Robert MacNeil

Acteur

Robert MacNeil is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Odyssey of John Dos Passos

1994 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Stephen Talbot. Met o.a. William Hurt en Robert MacNeil.

Dit beknopte verslag van leven en loopbaan van John Dos Passos (verteld door William Hurt), een documentaire van het Educational Film Center van Virginia en producent/regisseur Talbot, brengt een Amerikaanse literaire gigant tot leven die ooit werd vergeleken met Hemingway. Zijn jeugd bracht hij door, reizend door Europa met zijn ongetrouwde Amerikaanse moeder, op kosten van zijn rijke, getrouwde vader. De film behandelt zijn leven in Choate, zijn dagen op Harvard en zijn periode als ambulance-chauffeur in Frankrijk tijdens WO I, samen met E.E. Cummings en Hemingway, met wie hij een wisselende vriendschap onderhield. Na een ruzie met Hemingway tijdens het werken aan een documentaire, THE SPANISH SOIL, over de Spaanse Burgeroorlog, waarin hij het communisme verdedigde, liep hij kwaad weg. Hij keerde terug naar de V.S. en schreef essays en verhandelingen. Zijn eerste succes als romanschrijver kwam in 1921, met de publicatie van het in Madrid voltooide Three Soldiers. In de met veel archiefmateriaal doorspekte documentaire komen Dos Passos goede leventje met de rijke Sara en Gerard Murphy en met Hemingway en Fitzgerald in Parijs en aan de Rivièra aan de orde, alsmede zijn huwelijk met de weduwe Elizabeth Holdridge, zijn experimentele politieke periode in Greenwich Village, zijn politieke ommezwaai tot aartsconservatief, zijn reuma, de geboorte van zijn dochter, zijn extreem-rechtse boeken en de dood van zijn eerste vrouw. Niets echter over Dos Passos' ongelukkige Hollywood-periode en zijn mislukte pogingen om een goed toneelstuk te schrijven. Een mooi beeld van het leven van Dos Passos, maar niet van de mens erachter.

Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy

1992 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Barbara Kopple en Danny Schechter. Met o.a. Numa Bertel, Walter Cronkite, Jim DiEugenio, David Duke en Mary Farrell.

Documentaire met onder andere Edward Asner, Numa V. Bertel jr en Kevin Costner. Nee, deze film gaat niet over de vraag of de nederlaag van John F. Kerry het gevolg was van een samenzwering. Beyond 'JFK' is het documentairebroertje van Oliver Stone's moordmysterie JFK. CBS-journalist Ike Pappas verhaalt in negentig minuten over de controverse tussen de getuigenverklaringen en de conclusies van de Warren Commisie omtrent de tragische gebeurtenissen van 41 jaar geleden. Interviews met Kevin Costner en Gary Oldman worden afgewisseld met origineel nieuwsmateriaal, samenzweringstheorieën en geanimeerde discussies.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert MacNeil op televisie komt.

Reageer