Ismael Rodriguez

Regisseur

Ismael Rodriguez is regisseur.
Er zijn 17 films gevonden.

Autopsia de un fantasma

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Ismael Rodriguez. Met o.a. Basil Rathbone, John Carradine, Cameron Mitchell en Amedée Chabot.

Een man die zelfmoord heeft gepleegd, zal pas tot de hemel worden toegelaten als een vrouw verliefd op hem wordt en bereid is haar leven te geven voor zijn liefde. Een aardige komedie. Goed camerawerk.

La Cucaracha

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Ismael Rodriguez. Met o.a. María Félix, Emilio Fernandez, Dolores Del Rio, Pedro Armendáriz en Antonio Aguilar.

Een Mexicaans westerndrama uit de tijd van Pancho Villa, begin 20ste eeuw. Felix is La Cucaracha en zij wordt verliefd op kolonel Fernandez. Deze laat haar echter zwanger en al zitten. Als ze het leger ziet terugkomen hoort ze dat Fernandez dood is. Het is zeer dramatisch, maar de film heeft een vrij bekende internationale naam gekregen als één van de weinige westerns die in Mexico gemaakt zijn.

The Beast of Hollow Mountain

1956 | Western, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten/Mexico 1956. Western van Edward Nassour en Ismael Rodriguez. Met o.a. Guy Madison, Patricia Medina, Eduardo Noriega en Carlos Rivas.

De ongebruikelijke combinatie van Western en monsterfilm werkt hier goed. De film eindigt sterk. Opgenomen in Mexico.

Daniel Boone, Trail Blazer

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Albert C. Gannaway, Ismael Rodriguez en Albert Gannaway. Met o.a. Bruce Bennett, Lon Chaney jr, Faron Young, Ken Dibbs en Damain O'Flynn.

Doorsnee western, maar onderhoudend. Daniel Boone, zijn familie en vrienden willen in Kentucky een nieuw bestaan opbouwen, en de lange tocht naar dat gebied aangaan. Gevaren overal, met name door de aanwezige Indianen. Het dappere clubje bereikt na veel problemen het einddoel. Gannaway was tevens de producent voor Republic en het verhaaltje werd geschreven door Tom Hubbard en Jack Patrick.

Sobre las olas

1950 | Drama, Musical

Mexico 1950. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Alicia Neira, José Luis Jiménez en Prudencia Grifell.

Een dronken musicus wordt beroemd dankzij één enkel liedje. De tweede versie van de gelijknamige film van Miguel Zacarías en Raphael J. Sevilla uit 1932 over het werk van de jonge componist Juventino Rosas. Weinig realistisch en verschrikkelijk melodramatisch.

Ustedes los ricos

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Blanca Estela Pavón en Evita Muñoz.

Door een arm meisje ontdekt een oude miljonaire dat zij met al haar geld veel goed kan doen. Dit is een vervolg op NOSOTROS LOS POBRES van dezelfde regisseur, naar aanleiding van het grote succes van deze film. Helaas is dit vervolg net zo onwaarschijnlijk en overdreven dramatisch als de eerste film en zeer, zeer slecht.

Los Tres huastecos

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Blanca Estela Pavón en Fernando Soto 'Mantequilla'.

De levens van drie mannen, geboren in verschillende dorpen, kruisen elkaar door toedoen van een bandiet. Infante die de drie hoofdrollen voor zijn rekening neemt, slaagt er, ondanks de hulp van Rodriquez, niet in er iets bijzonders van te maken.

Nosotros los pobres

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Evita Muñoz en Carmen Montejo.

De ellende en armoede van de bewoners van een Mexicaanse achterbuurt wordt op een vrij kinderachtige en ruwe manier beschreven in deze film.

Chachita la de Triana

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, René Cardona en Luana Alcañíz.

De verhalen en leugens die een meisje moet verzinnen om thuis alles goed te laten verlopen. De film is duidelijk met tegenzin gemaakt.

Ya tengo a mi hijo

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Fernandito Bohigas, Isabela Corona en Blanca de Castejón.

Een vrouw, die gefrusteerd is geraakt omdat ze geen kinderen kan krijgen en ze ook niet kan adopteren, besluit een kind te ontvoeren. De film is gebaseerd op een ware gebeurtenis, die datzelfde jaar heel Mexico in beroering bracht. Meer dan een overdreven smartlap is het echter niet.

Vuelven los García

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Sara García en Abel Salazar.

Een vervolg op LOS TRES GARCIAS en net zo belabberd. In deze film sterft de oma van de hoofdrolspelers.

Los Tres Garcías

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Sara García en Abel Salazar.

Drie neven staan onder de voogdij van hun energieke oma. Op een dag komt er een Noordamerikaanse toerist naar hun dorp in gezelschap van zijn dochter en dit leidt tot een zeer onbeduidende komedie.

Que verde era mi padre!

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Ismael Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, Carmen Hermosillo, Alfredo Varela jr. en Florencio Castelló.

De liefdesavonturen van een huisvader. Flauwe komedie waarin Rodriguez wederom refereert aan filmklassiekers, in dit geval aan HOW GREEN WAS MY VALLEY van John Ford.

Cuando lloran los valientes

1945 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1945. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Virginia Serret, Víctor Manuel Mendoza en Blanca Estela Pavón.

Een hereboer is verliefd op een net meisje, maar moet trouwen met een ietwat libertijns meisje. De film is één grote verheerlijking van het machismo. Het produkt vestigde de roem van het duo Infante-Pavón.

Escándalo en las estrellas

1944 | Komedie, Musical

Mexico 1944. Komedie van Ismael Rodriguez. Met o.a. Pedro Infante, Blanquita Amaro, Florencio Castelló en Jorge Reyes.

Een advocaat moet terechtstaan als gevolg van een aanklacht door zijn eigen vader, filmproducent. Krankzinnige en chaotische musical, begin van de samenwerking tussen de regisseur Rodriguez en de acteur Infante.

Amores de ayer

1944 | Muziek

Mexico 1944. Muziek van Ismael Rodriguez. Met o.a. Tito Guízar, Manolito Saval en Fernando Cortés.

Een tenor wordt verliefd op een meisje van goede huize, tegen de wil van haar moeder. Onverteerbare operette waarin meer aandacht wordt geschonken aan zang en muziek dan aan het verhaal.

Qué lindo es Michoacán!

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Ismael Rodriguez. Met o.a. Tito Guízar, Gloria Marín en Angel Garasa.

De rijke Gloria verlaat de hoofdstad als haar vader is gestorven, om het beheer op zich te nemen van de grond die zij bezit in Michoacán. Al spoedig wordt zij verliefd op de eigenaar van een ranch. Met dit onnozele melodrama debuteert Ismael Rodriguez. Hij heeft zich vooral beziggehouden met het verheerlijken van de folklore en het landschap van Michoacán.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ismael Rodriguez op televisie komt.

Reageer