Jack Gilford: cast.
Er zijn 26 films gevonden.

B.L. Stryker: Auntie Sue

1989 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1989. Mysterie van Tony Wharmby. Met o.a. Burt Reynolds, Ossie Davis, Maureen Stapleton, Rita Moreno en Jack Gilford.

Bij een bezoek aan een bejaardeninstelling hoort Stryker- Reynolds dat zijn oude tante Stapleton en haar twee bejaarde vrienden een oude villa willen kopen met gesmokkelde edelstenen. Zij beseffen niet dat professionele misdadigers hen op de hielen zitten. Zo komen veteranen Fairbanks jr (80) en Gilford (82) -die kort daarop zou sterven - ook nog eens aan hun trekken. Het scenario van Tim Burns naar de personages van Joe Gores is niet bepaald adembenemend maar hij heeft het verhaal wel goed in handen. Camerawerk van Nick McLean. Ook bekend als MYSTERY WHEEL 11, STRYKER.

Cocoon: The Return

1988 | Fantasy, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1988. Fantasy van Daniel Petrie. Met o.a. Don Ameche, Jack Gilford, Gwen Verdon, Maureen Stapleton en Steve Guttenberg.

Vervolg op de leuke sf-film The Cocoon (1985), die Don Ameche een Oscar voor beste bijrol opleverde. Ameche keert terug in The Return, helaas is het script een saaie herhalingsoefening. De bejaarden die aan het eind van deel een met buitenaardse wezens mee mochten om in een paradijselijke omgeving lang en gelukkig onsterfelijk te zijn komen weer even terug op aarde. Ze hebben onze planeet wel gemist. Maar hier blijven betekent voortaan ouderdomsgebreken accepteren.

Arthur 2: on the Rocks

1988 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1988. Komedie van Bud Yorkin. Met o.a. Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud, Geraldine Fitzgerald en Stephen Elliott.

Moore (als Arthur) en echtgenote Minnelli genieten volop van hun rijkeluisleven. Maar dan slaat Sikes, de afgewezen verloofde, via haar vader terug. Totaal geru[KA3]ineerd moeten ze proberen te overleven, wat Minnelli heel wat beter afgaat dan miljardairszoon Moore. Dank zij de geest van de overleden bediende Gielgud, komt alles toch nog op zijn pootjes terecht. Geflopte sequel op een geestige film. Af en toe valt er even te lachen, maar Moore, die tevens optrad als uitvoerend producent, maakt er teveel een one-man-show van en gaat daarbij storend over de schreef. In het moraliserende scenario van Andy Breckman is Arthur eerder irritant dan komisch. Fotografie van Stephen H. Burum. Burt Bacharach schreef de score en de titelsong `Love Is The Decision`, op tekst van Carole Bayer Sager en Chris De Burgh (die het ook zingt).

Young Again

1986 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Komedie van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Robert Urich, Lindsay Wagner, Jack Gilford, Keanu Reeves en Jessica Steen.

Een vrijgevochten vrijgezel ziet zijn wens ingewilligd: hij mag als tiener weer naar de middelbare school. Een aardige variatie op BACK TO THE FUTURE uit de Disney-studio's.

Hostage Flight

1985 | Misdaad

Verenigde Staten 1985. Misdaad van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Ned Beatty, Barbara Bosson, René Enríquez, Jack Gilford en John Karlen.

Een vliegtuig wordt tijdens de vlucht gekaapt, maar de terroristen zijn niet voorbereid op de reacties van hun gijzelaars. Deze film heeft twee einden: een gematigd, zoals te zien was bij de eerste uitzending op de Amerikaanse tv, en een radicaal, zoals de producenten zich dat hadden voorgesteld. Dat laatste slot zien we in de bioscoop of met wat geluk bij Europese omroepen of locale Amerikaanse tv-stations. Scenario van Stephen Zito en Felix Culver.

Cocoon

1985 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Komedie van Ron Howard. Met o.a. Don Ameche, Wilford Brimley, Hume Cronyn, Brian Dennehy en Jack Gilford.

Drie oude mannen uit een rusthuis maken al een tijdlang gebruik van het heerlijke zwembad in een naburige leegstaande villa. Als de villa verhuurd wordt krijgen de wat zorgelijker bewoners van het tehuis hun bedenkingen, maar de mannen gaan door met hun clandestiene zwempartijtjes en worden er fit, vrolijk en levenslustig van, tot vreugde van hun echtgenotes. Maar dan komen de oudjes achter het grote geheim van hun nieuwe buren. Aardige sf met aanstekelijk spel van de goed bezette cast. Oscars voor Ameche en de special effects-makers.

Hotel

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Jerry London. Met o.a. James Brolin, Bette Davis, Connie Sellecca, Shea Farrell en Nathan Cook.

De pilotfilm voor de populaire tv-serie. De exploitatie van een groot luxueus hotel met als bedrijfsleider Brolin en als eigenaresse Davis. Die stapte na deze film uit door ziekte en werd vervangen door Anne Baxter die de rol tot aan haar dood in 1986 zou spelen. De roman van Arthur Hailey stond model, maar van dat verhaal is uiteraard niet meer dan de basisgedachte overgebleven. Het scenario is van John Furia Jr. en Barry Oringer.

Happy

1983 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1983. Drama van Lee Philips. Met o.a. Dom DeLuise, Dee Wallace, Henry Silva, Jack Gilford en Tony Burton.

Bolle DeLuise gaat in deze film op de dramatische toer als een tv-clown met pech die betrokken raakt in de liquidatie van een bende en dan zelf de revolverheld opspoort wanneer de politie de zaak verknoeit.

Anna to the Infinite Power

1983 | Sciencefiction, Horror

Canada 1983. Sciencefiction van Robert Weimar en Robert Wiemer. Met o.a. Dina Merrill, Martha Byrne, Mark Patton, Donna Mitchell en Jack Ryland.

Film naar het gelijknamige, redelijk bizarre verhaal van Mildred Ames over een intelligent meisje van twaalf dat door medische experimenten van de nazi's een dwangmatige leugenaarster met helderziende gaven en bovennatuurlijke krachten is. Haar familie die bij het klonen betrokken was, zwijgt erover. Met de hulp van een ogenschijnlijke vijand weet zij het kwaad te bestrijden en een einde te maken aan de verschrikkelijke nachtmerrie. Hoewel het heel vaardig gedaan is, blijft het toch een clichématig rilwerkje dat zich meer tot de jongere SF- fan richt. Scenario van de regisseur. Het camerawerk was in handen van Glen Kershaw. Regisseur Weimar staat ook te boek als Robert Wiemer en de duur van de prent varieert van 88m tot 107m.

Goldie and the Boxer Go to Hollywood

1981 | Sportfilm

Verenigde Staten 1981. Sportfilm van David Miller. Met o.a. O. J. Simpson, Melissa Michaelsen, Roger Bowen, Reb Brown en Jack Gilford.

Vervolg op de film uit 1979 over een zwaargewicht bokskampioen en het elfjarige meisje dat zijn manager wordt; niet beter dan de oorspronkelijke film.

Caveman

1981 | Fantasy, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1981. Fantasy van Carl Gottlieb. Met o.a. Ringo Starr, Barbara Bach, John Matuszak, Shelley Long en Dennis Quaid.

Deze Stenen Tijdperk-grappenmakerij volgt de avonturen van de prehistorische Starr in Eén Triljoen V.C. als mislukkeling die zijn eigen stam sticht, samengesteld uit paria's uit andere grotten. Bezopen komedie, gered door fantastische en leuke, door Jim Danford en David Allen gemaakte, namaak-dinosaurussen. Scenario van regisseur Gottlieb en Rudy de Luca. Camerawerk van Alan Hume.

Wholly Moses

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Gary Weis. Met o.a. Dudley Moore, Laraine Newman, James Coco, Paul Sand en Jack Gilford.

De grote cast spartelt rond in deze muffe sage over 'heilige' Moore die denkt dat God hem uitverkoren heeft om de joden uit Egypte te leiden. Een paar amusante gedeelten, vooral die met DeLuise, verder een verspilling.

Cheaper to Keep Her

1980 | Mysterie

Verenigde Staten 1980. Mysterie van Ken Annakin. Met o.a. Mac Davis, Tovah Feldshuh, Art Metrano, Ian McShane en Priscilla Lopez.

Detective Davis wordt door rechter Feldshuh ingehuurd om McShane en Gilford, die laks waren met hun alimentatie-cheques, door te lichten. Sekcistisch, racistisch, irritant.

Seventh Avenue

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Richard Irving en Russ Mayberry. Met o.a. Steven Keats, Dori Brenner, Jane Seymour, Anne Archer en Kristoffer Tabori.

Mini-serie in drie delen, naar het boek van Norman Bogner over Jay Blackman (Keats) die vanuit pure armoe in het New York van de jaren dertig zich wist op te werken tot een keizer in de kledingindustrie. Irving regisseerde deel 1 en 2. Mayberry deel 3. Matig interessant.

Harry and Walter Go to New York

1976 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Mark Rydell. Met o.a. James Caan, Elliott Gould, Diane Keaton, Michael Caine en Charles Durning.

Het idee om een paar sterren bij elkaar te mikken om een klassieker te forceren werkt zelden, en ook hier niet, met een weinig ervaren regisseur en een vrij vlak scenario. Maar de sterren schitteren in de luxe beelden van Kovács (Easy Rider). Harry en Walter, twee stuntelende dieven, dromen eind negentiende eeuw van een carrière in de vermaakbranche. In de gevangenis ontmoeten zij de aristocratische meesterdief Adam Worth die een grootse bankroof beraamt. Harry en Walter besluiten Worth een stapje voor te zijn, in gezelschap van de radicale journaliste Lissa.

Save the Tiger

1973 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1973. Komedie van John G. Avildsen. Met o.a. Jack Lemmon, Jack Gilford, Laurie Heineman, Norman Burton en Patricia Smith.

Pretentieus scenario over kledingfabrikant Lemmon op zoek naar de helden-uit-zijn-jeugd terwijl hij zijn leven als zakenman als vernederend ervaart. Ogenschijnlijk een doodeerlijke film, maar de leegheid komt er doorheen. David heeft de beste ogenblikken als een beroepsbrandstichter. Lemmon kreeg hier als Beste Acteur een Oscar voor.

They Might Be Giants

1971 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1971. Komedie van Anthony Harvey. Met o.a. Joanne Woodward, George C. Scott, Jack Gilford, Lester Rawlins en Eugene Roche.

Een grappig verhaal over een lichtelijk getikte heer die gelooft Sherlock Holmes te zijn. Zijn psychiater die dit spelletje meespeelt, heet Dr. Watson. De in de bioscoop uitgebrachte versie duurde tien minuten korter.

Catch-22

1970 | Komedie, Oorlogsfilm, Experimenteel

Verenigde Staten 1970. Komedie van Mike Nichols. Met o.a. Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin, Arthur Garfunkel en Jack Gilford.

1944. Een Amerikaans bommeneskader is gelegerd te Pianosa, ergens aan de Middellandse Zeekust. Een officier weigert nog langer te vliegen omdat de angst hem bekruipt. Angst is geen geldige reden om uit het leger ontslagen te worden. Volgens artikel 22 komen alleen geesteszieken hiervoor in aanmerking. Wie hiervan gebruik wil maken moet zelf het formulier invullen en verklaren dat hij gek is. Wie daartoe in staat is, beschikt echter nog over voldoende verstandelijke vermogens. De schitterende satirische roman van Joseph Heller is, zoals Nichols bewijst, eigenlijk onverfilmbaar. Het scenario van Buck Henry is te fragmentarisch en te overladen om onderhoudend te blijven, ondanks een fantastische cast. Een zwarte komedie in het genre van M*A*S*H, gemaakt met veel meer middelen, maar met veel minder resultaat. Fotografie van David Watkin. Gefilmd in Panavision.

Arsenic And Old Lace

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Robert Sheerer. Met o.a. Helen Hayes, Lillian Gish, Robert Crane, Fred Gwynne en Sue Lyon.

Heerlijke herverfilming van de Cary Grant-film uit de jaren veertig. Hayes en Gish zijn de oude dametjes: geknipt voor hun rollen. Crane is geen Grant maar het blijft allemaal het aankijken waard.

Who's Minding the Mint?

1967 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1967. Komedie van Howard Morris. Met o.a. Jim Hutton, Dorothy Provine, Milton Berle, Joey Bishop en Bob Denver.

Hutton werkt voor de Amerikaanse Munt. Per ongeluk vernietigt hij 50.000 dollar en hij is genoodzaakt het bedrag terug te bezorgen, wil hij niet de gevangenis indraaien. Hij bedenkt het plan om tijdens het weekend in te breken en het geld zelf bij te drukken. Een merkwaardige valsemuntersbende is bereid hem te helpen. Geslaagde komedie rond een ongeloofwaardig verhaal. De acteurs beleven veel plezier en weten dit over te brengen. Goede, pretentieloze ontspanning, geschreven door R.S. Allen en Harvey Bullock. De fotografie was in handen van Joseph Biroc.

The Incident

1967 | Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Tony Musante, Martin Sheen, Beau Bridges, Jack Gilford en Thelma Ritter.

Hard, bruut verhaal over twee dronken overvallers die de passagiers in een wagon van de ondergrondse metro terroriseren. Goed gemaakt, maar onplezierig.

Enter Laughing

1967 | Komedie

Verenigde Staten 1967. Komedie van Carl Reiner. Met o.a. Shelley Winters, Elaine May, Jack Gilford, Reni Santoni en Janet Margolin.

Reiners grappige, semi-autobiografische Broadway-toneelstuk werd in deze filmversie een trage komedie over een knaap die zijn best doet om het te maken, ondanks allerlei soorten moeilijkheden die hem in de weg staan.

The Daydreamer

1966 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Jules Bass. Met o.a. Ray Bolger, Jack Gilford, Margaret Hamilton, Paul O'Keefe en Tallulah Bankhead.

Gedeeltelijk geanimeerde geschiedenis over Hans Christian Andersen als dertien-jarige jongen die veel van zijn sprookjesfiguren ontmoet waar hij later over schrijft. Verrassend plezierig.

A Funny Thing Happened on the Way to the Forum

1966 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1966. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Buster Keaton, Zero Mostel, Phil Silvers, Michael Crawford en Jack Gilford.

Op weg naar het Forum in het oude Rome ontwikkelt zich een onontwarbare intrige. Het mooie slavinnetje Philia (Annette Andre) dat te koop wordt aangeboden door Marcus Lycus (Silvers), weet het hart te winnen van patriciërszoon Hero (Michael Crawford), maar wordt verkocht aan de ruige kapitein Gloriosus (Leon Greene). De minnaars in kwestie kunnen elkaar dus niet zomaar krijgen. Jaloerse echtgenoten laten van zich horen, slaven speculeren op de zwakheden van hun meesters. Verfilming van de gelijknamige Broadwaymusical is een parodie op epische Hollywoodfilms over het Romeinse rijk, zoals Ben Hur. Veel meligheid in dit verhaal, maar een gave rol van Buster Keaton als gladiator Erronius maakt veel goed.

Rookie Hey

1944 |

1944. Charles Barton. Met o.a. Condos Brothers, Ann Miller, Joe Sawyer, Jack Gilford en Larry Parks.

Op weg naar het Forum in het oude Rome ontwikkelt zich een onontwarbare intrige. Het mooie slavinnetje Philia (Annette Andre) dat te koop wordt aangeboden door Marcus Lycus (Silvers), weet het hart te winnen van patriciërszoon Hero (Michael Crawford), maar wordt verkocht aan de ruige kapitein Gloriosus (Leon Greene). De minnaars in kwestie kunnen elkaar dus niet zomaar krijgen. Jaloerse echtgenoten laten van zich horen, slaven speculeren op de zwakheden van hun meesters. Verfilming van de gelijknamige Broadwaymusical is een parodie op epische Hollywoodfilms over het Romeinse rijk, zoals Ben Hur. Veel meligheid in dit verhaal, maar een gave rol van Buster Keaton als gladiator Erronius maakt veel goed.

Hey, Rookie

1944 | Muziek

Verenigde Staten 1944. Muziek van Charles Barton. Met o.a. Larry Parks, Ann Miller, Condos Brothers, Joe Sawyer en Jack Gilford.

Er wordt een show op poten gezet voor militairen tijdens WO II. Miller danst er lustig op los.