Eugene Price

Scenarist

Eugene Price is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Smash-Up on Interstate 5

1976 | Komedie

Verenigde Staten 1976. Komedie van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Robert Conrad, Sian Barbara Allen, Buddy Ebsen, David Groh en Scott Jacoby.

Zoals gebruikelijk allerlei karakterrollen, maar met één afwijking: iedereen raakt betrokken bij een kettingbotsing met negenendertig auto's op een Californische snelweg. Het spel verbleekt begrijpelijkerwijs naast de opvallende botsingsscènes, die - verrassing - al in het begin van de film zitten. Scenario van Eugene Price en Robert Presnell Jr. naar de roman Expressway van Trevor Elleston.

Guess What We Learned in School Today?

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van John G. Avildsen. Met o.a. Richard Carballo, Devin Goldenburg, Zachary Hains, Jane MacLeod en Yvonne McCall.

De liberale en voortvarende Dr. Lily Whitehorn (McCall) is directrice van het `Instituut voor Intermenselijke Relaties`. Zij tracht de ouders van de kinderen in Amerika`s suburbia ervan te overtuigen dat geslachtsdrift een normale menselijke begeerte is, die kinderen behoren te kennen en te begrijpen. Het is dan ook haar bedoeling om op de middelbare school lessen in seksuele voorlichting in te stellen. Haar voorstel veroorzaakt grote commotie in de kleine gemeenschap, waarin zij zich bevindt. De inwoners van haar voorstadje bundelen alle krachten, onder aanvoering van Lance Battle (Hains) en Lt. Roger Manley (Carballo), om haar voornemens te torpederen. Een erotisch gekleurd, komisch fantasietje dat Avildsen draaide als vingeroefening aan het begin van zijn carri[KA2]ere. Wat echter in die tijd werd beschouwd als opwindend en provocatief (seks is lekker!), heeft vandaag de dag nauwelijks iets erotisch. De poging om het preutse Amerikaanse genre van de voorlichtingsfilm wat meer inhoud te geven met een aantal plotjes is maar ten dele gelukt. De Duitsers waren er met hun AUFKLÄRUNGS-films veel bedrevener in. Daarbij komen nog de ondermaatse acteerprestaties, die het niveau nauwelijks verheffen. Het scenario is van Eugene Price en regisseur Avildsen, die zelf achter de camera stond. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eugene Price op televisie komt.

Reageer