Tilla Kratochwil

Acteur

Tilla Kratochwil is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Abgebrannt

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Verena S. Freytag. Met o.a. Maryam Zaree, Tilla Kratochwil, Lukas Steltner en Leon Samuel Kilian.

Zin in een goed doorbakken multivezelbroodje sociaalrealistische ellende, royaal belegd met de genreverplichte ingrediënten (werkloosheid, bijstandsmoeder, schuldenberg, allochtone achtergrond, drugsdealen, niksnutten van kerels)? Dan ga eens lekker zitten voor dit Kleine Fernsehspiel over de Duits-Turkse Pelin (Zaree). In de Berlijnse wijk Wedding verdient de alleenstaande moeder van drie kinderen (met evenzovele vaders) wat zwart bij als tatoeëerder. Wanneer de opgebrande jonge vrouw op staatskosten met Oostzee-vakantie mag, lijkt Pelin even misèrerespijt te krijgen. Voor haar deprimerende betondozendrama baseerde scenarist/regisseur Freytag zich op eigen buurtobservaties.

Die Ritterinnen

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Barbara Teufel. Met o.a. Jana Straulino, Ulla Renneke, Katja Danowski, Mieke Schymura en Bärbel Schwarz.

In haar scenario en op het scherm laat debuterende regisseuse Teufel een rel herleven tussen de politie en de inwoners van de roerige, multiculturele Berlijnse woonwijk Kreuzberg, die plaatsvond in de nacht van de eerste mei 1987. De mobiele eenheid blies indertijd de aftocht nadat een supermarkt in vlammen was opgegaan. Teufel analyseert de oorzaken en vraagt zich af waarom Turken, buurtbewoners van alle leeftijden en brave burgers samen met vrouwelijke leden van de kraakbeweging uit de Ritterstraße, zij aan zij stonden. Er werd gedemonstreerd tegen de komst van de conservatieve Amerikaanse president Reagan en een bijeenkomst van het IMF. Achteraf gezien is de links- extremistische politieke kant van de gebeurtenissen merkwaardig, want Reagan en Gorbatsjev zijn de geschiedenis ingegaan als de mannen die een eind maakten aan de Koude Oorlog, waarop twee jaar later de Muur van Berlijn viel. Teufels film is interessant voor kijkers die meer over de politieke achtergrond van Kreuzberg toentertijd willen weten. Ze schotelt de kijkers een dramatische vertelling met journaalbeelden voor en heeft jonge de vrouwen een beetje geïdealiseerd, maar is nagegaan wat er nadien met haar heldinnen gebeurd is. Het camerawerk is van Ralph Netzer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tilla Kratochwil op televisie komt.

Reageer