Dagmar Benke

Producer

Dagmar Benke is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Clando

1996 |

Kameroen/Duitsland 1996. Jean-Marie Teno. Met o.a. Paulin Fodouop, Caroline Redl, Henriette Fenda, Guillaume Nana en Avs Bodule Moukilo.

Sobgui heeft in Kameroen een goede baan als programmeur, totdat hij op een dag wegens zijn activiteiten tegen de regering wordt opgepakt en gemarteld. Tot zijn verbazing wordt hij vrij gauw weer vrijgelaten en hij neemt een baantje als clando - illegale taxichauffeur. Nadat Sobgui op een dag getuige wordt van een moord besluit hij naar Duitsland te gaan. De reis wordt voor hem betaald door een man die hem opdraagt in Keulen zijn verdwenen zoon op te sporen. Nadat Sobgui hierin geslaagd is, vraagt een vrouw die voor de mensenrechten strijdt hem om zich weer in te zetten voor de verbetering van de situatie in Kameroen.

Sommer in Mezra

1991 |

Duitsland 1991. Hussi Kutlucan. Met o.a. Hussi Kutlucan, Abdurrahman Selvitop, Hüseyin Selvitop, Zöhre Kutlucan en Selda Sevilmis.

Het regiedebuut van de 29-jarige Kutlucan. Hij schreef zijn eigen scenario, speelt zelf de hoofdrol en wordt ondersteund door een deel van de familie in de bijrollen. Het gaat over S[KA3]uleyman, een jonge Turk uit de wijk Kreuzberg in Berlijn. S[KA3]uleyman is het heel eventjes behoorlijk zat in Duitsland en besluit naar de voor hem onbekende geboortegrond in Anatoli[KA3]e te gaan. De kennismaking is ontgoochelend: het idyllische dorpje, waar hij vandaan kwam, is grotendeels bevolkt met bejaarden en kinderen. Hij treft er zijn oom Hamza (Hüseyin Selvitop) aan, die verbeten zoekt naar een goudschat en deze per se met Süleyman wil opgraven. Ook hiervan krijgt hij genoeg, waarop hij met zijn brommer het wijde land in trekt. Interessante tv- film, gedraaid binnen de reeks Gefühlsecht - Junge deutsche Filme van de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel. Het camerawerk. o.a. op locatie, is van Lars Barthel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dagmar Benke op televisie komt.

Reageer