda.

Op een dag wordt meneer Sasaki (Kagawa) bij zijn baas geroepen. De automatiseringsafdeling waarvan hij chef is, wordt per direct opgeheven. Sasaki besluit thuis niks over het ontslag te zeggen, en laat zijn vrouw en kinderen in de waan dat hij gewoon doorwerkt. Al vlug ontdekt Sasaki dat hij niet de enige ontslagen kantoormedewerker is die zijn gevallen status verbergt. Langzaam desintegreert het familieleven. Regisseur Kurosawa weet met zijn verfijnde mise-en-scène op bijna terloopse wijze een sfeer van dreiging en beklemming op te roepen, maar overdrijft aan het slot van de film.

Jukkai no musukito

1984 | Drama

Japan 1984. Drama van Yoichi San. Met o.a. Yuya Uchida, Ann Lewis, Kazuko Yoshiyuki, Kyoko Koizumi en Reiko Nakamura.

Een nogal slome politieman wordt door zijn vrouw in de steek gelaten omdat zij zich ergert aan zijn passiviteit. De man moet alimentatie betalen voor haar en hun dochtertje en hij zinkt steeds dieper in de schulden. Uiteindelijk overvalt hij een postkantoor, maar hij wordt door zijn collega's gearresteerd. Een grillig psychologisch drama met een sterke vertolking van Uchida in de veeleisende hoofdrol. Het interessante thema moet soms wijken voor de opdringerige, doch boeiende visuele flair van de regisseur die verder een somber pessimisme aan de dag legt. Dat maakt de film niet bepaald licht verteerbaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kyoko Koizumi op televisie komt.

Reageer