Earl Robinson

Acteur, Componist

Earl Robinson is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

She Lives To Ride

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Alice Stone. Met o.a. Jo Giovannoni, Dot Robinson, Becky Brown, Jacqui Sturgess en Amy Berry.

Vijf vrouwelijke motorfanaten vertellen waarom ze zo van hun motorfiets houden. Giovannoni, Robinson, Brown, Sturgess en Berry, vijf typisch Amerikaanse vrouwen tussen de twintig en de 82, hebben een bestaan met sociale zekerheden ingeruild voor een leven op hun Harley Davidson. Ze razen langs de wegen en genieten van hun vrijheid. De eerste feministische WILD ANGEL-film, die zich vooral richt tot mensen met een gelijksoortige liefde, want de film observeert en tracht niets uit te leggen. De vrouwen nemen geen blad voor de mond en schelden alles en nog wat de huid vol. Een uur film tegen een snelheid van 120. Je ziet veel, maar je mist de details. Diepere motivaties hoef je niet te verwachten. Stone schreef het scenario en monteerde het geheel. De commentaar werd geschreven door Diane Hendrix en ingesproken door Wren Ross. Fotografie van Maryse Alberti. Uitsluitend voor de liefhebbers.

Joe Hill

1971 | Biografie, Drama

Verenigde Staten/Zweden 1971. Biografie van Bo Widerberg. Met o.a. Thommy Berggren, Anja Schmidt, Kelvin Malave, Evert Anderson en Liska March.

De Zweed Joseph Hillstr[KA3]om (Berggren) emigreert rond 1900 naar Amerika, sluit zich aan bij de Industrial Workers of the World en gaat protestsongs schrijven die grote invloed hebben. De autoriteiten schuiven hem in 1915 een moord in de schoenen en hij wordt ter dood veroordeeld. Widerberg vat het romantisch elan van de arbeidersrevolutie opnieuw in lyrisch-impressionistische beelden met een integere titelrol van Berggren. Trouw aan de offici[KA3]ele feiten - Hill kon zich geen alibi verschaffen om zijn getrouwde geliefde niet in opspraak te brengen - leidt bij de moordzaak tot onduidelijkheid (net zoals in werkelijkheid). Het scenario Steve Hopkins, Richard Weber en regisseur Widerberg. Het camearwerk is van Petter Davidson en J├Ârgen Persson. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Earl Robinson op televisie komt.

Reageer