Herwig Ilegems

Acteur

Herwig Ilegems is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Close

1994 | Thriller

België 1994. Thriller van Paul Collet. Met o.a. Katia Alens, Kristoff Clerckx, Katrien De Becker, Erwin Listhaeghe en Eric De Bouw.

Alens, in een vroeger leven Miss Belgi[KA3]e, debuteert als Zuidamerikaanse politieke vluchtelinge, annex wraakgodin, die het op alle mannen gemunt heeft, omdat haar in Latijns-Amerika onnoemelijk leed is aangedaan. Student Clerckx wordt hopeloos verliefd op haar en zal trachten haar `mysterie` te begrijpen. Het vaak lachwekkende scenario (van Collet zelf) bevat een samenraapsel van 'moderne ingrediënten' als seropositiviteit, seriemoorden en politieke vluchtelingen. Dit kan echter niet beletten dat alles de mist ingaat. Twaalf jaar na zijn vorige film HET BEEST bewijst Collet dat in de Belgische filmerij alles mogelijk is, ook de 'worst of the worst'. Het is een wonder dat hij de bioscopen haalde.

Kiekeboe: Het witte bloed

1992 | Avonturenfilm, Mysterie, Horror, Familiefilm

België 1992. Avonturenfilm van John Thiels en Herman Fabry. Met o.a. Dirk Bosschaerts, Luc Philips, Annemie Gils, Anne Somers en Martin Van Zundert.

Op weg naar vakantie op de camping Het Nieuwe Paradijs heeft Marcel Kiekeboe (Bosschaerts) een aanrijding met een vreemde man. Uit zijn wonden stroomt wit bloed. Twee verplegers nemen de gewonde zonder plichtplegingen mee. Tot zijn grote ontsteltenis blijkt op de camping zowat iedereen te zitten die Kiekeboe wou ontvluchten. Het lijkt wel een samenzwering. Dochter Fanny (Somers) maakt in de disco kennis met Mikal (Rottiers), die met zijn opa Vladimir Hikkel (Philips) in een zwarte caravan woont. Vreemd genoeg laten de twee zich nooit overdag zien. De volgende dag ontdekt Fanny de waarheid: Mikal en zijn opa zijn vampieren. Mikal kan echter geen bloed zien en gaat het voor zijn opa stelen in de kliniek van Dr. Van Pier (Van Zundert). Fanny herinnert zich het voorval met het witte bloed en besluit Mikal te vergezellen op een van zijn steel-expedities. Een wat houterig gespeelde kinderfilm die weinig heeft om een volwassen publiek aan te trekken. Er zit wat spanning en humor in, maar nooit wordt de film griezelig, ondanks de aanwezigheid van de vampieren en de krankzinnige dokter. Een haast letterlijke verfilming van het populaire stripverhaal van Merho, voor de film bewerkt door G.D. Herschef. Fotografie is van Maurice Van Dessel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herwig Ilegems op televisie komt.

Reageer