Michael Altmann

Acteur

Michael Altmann is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Mutter des Killers

1996 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1996. Komedie van Volker Einrauch. Met o.a. Dieter Landuris, Brigitte Janner, Peter Lohmeyer, Andrea Sawatzki en Karen Friesicke.

Eddie Hartmann (Landuris), de assistent-lijkberzorger van een Hamburgse begrafenisondernemer, heeft niet bepaald veel geluk in het leven. Vrouwlief gaat met iedereen naar bed, zijn moeder Marta (Janner) werkt op zijn zenuwen met haar raadgevingen en zijn broer is een debiele moordenaar. Hij trekt zich liefst terug in zijn eigen fantasiewereld en in de alcohol. In zijn (dag)dromen vermoordt hij zijn echtgenote, maar de werkelijke moed om het te doen ontbreekt hem. Eddie`s leven verandert als hij het onthoofde lijk van een verkeersslachtoffer binnen krijgt. Hij is ervan overtuigd dat het gaat om zijn buurman Theo Bono (Lohmeyer), een schrijver van misdaadverhalen zonder succes en een notoire rokkenjager. Theo heeft een mooie weduwe - Olga (Sawatzki) - achtergelaten en Eddie gaat haar troosten. Plotseling komt Theo in levende lijve op de proppen. Hij heeft het plan uitgewerkt om de perfecte moord te plegen. Een originele rolprent met spetterende zwarte humor, gedraaid met een minimaal budget, maar met een maximum aan enthousiasme en filmisch inzicht. Lohmeyer en Landuris zetten hun personages subtiel, maar uiterst laconisch, neer. De film voert de toeschouwer van de ene verrassing in de andere en laat hem uiteindelijk verstomd achter. Knap uitgewerkt scenario van Lothar Kurzawa. Schitterende fotografie van Bernd Meiners. Dolby Stereo.

Mein lieber Mann

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Eva Maria Bahlrühs. Met o.a. Astrid Meyerfeldt, Michael Altmann, Heinz Werner Kraehkamp, Lisa Bahlrühs en Annett Kruschke.

Gerlinde Gierok (Meyerfeldt) uit Berlijn bracht al heel wat keertjes met haar man en dochter een vakantie door in Denemarken. Op een keer hebben zij haar bij een benzinepomp aan de rand van een badplaats aan de Oostzeekust achtergelaten, en zijn verder gereden. Het is dan hartje winter en de velden zijn besneeuwd. Gerlinde heeft het ijskoud, maar ze raakt niet in paniek. Ze gaat het plaatsje in, verkent het strand en zoekt een onderkomen bij een hospita. Ze leert een man kennen en Gerlinde gaat een nieuw leven beginnen. Het eindexamenwerk aan de Film-und Fernsehakademie van Berlijn van de 34-jarige Bahlrühs die bij de kunstzinnige vorm van de film advies kreeg van Martin Theo Krieger. Deze dromerige film werd op diverse festivals achtereenvolgens bekroond. Het camerawerk is van Hagen Bogdanski en Nikolay Gutscher.

Kiebich und Dutz

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Duitsland 1988. Familiefilm van F.K. Waechter. Met o.a. Michael Altmann en Heinz Kraehkamp.

Het koppel Kiebich en Dutz woont in een hol. Kiebich is een kreupele avonturier, Dutz een bangerik, die zijn angst overwint als zijn vriend in gevaar komt. De filmversie van het succesvolle kindertheaterstuk van de bekende cartoonist F.K. Waechter is helaas wat houterig en traag.

Zischke

1986 | Drama, Misdaad

Duitsland 1986. Drama van Martin Theo Krieger. Met o.a. David Strempel, Amira Ghazalla, Michael Altmann, Heinz Krähkamp en Dominik Bender.

Een goed debuut over het thema 'doorbreek de sleur'. Hoofdpersoon is de scholier Zischke, die eens wat anders wil en chantage op touw zet. Door talrijke gecompliceerde verwikkelingen falen zijn plannen uiteindelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Altmann op televisie komt.

Reageer