Tomorowo Taguchi

Acteur

Tomorowo Taguchi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kunoichi

1998 | Thriller, Actiefilm

Japan 1998. Thriller van Hitoshi Ozawa. Met o.a. Hitoshi Ozawa, Yuko Moriyama, Tomorowo Taguchi en Yasuyo Shiroshima.

Krijgsheer Akinari Kato (Taguchi) heerst met ijzeren hand over het land van Aizu. Hij is een onverbeterlijke rokkenjager en perst zijn onderdanen genadeloos uit, geholpen door zijn moordenaarscommando De Zeven Speren, dat beschikt over magische krachten. Als een van zijn officieren hem waarschuwt over de kritieke toestand van het land laat Kato hem en zijn clan koelbloedig afmaken. De enige overlevenden zijn zeven hofdames, geleid door prinses Sen (Moriyama). Deze doet beroep op meester zwaardvechter Jyubei Yagyu (Ozawa) om de vrouwen op te leiden tot dodelijke ninja zodat ze zich kunnen wreken op de sadistische Kato. Een vlotte magische actiethriller die voorbijraast met de snelheid van een TGV. Nadenken is uit den boze, daar krijg je trouwens de tijd niet voor. Niet bepaald origineel, maar wel vakkundig gemaakt met schitterend gechoreografeerde gevechten in onvervalste Hong-Kong-traditie. Het vlotte scenario van Jyunichi Inoue en Ozawa is gebaseerd op de in Japan populaire manga-reeks Yagyu-ninpocho van Futaro Yamada. Betoverende fotografie van Shoji Ebara. Dolby Stereo. Scope. Exporttitel: THE LADY NINJA.

Anrakkî monkî

1998 | Misdaad, Actiefilm

Japan 1998. Misdaad van Hiroyuki Tanaka. Met o.a. Shin'ichi Tsutsumi, Hiroshi Shimizu, Akira Yamamoto, Ikko Suzuki en Kimika Yoshino.

Twee jonge werklozen Nishida en Yamazaki hebben besloten om een bank te beroven, zodat ze eindelijk over wat geld zouden beschikken. Maar hun eerste kraak wordt een mislukking, want juist voordat ze bij de bank aankomen blijkt dat deze reeds door een andere dief beroofd werd. Ze zetten de achtervolging in en de overvaller komt, samen met Nishida, onder de wielen van een auto terecht. Yamazaki kan ontsnappen met het geld. In zijn paniek steekt hij per ongeluk een meisje neer. Het noodlot heeft van Yamazaki nu een dief en een moordenaar gemaakt. Hij komt terecht bij drie gangsters van de Murata-clan, die per ongeluk de leider van de Seiryu gedood hebben. Deze laatsten zinnen op wraak. Een ongeloofwaardige actiefilm waarin heel wat wordt afgelopen. Iedereen is op de vlucht en niemand ziet een mogelijke ontsnappingsroute uit zijn situatie. Het scenario van Sabu wordt voortgestuwd door de innerlijke kwellingen van zijn personages, die gevangen zitten in een nachtmerrie-achtige doolhof. Je wordt er als kijker moedeloos en gedeprimeerd door. De sombere fotografie van Shuji Kuriyama kan je al evenmin opmonteren. Sabu Shinichi is een pseudoniem voor Hiroyuki Tanaka. Dolby Stereo.

Dangan ranna

1996 | Misdaad

Japan 1996. Misdaad van Hiroyuki Tanaka. Met o.a. Tomorowo Taguchi, Diamond Yukai, Shin'ichi Tsutsumi en Hiroyuki Tanaka.

Shinkichi Yasuda (Taguchi) is een jongeling, die blauwtjes loopt bij het zwakke geslacht omdat hij een nobody is. Hij besluit een bank te beroven en zo berucht te worden. Op weg naar de overval bedenkt hij dat hij een masker vergeten heeft en wil dat kopen, maar hij is zo`n klungelaar, dat hij binnen de kortste keren winkelier Kenji Aizawa (Yukai) achter zich aan heeft, omdat hij hem in de arm geschoten heeft. De twee mannen rennen door de stad en zo verhindert Aizawa toevallig dat Kazuo Takeda (Tsutsumi), een yakuza, die voor de maffia werkt, hari-kiri begaat, omdat hij vernederd werd toen hij er niet in slaagde zijn baas te beschermen. Het drietal rent de hele dag achter elkaar aan, terwijl er allerlei zotte zaken gebeuren. Bovendien wordt Yasuda nog door een killer (Sabu) achterna gezeten, omdat hij hem drugs moet betalen. Als de duisternis gevallen is, besluiten deze drie losers voortaan te gaan samenwerken. Het regiedebuut van acteur Sabu is een persiflage op het Japanse yakuza-genre. Het spel is goed en de film heeft de potentie een cultfilm te worden, maar hij is ongeschikt voor kijkers, die niet op de hoogte zijn met het genre. Sabu schreef zijn eigen scenario en Shuji Kuriyama was verantwoordelijk voor het camerawerk. Dangan betekent kogel of munitie en ranna betekent runner.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tomorowo Taguchi op televisie komt.

Reageer