Maciej Englert

Acteur

Maciej Englert is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Dagny

1977 | Biografie, Historische film

Noorwegen/Polen 1977. Biografie van Haakon Sandy. Met o.a. Lise Fjeldstad, Daniel Olbrychski, Per Oscarsson, Nils Ole Oftebro en Maciej Englert.

Op het eind van de vorige eeuw leefden de Poolse romancier Przybyszowski, de Zweedse toneelschrijver Strindberg en de Noorse schilder Munch gelijktijdig in Berlijn, tijdens welk verblijf de Noorse vrouw van de Pool [KA1]o[KA1]ok verhoudingen had met de twee andere kunstenaars (hoewel Strindberg impotent bleek). Eenmaal in Krakau verliet de Pool haar voor een andere vrouw en pleegde Dagny samen met een nieuwe minnaar zelfmoord. Deze interessante literaire biografie kreeg een oppervlakkig pittoreske verfilming, waarbij de beroemde namen van de personages bepaalde associaties moeten wekken, zonder dat de film hun karakters uitdiept.

Palec Bozy

1973 | Drama

Polen 1973. Drama van Anthoni Krauze. Met o.a. Marian Opania, Janusz Zaorski, Grazyna Ch[KA10]eci[KA1]nska, Maciej Englert en Edward R[KA10]aczkowski.

Tadeusz Kasprzak is een jongeman die ervan overtuigd is dat acteren de enige zinvolle bezigheid in zijn leven kan zijn. Ondanks twee afwijzingen voor toelating tot de toneelschool probeert hij het een derde keer. Hoewel hij een goede 'performance' weggeeft, wordt hij wederom afgewezen. Mentaal volledig gebroken belandt hij in een psychiatrische kliniek. Als hij tot rust is gekomen keert hij terug naar zijn vrienden van wie er één blijkt overleden. Berustend gaat hij dan terug naar vrouw en kind. Zeer goede acteerprestaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maciej Englert op televisie komt.

Reageer