C.K. Bibby

Acteur

C.K. Bibby is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Birds II: Land's End

1994 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1994. Horror van Alan Smithee en Rick Rosenthal. Met o.a. Brad Johnson, Chelsea Field, James Naughton, Richard K. Olsen en Jan Rubes.

Dit voor kabel-tv gemaakte, uiterst rommelige vervolg op Alfred Hitchcock`s klassieke film haalt het zelfs niet bij JONATHAN LIVINGSTON SEAGULL. Vogels beginnen plotseling weer mensen aan te vallen, in dezelfde eilandgemeenschap als de vorige keer (vandaar de gastrol van Hedren als Helen Matthews), maar met veel meer nep-bloedvergieten en veel minder spanning dan in Hitchcock's versie, plus een uiterst saaie cast. Het scenario levert een motivatie voor de woede van de vogels: milieuvervuiling. Valt deze film daar ook onder? Regisseur Rick Rosenthal gebruikte het pseudoniem Alan Smythee, en dat zegt al genoeg. Johnson is Ted Hocken, Field is May Hocken en Naughton speelt Frank Irving. Het scenario is van Ken Wheat, Jim Wheat en Robert Eisele, met camerawerk van Bruce Surtees. Gefilmd in Panavision.

Death in Small Doses

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Sondra Locke. Met o.a. Richard Thomas, Tess Harper, Glynnis O'Connor, Gary Frank en Shawn Elliot.

Op ware feiten gebaseerd verhaal rond architecte Nancy Lyon, die in 1992 aan een dosis arsenicum overleed. Ze kwam uit een famile waar incest en moord schering en inslag was. Gebrilde Thomas, bekend van de brave familiereeks The Waltons, staat als de echtgenoot hoog genoteerd op de lijst van verdachten: hij kocht gif voor insectenbestrijding, hij hield er een minnares op na en er werd met de levensverzekeringspolis gesjoemeld. Jammer dat het van de meet af aan te overduidelijk is wie nu eigenlijk de dader is, want de regie van voormalige leading lady van Clint Eastwood, Locke, is heel professioneel. Het is trouwens niet haar debuut als regisseuse: zij draaide eerder RATBOY en IMPULSE. Niet verwarren met gelijknamige film van Joseph M. Newman uit 1957. William A. Fraker's camerawerk en de montage van John W. Wheeler zijn goed. De muziek van Heff Rona vormt een aanvulling op de scènes.

Violation Of Trust: Who Killed Vicky Gilmore?

1991 | Drama, Misdaad

Canada 1991. Drama van Charles Correll. Met o.a. Katey Sagal, Jameson Parker, Robert Picardo, Alan Rachins en Amy Moore Davis.

Sagal is gelukkig in haar huwelijk en dochter Ross is haar prinses. Als haar man Rachins hen in de steek laat, stort haar wereld in elkaar. Terwijl zij midden in de puberteitscrisis is, geeft Ross haar moeder de schuld van het mislukte huwelijk. Kort daarop wordt een klasgenote van Ross vermoord. Omdat zij vlak voor de moord in gezelschap van het meisje gezien werd, wordt ze als verdachte nr. 1 beschouwd. Sagal wil niet rusten alvorens ze de onschuld van haar dochter bewezen heeft. Gevoelig drama over een huwelijk dat op de klippen loopt en de gevolgen die dat heeft op de omgeving en de kinderen. Tevens het relaas van een moeder die een strijd levert tegen het onrecht en haar onschuldige dochter probeert vrij te krijgen. Goed opgebouwd scenario van Kathleen Rowell, gebaseerd op een waargebeurd feit. Mooie fotografie van John Beymer.

The Order of the Black Eagle

1987 | Avonturenfilm, Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Worth Keeter. Met o.a. Ian Hunter, C.K. Bibby, William T. Hicks, Jill Donnellan en Stephan Krayn.

Een inferieur vervolg op Unmasking the Idol. Geheim agent Duncan Jax lijkt slechts op de allergoedkoopste James Bond-imitatie ooit gemaakt, als hij een complot van hedendaagse nazi's verijdelt die een dodende straal hebben. Wel meer actie, maar de decors zijn schamel, een uiterst voorspelbaar verhaal en dwaas dialoog. Opgedragen aan de Olympische atleet Hyman, die een van de brave huurlingen speelt en kort na de opnamen stierf.

Unmasking the Idol

1986 | Avonturenfilm, Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Worth Keeter. Met o.a. Ian Hunter, C.K. Bibby, William Hicks, Vernond Littleton en Lise Peterson.

Krijger Duncan Jax, die zowel geheim agent als ninja is trekt met zijn makkers ten strijde tegen een supergemene schurk, die zich op een eilandje met een zware verdediging verschanst heeft. In de film zijn allerlei actiegenres gecombineerd van kungfu tot James Bond met een gemengd resultaat - een goede vormgeving van de productie, grappig, modieus dialoog, onevenwichtige actie en een te lange zit voordat de film aan de hoofdschotel begint. Opgenomen in Noord- en Zuid Carolina. Vervolg: The Order of the Black Eagle.

Getting it on

1983 | Komedie, Familiefilm, Erotiek

Verenigde Staten 1983. Komedie van William Olsen. Met o.a. Martin Yost, Heather Kennedy, Mark Alan Ferri, Jeff Edmond en Kathy Brickmeier.

Het zoveelste PORKY's-nakomertje waarin een stel bronstige tieners de American Wet Dream nastreeft. Dit keer gebeurt een en ander via een ingenieus voyeuristisch videosysteem waarmee de meisjes uit de buurt worden bespied. Als de ondernemende jongelui van school worden verwijderd, besluiten ze wraak te nemen. Overgeacteerd, overspannen en overbodig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer C.K. Bibby op televisie komt.

Reageer