Eva Vejmelkova

Acteur

Eva Vejmelkova is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Suzanne

1996 | Drama

Slowakije 1996. Drama van Dusan Rapos. Met o.a. Eva Vejmelkova, Maros Kramar, Chris D'Garne, Bolek Polívka en Chantal Poulain.

Suzanne (Vejmelkova) is knap en rad van tong. Zij leeft samen met action painter die nergens aan de bak komt en die inspiratie zoekt in heroïne. Als drugs ook haar verplichten zich te prostitueren blijkt haar eerste klant, een dirigent die in de stad is om te repeteren voor een concert, niemand minder te zijn dan haar vader, die haar en haar moeder jaren geleden in de steek heeft gelaten. Zij tracht zich met hem te verzoenen maar vooraleer het zo ver is krijgt zij van haar pooier een overdosis toegediend. Het zoveelste verhaal, hier geschreven door regisseur die ook de muziekscore componeerde, over jonge vrouw die door gebrek aan vermogen tot zingeving van haar leven terechtkomt in neerwaartse spiraal van drugverslaving en prostitutie. Miserabilisme in het moderne Bratislava.

Jak básnikum voni zivot

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Dušan Klein. Met o.a. Pavel Křiž, Eva Vejmelkova, Mila Mysliková, Rudolf Hrusínský en Jana Hlavacova.

Derde film na JAK SV[KA5]ET P[KA5]RICH[KA1]AZI O B[KA1]ASNIK[KA1]Y en JAK B[KA1]ASNICI P[KA5]RICH[KA1]AZEJI O ILUZE: jonge arts St[KA1]epan (Křiž) wordt na een korte periode in het ziekenhuis naar een verlopen praktijk op het platteland gestuurd. Hij krijgt echter meer te maken met sociale dan met medische problemen. Hij wordt verliefd op een pittige muzieklerares. Met een reeks weet je nooit of het wel leuk blijft, maar deze aflevering is nog net zo ironisch en geestig als z'n voorgangers. Scenario van Ladislav Pech[KA1]cek en regisseur Klein. Josef Vanis stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eva Vejmelkova op televisie komt.

Reageer