Bettina Mittendorfer

Acteur

Bettina Mittendorfer is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Eine ganz heiße Nummer

2011 | Komedie

Duitsland 2011. Komedie van Markus Goller. Met o.a. Bettina Mittendorfer, Gisela Schneeberger en Rosalie Thomass.

Als Maria, eigenaresse van een zieltogende levensmiddelenwinkel in een klein katholiek dorpje, per ongeluk een vies telefoontje krijgt, komt ze op het idee om een erotische telefoondienst te starten: een waar gat in de markt in het dorp. Al gauw krijgen ze echter aandacht van de vrouw van de burgemeester.

Alle haben geschwiegen

1995 | Drama, Misdaad

Duitsland 1995. Drama van Norbert Kückelmann en Norbert Kuckelmann. Met o.a. Dorothee Hartinger, Wolfram Berger, Heinz Joseph Braun, Robert Giggenbach en Winfried Frey.

Corinne Klein (Hartinger) is een jonge vrouw die al liftend door Zuid-Duitsland trekt. Op een ochtend wordt ze verkracht en vermoord gevonden in het park van een klein stadje. Commissarissen Werner (Berger) en Kronauer (Braun) hebben de ondankbare taak de schuldige te vinden. Ze verdenken een groepje jongeren, o.l.v. Rick Brenner (Frey) en Lutz Kern (Wittman), dat ervoor bekend staat dat ze meisjes lastig vallen en baldadigheden evenmin schromen. Slachtoffers van de bende hebben een ding gemeen: ze zwijgen als een graf uit angst voor repressailles. Ze ontdekken dat Corinne de avond voor haar dood in hun stamkroeg 'Paloma' doorbracht. Toch zal het jaren duren alvorens duidelijk wordt wie de daders zijn. Intrigerende Krimi, gebaseerd op waargebeurde feiten. De film heeft meer aandacht voor de psychologische karakterschets van de betrokkenen dan voor de sensatie van de lustmoord. Eigenlijke hoofdrollen zijn er niet, iedereen heeft zijn rol in een mozaïek van personages, en toch slaagt de regisseur erin om een boeiend, haast documentair werk af te leveren. Hij schreef het scenario samen met Dagmar Kekulé en Ingeborg Janiczek. Fotografie is van Jürgen Jürges.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bettina Mittendorfer op televisie komt.

Reageer