Janusz Leski

Regisseur, Scenarist

Janusz Leski is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Janna II: Zwischen Himmel und Erde

1990 | Avonturenfilm

Portugal 1990. Avonturenfilm van Janusz Leski. Met o.a. Kryszstof Kowalewski, Tadeusz Horvath en Agnieszka Kruk.

Janna I: Adler und Wèlfe

1990 | Avonturenfilm

Portugal 1990. Avonturenfilm van Janusz Leski. Met o.a. Kryszstof Kowalewski, Tadeusz Horvath en Agnieszka Kruk.

Janka

1990 | Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland/Polen 1990. Avonturenfilm van Janusz Leski. Met o.a. Agnieszka Kruk, Tadeusz Horvath, Kryszstof Kowalewski, Joanna Zólkowska en Grzegorz Wons.

Kruk is Janna uit de titel. Ze woont in een grote herberg met haar moeder, tante en grootvader. Haar vader en die van haar buurjongen Julian (Horvath) zijn ooit in een door hun zelfgebouwd vliegtuigje zijn neergestort en dodelijk verongelukt. Zij is aanvoerster van een jeugdbende, de Wolven genaamd. Julian is leider van de Adelaars. Beide bendes pesten elkaar. Julian heeft een prachtig paard en Janna droomt ervan om net zo`n edel dier te bezitten. Op een dag komt een marskramer in het dorp met een verwaarloosd paard dat hij achterlaat in de stal van de herberg. Janna verzorgt het en doopt het Alaska. Het paard herstelt op wonderbaarlijke wijze. Julian daagt haar uit voor een race. Net als zij daaraan wil deelnemen, duikt de eigenaar weer op, maar Janna beschikt over een 'nuttige' erfenis van haar tante en verwerft het. Onderwijl heeft de smid met de oom van Julian een vliegtuigje gebouwd. Iedereen herinnert zich nog het ongeval en meent dat onheil wederom is neergedaald. Janna weet samen met Alaska de situatie te redden. Gesitueerd in Polen rond 1925. Ongebruikelijke en lange tv-film voor jonge kijkers. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Klemens i Klementynka

1987 | Familiefilm

Duitsland/Polen 1987. Familiefilm van Janusz Leski. Met o.a. Tadeusz Horvath, Monika Sapilak, Roman Klosowski en Arkadiusz Wojnarowski.

Een vervolg op hetgeen zich afspeelt vóór DIE KINDER VOM MŸHLENTAL, ook een co-produktie van Poltel en WDR Köln, geïnspireerd op het succes van een eerdere samenwerking. De kinderen van de molen zorgen voor twee ganzen, Klemens en Klementynka. Een charmante en aandoenlijke film voor de jongste kijkertjes. Ook bekend als DIE GÄNSE VOM MŸHLENTAL en KLEMENS UND KLEMENTINCHEN, DIE GÄNSE VOM MŸHLENTAL.

Urwisy z Doliny Mlynow

1986 | Familiefilm

Duitsland/Polen 1986. Familiefilm van Janusz Leski. Met o.a. Tadeusz Horvath, Monika Sapilak, Roman Klosowski, Ewa Zietek en Krzysztof Kowalewski.

Een tv-serie (24x30m) voor kinderen, co-produktie van Poltel en WDR Köln. Een vervolgverhaal over drie kinderen uit een molen en hun dorpsvriendjes, verteld door een pratende ooievaar. De avonturen van de kinderen spelen zich af rond twee ganzen en enkele andere lieve dieren. Zeer onderhoudend dankzij de vrolijke, geïmproviseerde stijl waarin de serie gemaakt is. Ook bekend als DIE KINDER VOM MŸHLENTAL.

Rodzina Lesniewskich

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm

Polen 1981. Familiefilm van Janusz Leski. Met o.a. Krystyna Sienkiewicz, Krzysztof Kowalewski, Agata Mlynarska, Magda Scholl en Maciej Strojny.

Een komedie over een typisch gezin uit de middenklasse met een altijd bezige vader, een moeder die besluit haar universitaire opleiding voort te zetten en vier kinderen, die, met nogal gemengde resultaten, thuis helpen. Een speelfilm van de tv-serie van 1978, niet pretentieus en met veel milde humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Janusz Leski op televisie komt.

Reageer