Adrian Enescu

Componist

Adrian Enescu is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Letzte Station

1999 | Komedie

Duitsland/Italië/Roemenië 1999. Komedie van Bogdan Dumitrescu-Dreyer. Met o.a. Sergio Rubini, Marion Kracht en Darel Visan.

Deze wonderlijke en weinig geslaagde film gaat over de droefgeestig kijkende Nelu (Rubini), die na de dood van zijn grootvader van de provincie naar de hoofdstad Boekarest gaat. De naïeve jongeman krijgt een baantje bij een begrafenisondernemer die de klanten gemakkelijk laat paaien door Nelu. Als de zaken goed gaan, komt Nelu's vader op bezoek, maar hij sterft in de hoofdstad. De regie van Dumitrescu-Dreyer is teleurstellend, want hij heeft beter gepresteerd met THALASSA, THALASSA en het scenario dat hij met Leo Benvenuti, Massimo Bavastro en Piero De Bernardi schreef, is onbenullig. Het camerawerk is van Doru Mitran.

Thalassa, Thalassa, acolo unde ochii dor

1994 | Komedie, Familiefilm

Roemenië/Duitsland 1994. Komedie van Bogdan Dumitrescu. Met o.a. Silvia Gheorghe, Alexandru Anchel, Ciristea-Alexandru Niculae, Cristian Paulica en Viorel Patrut.

Regisseur Dumitrescu, die zelf het scenario schreef, trok een blik kinderen open en zette ze voor de camera van Doru Mitran. Ze spelen minder bedeelden, die een Britse slee, een luxueuze Jaguar, ontdekken. Hoewel niemand een rijbewijs heeft, besluiten ze met uitsluiting van de jongste een tochtje - van 42 km - naar een badplaats aan de Zwarte Zee te gaan maken. De jongste verbergt zich in de kofferbak als hij niet meemag. Hij weet naderhand zijn plaatsje in de bende te veroveren, als hij een pistool gevonden heeft. Hoewel de oudste nauwelijks boven het stuur uitkomt, bereiken zij het strand. Het groepje, dat aanvankelijk door het gemeenschappelijke lot verbonden was, valt geleidelijk uit elkaar (een tweetal verdwijnt zonder dat de rest zich er iets van aantrekt) net zoals dat met volwassenen het geval is - de boodschap van de maker. Spontaan spel van de kinderen.

Pepe si Fifi

1994 | Drama

Roemenië 1994. Drama van Dan Pita. Met o.a. Irina Movila, Cristian Iacob, Mihai Calin, Costel Constantin en Charles Maquignon.

Net zoals Nederland lang gezucht heeft onder films over de WO II, zal Roemenië nog lang gebukt gaan onder films over de ontreddering onder of na de dictatuur van Ceaucescu. In deze film is de boodschap echter wel erg duidelijk: het gaat slecht, alleen geld telt nog en de enkele zekerheden die men vroeger had zijn ook al verdwenen. De tragische geschiedenis van broer en zus Pepe en Fifi boeit echter wel, ondanks de wat hoekige montage en de soms wat filmisch té mooie locaties.

Pas in doi

1985 | Komedie

Roemenië 1985. Komedie van Dan Pita. Met o.a. Claudiu Bleont, Pitre Nicolae, Ecaterina Nazare, Anda Onesa en Mircea Constantinescu.

De tribulaties van twee vrienden: brave staalarbeider Nicolae en ondeugende sportminnaar Bleont. Als ze zich op het liefdespad begeven, huwt Nicolae prompt het meisje dat hij verleid heeft; en zo hoorde het onder Ceauȿescu, maar antiheld, en hartedief Bleont kan niet kiezen tussen twee qua karakter zeer verschillende jongedames. En dat gedrag was onsocialistisch; dus kwam de film niet door de censuur, maar op het filmfestival van Berlijn een jaar later vond de jury dat de prent toch een bijzondere vermelding verdiende. Scenario van Beorge Busecan en regisseur Pita. Marian Stanciu stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adrian Enescu op televisie komt.

Reageer