Andrea Wolf

Acteur

Andrea Wolf is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Das verletzte Lächeln

1996 | Komedie

Duitsland 1996. Komedie van Andreas Gruber. Met o.a. Natja Brunckhorst, Rainer Egger, Andrea Wolf, Suzanne Geyer en Klaus Zmorek.

Bij een ongeval wordt het gelaat van het succesvolle fotomodel Brunckhorst verminkt. In het hospitaal leert zij de stadstuinier Egger kennen, die nooit succes had bij de vrouwen. Brunckhorst laat zich door hem meetronen en vindt het zelfs fijn om weer aanbeden te worden. Scenarist-regisseur Gruber stelt meer dan demonstratief de oppervlakkigheid van de modewereld aan de kaak. De krikkemikkige relatie tussen Brunckhorst en haar ongewilde aanbidder wordt fijngevoelig in beeld gebracht. De personages zijn even controverse als de twee hoofdvertolkers: Brunckhorst blijft met haar zelfmedelijden, ondanks haar littekens, stereotype mooi en Egger is indrukwekkend als een mickrig tiepetje met grote menselijke kwaliteiten. Achter de camera stond Hermann Dunzendorfer.

Shalom, General

1989 | Komedie, Drama

Oostenrijk 1989. Komedie van Andreas Gruber. Met o.a. Rainer Egger, Dieter Naumann, Andrea Wolf en Suzanne Geyer.

Nadrukkelijk en geconcentreerd worden de ervaringen verteld van een Oostenrijkse dienstweigeraar (Egger) in zijn weinig verheffende job van verpleger in een bejaardentehuis, waar hij de hele dag geconfronteerd wordt met allerlei ellende. Hierbij zijn ook ruzietjes met de lastige oud-generaal uit de titel (Naumann), die in een rolstoel zit. De aanvankelijke afkeer voor elkaar verandert langzamerhand in wederzijds respect en begrip. Zonder valse sentimenten, maar met een zekere melancholie loodst regisseur Gruber de kijker door het lieve, positieve verhaal. Het camerawerk is van Hermann Duzendorfer. In 1989 bekroond met de Max-Ophüls-Preis en in 1991 met de Gouden Fipa.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrea Wolf op televisie komt.

Reageer