Kevin Pike: camera.
Er zijn 3 films gevonden.

A Dry White Season

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Euzhan Palcy. Met o.a. Donald Sutherland, Janet Suzman, Zakes Mokae, Susan Sarandon en Marlon Brando.

Als de zwarte tuinman van leraar Sutherland wordt vermoord, wordt hij op pijnlijke wijze wakker geschud over de afschuwelijkheid van de apartheid. Deze anti-apartheids film, gemaakt in Hollywood met een welbespraakte, zelfverzekerde Franse, zwarte regisseuse (en dat is heel wat voor Tinseltown!) komt als mosterd na de maaltijd: apartheid is gelukkig afgeschaft, en zij was letterlijk te ver van haar onderwerp verwijderd om de rolprent eeuwig te kunnen laten voortleven. Brando na tien jaar voor het eerst voor de camera in een kleine rol als openhartige advocaat, is wellicht iets te uitbundig. Gesitueerd in Zuid-Afrika van 1976.

A New Life

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Alan Alda. Met o.a. Alan Alda, Ann-Margret, Hal Linden, Veronica Hamel en John Shea.

Na twintig jaar huwelijk besluiten Alda en Ann-Margret uit elkaar te gaan. Onmiddellijk na de scheiding wordt de jacht weer geopend en lang duurt het niet of ze beginnen beiden een nieuw leven met een partner die vijftien jaar jonger is als zijzelf. Moraliserende satire over huwelijk, samenhokken en ouder worden. Alda zag er duidelijk zijn persoonlijk hoogtepunt in, want hij speelt niet alleen de hoofdrol, maar schreef ook het scenario en voerde de regie. Niet iedereen heeft de kans om zijn mid-life crisis op die manier van zich af te schrijven natuurlijk. Het is allemaal wel vermakelijk, maar toch nogal licht verteerbaar, dus vlug vergeten, ondanks de flitsende dialogen. Achter de camera stond Kelvin Pike.

The Dresser

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Peter Yates. Met o.a. Albert Finney, Tom Courtenay, Eileen Atkins, Edward Fox en Zena Walker.

Tijdens WO II tracht een toneelgezelschap, waarvan de meeste spelers in militaire dienst zitten, zich staande te houden met voornamelijk oude en tweederangsacteurs. De leider van de groep is een oude Shakespeare-acteur (Finney), die aan het einde van zijn krachten is en door zijn homoseksuele assistent (Courtenay) voortdurend opgepept moet worden. Twee ijzersterke rollen (beide goed voor een Oscar-nominatie) in een prachtige, typisch Britse film. Courtenay speelde de rol eerder ook op het toneel, op West End en Broadway. Hij kreeg er een Tony-nominatie voor.