Eduard Künneke: muziek.
Er zijn 12 films gevonden.

Glückliche Reise

1954 | Muziek, Komedie

Duitsland 1954. Muziek van Thomas Engel. Met o.a. Paul Hubschmid, Inge Egger, Paul Klinger, Ina Peters en Peer Schmidt.

Wanneer twee jongens hun correspondentievriendinnen in levenden lijve ontmoeten, blijken er heel wat problemen te moeten worden opgelost voordat er van twee gelukkige paren sprake kan zijn. Matige verfilming van de gelijknamige operette van Eduard Künneke, Max Bertuch en Kurt Schwabach. Scenario van Paul Helwig en Herbert Witt. Camerawerk van Hans Schneeberger.

Hochzeit mit Erika

1950 | Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Eduard von Bosordy. Met o.a. Marianne Schönauer, Wolfgang Lukschy, Dorit Kreysler, Hans Holt en Charlott Daudert.

Liefdesperikelen en intriges tussen arm en rijk leiden tot een happy end voor drie gelukkige paren. Zij worden door de muziek begeleid... Onbenullig naoorlogs vermaak met stomme schlagers.

Der lachende Dritte

1936 | Komedie, Drama

Duitsland 1936. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Lucie Englisch, Sepp Rist, Oskar Sima, Josef Eichheim en Harald Paulsen.

De rijke eigenaar van een chique restaurant (Sima) heeft veel last van de mesthopen van de arme boer Naz (Eichheim), en vreest dat zijn gasten zich eraan zullen storen. Hij stelt daarom alles in het werk om het stuk grond van Naz te kopen. Deze is echter niet dom en drijft de prijs van zijn boerderij steeds verder omhoog, omdat hij voor zijn dochter (Englisch) en haar bruidegom (Rist) een huis wil kopen. Uiteindelijk bereikt hij zijn doel. Een Beiers blijspel, op gebruikelijke wijze gemaakt, dat zeer onderhoudend is. Vooral Sima en Echheim zijn als tegenspelers leuk om naar te kijken. Lucie Englisch is voor een keer gelukkig geen onnozele hals, maar een natuurlijke jonge vrouw.

Des jungen Dessauers grosse Liebe

1934 | Historische film

Duitsland 1934. Historische film van Arthur Robison. Met o.a. Willy Fritsch, Trude Marlen, Paul Hörbiger en Ida Wüst.

Vorst Leopold von Anhalt-Dessau wil ondanks het standsverschil met een apothekersdochter trouwen, maar het Hof maakt bezwaren. Nogal toneelmatig maar met goede rollen van Fritsch en Hörbiger.

Der Vetter aus Dingsda

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Georg Zoch. Met o.a. Walter von Lennep, Lien Deyers, Lizzi Holzschuh, Rudolf Platte en Paul Heidemann.

De operette, die in 1921 in premi[KA2]ere ging, was een blijvend succes, zodat er in 1934 een film van werd gemaakt. De tenor Walter von Lennep speelt hier de zwerver, die verliefd wordt op een keurig meisje (Deyers). Hij geeft zich uit voor haar neef Roderik en hij verovert haar hart, ook al is in die tijd haar echte neef (Wilmsen) verschenen. Doorsnee operetteprent waarin gelukkig alle rollen (behalve die van Von Lennep) door acteurs gespeeld worden, zodat je niet alleen van de muziek, maar ook een beetje van het spel kunt genieten. De Nederlandse actrice Lien Deyers heeft tot 1935 in Duitse films gespeeld, daarna emigreerde ze naar Engeland. Over haar verdere loopbaan is weinig bekend. Ook bekend als DAMENWAHL.

Heimkehr ins Glück

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Paul Hörbiger, Luise Ullrich, Heinz Rühmann, Paul Heidemann en Wolfgang Staudte.

Een overwerkte fabrikant ontvlucht zijn werk en zijn vrouw en vindt een nieuwe liefde. Hörbiger als de fabrikant en Rühmann als een artiest die diens pad kruist, leveren prestaties die ver boven het banale peil van deze klucht uitgaan.

Glückliche Reise

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Alfred Abel. Met o.a. Magda Schneider, Max Hansen, Carla Carlsen, Ekkehard Arendt en Paul Henckels.

Twee jonge Duitse boeren, Stefan (Hansen) en Robert (Arendt) hebben in Zuid-Amerika veel last van heimwee. De briefwisseling met hun penvriendinnen, twee meisjes uit Hamburg, Monika (Schneider) en Lona (Carlsen), is hun enige afwisseling. Ze besluiten naar Duitsland te gaan om de meisjes te leren kennen. Omdat alleen Monika, onder de naam van haar vriendin, aan de mannen geschreven heeft en Lona daarom niets van de briefwisseling afweet, ontstaan er doldwaze verwikkelingen. Aan het eind zijn er natuurlijk twee paren. De ensc[KA2]enering laat te wensen over. De operette waarop de film gebaseerd is, was (en is dat tot op heden), een groot succes.

Es gibt nur eine Liebe

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Louis Graveure, Heinz Rühmann, Ralph Arthur Roberts en Jenny Jugo.

Een zanger verovert het hart van een romantische steno-typiste. Het Duitse filmdebuut van de Engelse tenor Graveure, die enkele liederen van Künneke zingt. Rühmann zorgt op innemende wijze voor de lach.

Drie blaue Jungs, ein blondes Mädel

1933 | Avonturenfilm

Duitsland 1933. Avonturenfilm van Carl Boese. Met o.a. Charlotte Ander, Heinz Rühmann, Friedrich Benfer, Fritz Kampers en Hans Richter.

Twee matrozen krijgen ruzie om een meisje dat tenslotte een ander kiest. Rühmann doet het aardig in een overigens nogal ondermaatse film, waarin de 'kameraadschap' wordt bejubeld.

Der schwarze Husar

1932 | Komedie, Historische film

Duitsland 1932. Komedie van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Conrad Veidt, Mady Christians, Wolf Albach-Retty, Ursula Grabley en Otto Wallburg.

De film speelt in 1812, toen grote delen van Pruisen door het leger van Napoleon bezet waren. Ritmeester Von Hochberg (Veidt) vecht met de illegale `Totenkopf` huzaren tegen de bezettingsmacht. Wanneer prinses Marie Luise (Christians) tegen haar wil met een Poolse vorst moet trouwen, slaagt de ritmeester erin verkleed het bezette slot binnen te dringen en de prinses te ontvoeren. Ondanks alle moeilijkheden worden beiden een paar. De poging, een historische komedie te maken, is uitstekend gelukt. Dit is voor een groot deel te danken aan hoofdrolspeler Veith, die erin slaagt, in zijn rol van Pruissische ritmeester niet alleen de heldhaftigheid te laten zien maar ook de vrolijke kanten.

Die Marquise von Pompadour

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van Willi Wolff. Met o.a. Kurt Gerron, Anny Ahlers, Fritz Odemar, Ida Wüst en Irene Ambrus.

Lodewijk XV bevrijdt zich van zijn op Madame de Pompadour verliefde rivaal door hem tot gouverneur van een ver eiland te benoemen. Een goed geregisseerde filmoperette waarvoor maar liefst vier componisten de muziek hebben geschreven: Eduard Künneke, Rudolf Nelson, Robert Stolz en Alfred Strasser. Kurt Gerron is schitterend als Lodewijk XV.

Das Weib des Pharao

1922 | Zwijgende film, Drama, Historische film

Duitsland 1922. Zwijgende film van Ernst Lubitsch. Met o.a. Emil Jannings, Harry Liedtke, Dagny Servaes en Paul Wegener.

Ontzagwekkende spektakelfilm over de strijd tussen de Ethiopische koning Samlak en de Egyptische farao Amenes (Jannings) met slavin Theonis (Servaes) als speelbal in het midden. Das Weib des Pharao was in 1921 de duurste Duitse productie ooit, vanwege onder andere levensgrote decors in de buitenlucht, grootse massascènes in de 'duinen' van Berlijn, ingekleurd celluloid en camerawerk vanuit een luchtballon. De stille film stond te boek als verloren maar dankzij de vondst van delen van een Russische, Duitse, Italiaanse en Franse kopie konden de restaurateurs van Fritz Langs Metropolis een complete versie reconstrueren.