Sachiko Tanaka

Scenarist

Sachiko Tanaka is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Netemo Sametemo

2018 | Drama

Japan 2018. Drama van Ryûsuke Hamaguchi. Met o.a. Masahiro Higashide, Erika Karata, Kôji Seto, Sairi Itô en Misako Tanaka.

Real

2013 | Sciencefiction, Drama

Japan 2013. Sciencefiction van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Takeru Satô, Haruka Ayase, Joe Odagiri en Shôta Sometani.

Kiyoshi Kurosawa's kruising tussen een sciencefictionfilm en een romcom. Hij koos voor het flinterdunne verhaaltje van een jongeman die het brein van zijn comateuze vriendin binnenwandelt, waarna een romantisch verhaal volgt over hoe de twee elkaar in het echte leven weer kunnen ontmoeten. Onwaardige materie voor de man die eerder Cure en Tokyo Sonata afleverde, maar Real bewijst dat een vakman zelfs uit de voeten kan met een onzinnig script. Want filmtechnisch is het een topstuk, met een visuele grandeur die de toeschouwer benevelt tijdens de oudbakken droomwerkelijkheden.

Tokyo Sonata

2008 | Drama

Japan/Nederland/Hongkong SAR van China 2008. Drama van Kiyoshi Kurosawa. Met o.a. Teruyuki Kagawa, Kyoko Koizumi, Yû Koyanagi, Inowaki Kai en Kanji Tsuda.

Op een dag wordt meneer Sasaki (Kagawa) bij zijn baas geroepen. De automatiseringsafdeling waarvan hij chef is, wordt per direct opgeheven. Sasaki besluit thuis niks over het ontslag te zeggen, en laat zijn vrouw en kinderen in de waan dat hij gewoon doorwerkt. Al vlug ontdekt Sasaki dat hij niet de enige ontslagen kantoormedewerker is die zijn gevallen status verbergt. Langzaam desintegreert het familieleven. Regisseur Kurosawa weet met zijn verfijnde mise-en-scène op bijna terloopse wijze een sfeer van dreiging en beklemming op te roepen, maar overdrijft aan het slot van de film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sachiko Tanaka op televisie komt.

Reageer