Robert Lawrence (1913-2004): montage.
Er zijn 10 films gevonden.

Rent-a-Cop

1987 | Misdaad, Actiefilm, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1987. Misdaad van Jerry London. Met o.a. Burt Reynolds, Liza Minnelli, James Remar, Richard Masur en Dionne Warwick.

Hoertje (Minnelli) is getuige van een bloedige afrekening en zoekt bescherming bij narcotica-agent (Reynolds) wanneer ze bedreigd wordt door de moordenaar. Broodacteur Reynolds is weer eens in gehaktbalvorm en kan zelfs niet meekomen met het beperkte acteertalent van Minnelli die bekroond werd met een Golden Raspberry voor slechtste actrice van 1988.

Eight Million Ways to Die

1986 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Hal Ashby. Met o.a. Jeff Bridges, Rosanna Arquette, Alexandra Paul, Randy Brooks en Andy Garcia.

Narcotica-rechercheur Scudder (Bridges) schiet voor de ogen van diens kinderen een drugsdealer neer. Dit grijpt hem zo aan dat hij zijn werk niet meer kan doen en alcoholist wordt. Dank zij de A.A. kan hij de fles weer laten staan. Hij hervat zijn werkzaamheden, en de jonge prostitu[KA1]ee Sunny (Paul) vraagt hem haar te helpen om uit de wurggreep van haar pooier raken. Ongeloofwaardige en moraliserende actiefilm die alle moeite doet om 'trendy' te zijn, maar er enkel in slaagt een aantal antipathieke personages bij elkaar te brengen, waarvoor de toeschouwer niet het minste medeleven kan voelen. De roman van Lawrence Block waarop Oliver Stone en David Lee Henry hun scenario baseerden is stukken beter. Beelden werden geschoten door Stephen H. Burum.

Warning Sign

1985 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1985. Sciencefiction van Hal Barwood. Met o.a. Sam Waterston, Kathleen Quinlan, Yaphet Kotto, Jeffrey De Munn en Richard Dysart.

Een dikdoenerige nep-CHINA SYNDROME over de rampzalige gevolgen van chemisch afval voor een laboratorium waar in het geheim bacteriologische wapens worden ontwikkeld voor de overheid. Onaangenaam en krachteloos. Het regiedebuut van scenarioschrijver Barwood. Ook bekend als BIOHAZARD.

Fort Saganne

1984 | Drama, Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1984. Drama van Alain Corneau. Met o.a. Gérard Depardieu, Philippe Noiret, Catherine Deneuve, Sophie Marceau en Michel Duchaussoy.

Saganne (Depardieu) is een man van gewone komaf die in 1911 als soldaat in het Franse Vreemdelingenlegioen de koloniale belangen van zijn land dient. Fanatiek als hij is ontwikkelt Saganne zich onder kolonel Dubreuilh (Noiret) tot een militair strateeg in de Sahara. Drie uur durend epos over de sociale klim van een ambitieuze man is niet steeds even boeiend, hoewel de acteurs een leuk ensemble vormen. Deneuve is te zien als journaliste met wie Saganne een affaire heeft, Marceau speelt het rijke meisje dat hij trouwt.

Exposed

1983 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1983. Thriller van James Toback. Met o.a. Nastassja Kinski, Rudolf Nureyev, Harvey Keitel, Ian McShane en Bibi Andersson.

Elizabeth (Kinski) is de betutteling van haar overbezorgde ouders beu en gaat op zoek naar het avontuur in New York. Ze wordt opgemerkt door de bekende modefotograaf Greg Miller (MacShane) en binnen de kortste tijd is ze een topmodel. Ze trekt naar Parijs met violist Daniel Jelline (Nureyev), die haar echter wil gebruiken als lokaas om een terrorist te strikken met wie hij nog een rekening te vereffenen heeft. Een bizarre en tegelijkertijd onbegrijpelijke geschiedenis. De makers wilden zoveel elementen in hun verhaal kwijt, dat het meer op een mozaïek dan op een film lijkt. Toback is te zien als de professor/minnaar van Kinski en schreef zelf het scenario. De uitstekende cast kon het avontuur echter onmogelijk waar maken. Henri Decae stond achter de camera.

Fiddler on the Roof

1971 | Musical

Verenigde Staten 1971. Musical van Norman Jewison. Met o.a. Topol, Norma Crane, Molly Picon, Leonard Frey en Paul Mann.

Toen regisseur Jewison uitgenodigd werd om Fiddler on the Roof te regisseren zei hij bij het eerste gesprek: 'Jullie weten toch dat ik niet Joods ben?' Het was geen bezwaar. Jewison bewerkte de populaire Broadwaymusical tot een prima film, die nu echter wel wat gedateerd overkomt. Topol speelt Tevye, agrariër in Rusland, vlak voor de revolutie. Hij blijft zingen, al heeft hij het niet makkelijk, met zijn weerspannige dochters die de tradities aan hun laars lappen, en vooral ook met de pogroms die in het destijds behoorlijk antisemitische Rusland plachten plaats te vinden. Oscars voor camerawerk en muziek.

Paris brûle-t-il?

1966 | Oorlogsfilm, Experimenteel

Frankrijk 1966. Oorlogsfilm van René Clément. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Anthony Perkins, Charles Boyer en Gert Fröbe.

Brandt Parijs? zou de Duitse leider in 1944 aan z'n generaals hebben gevraagd. Een wat al te zijdelingse titel voor een film waarin de bevrijding van Parijs door het Franse verzet wordt bejubeld. Inderdaad, het Franse verzet als bevrijder, en niet het Amerikaanse leger. Dat was de wil van Generaal de Gaulle, anders mochten de makers niet filmen in Parijs. Zo strompelt het onnavolgbaar meanderende drama bijna drie uur lang van de ene halfwaarheid in de andere. Zonde, want in de brij schuilt een kunststuk, gedraaid en verbeeld door kunstenaars.

The Fall of the Roman Empire

1964 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1964. Drama van Anthony Mann. Met o.a. Sophia Loren, Stephen Boyd, Alec Guinness, Christopher Plummer en James Mason.

Bioscoopgangers in de jaren zestig waren zo oudheidsepos-moe dat zelfs het spectaculair nagebouwde Forum (400 meter lang) hen niet kon lokken naar The Fall of the Roman Empire. De film is wel een genreklassieker geworden vanwege de starpower en de prachtige beelden van onder meer schier oneindige, niet-gedigitaliseerde legers. Het verhaal over de Romeinse neergang door gekonkel na de moord op keizer Marcus Aurelius (Guinness), werd redelijk authentiek gehouden onder supervisie van historicus Will Durant, maar meeslepend is anders.

El Cid

1961 | Avonturenfilm, Biografie, Historische film, Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Anthony Mann. Met o.a. Charlton Heston, Sophia Loren, Hurd Hatfield, Geneviève Page en Raf Vallone.

Eigenlijk geen film voor op tv want dit epos over de Spaanse ridder El Cid die in de 11de eeuw de strijd aanbond met de Moren, moet het vooral hebben van de fraai uitgelichte en grootschalige oorlogstaferelen. Zoals wel vaker bij spektakelfilms houdt het acteren niet over: Heston speelt een beetje saaie, nobele held die ook in de buurt van zijn geliefde Loren vrijwel continu in de plooi blijft. Oscars zaten er niet in, wel een paar nominaties, oa voor de song 'The falcon and the dove'.

Spartacus

1960 | Avonturenfilm, Historische film, Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Stanley Kubrick. Met o.a. Kirk Douglas, Laurence Olivier, Peter Ustinov, Jean Simmons en Tony Curtis.

Epos rond slavenrebel Spartacus, die ten tijde van het Romeinse Rijk een opstand leidt tegen de decadente aristocratie. Indrukwekkend, vooral door de vakkundig opgezette vechtscènes en uitstekende acteurs: een charismatische Douglas, een geestige Ustinov en een seksueel ambivalente Olivier die naar eigen zeggen 'zowel van oesters als van slakken' houdt. De film werd door de in 1999 overleden grootmeester Kubrick beschouwd als het zwarte schaap binnen zijn oeuvre. Maar allerlei remakes kunnen natuurlijk niet tippen aan zijn origineel.