Roberto Villa

Acteur

Roberto Villa is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

La fortuna viene dal cielo

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Akos Rathonyi. Met o.a. Anna Magnani, Sandro Ruffini, Roberto Villa en Vera Carmi.

Romantische komedie over een dief die een sieraad van onschatbare waarde steelt. Iedereen zet alles op alles om het kleinood terug te vinden, dat hij verstopt bij een arm zangeresje dat zijn hart heeft gestolen. Geen uitschieter, maar lang niet onaardig.

Ciorno di nozze

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Armando Falconi, Antonio Gandusio en Roberto Villa.

Een eenvoudige en hoogst amusante situatiekomedie over de vermakelijke pogingen van een bescheiden familie, die hun armoede trachten te verbergen voor de rijke verloofde van hun dochter. Een van Matarazzo's beste films.

Maddalena, zero in condotta

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Carla del Poggio, Vittorio De Sica, Vera Bergman, Irasema Dilian en Amelia Chellini.

Een fantasierijk kostschoolmeisje wil haar vriendinnen imponeren met een brief aan een niet bestaande Duitse aanbidder. Ze bereikt daarmee een man die wel degelijk bestaat en haar komt opzoeken. De jonge actrices in deze aardige, maar nauwelijks opmerkelijke komedie over een meisjesinternaat worden met aandacht geregisseerd door De Sica, die behalve de onverwachte romantische held ook nog diens vader en grootvader speelt (en in die rollen fors uitpakt).

Gli ultimi della strada

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Domenico Paolella. Met o.a. Oretta Fiume en Roberto Villa.

Het gemeentebestuur van Napels wil het huisvestingsprobleem oplossen door de krotwoningen in sommige van de dichtst bevolkte wijken van de stad te gaan slopen. Een groep straat- en weeskinderen, onder leiding van een meisje, komt in opstand tegen deze operatie van de plaatselijke autoriteiten. Zij hinderen de bouwvakkers in hun werk en willen aan de overheid ontkomen, die hen in een weeshuis wil stoppen. Geen bijzondere, maar een maatschappelijk geëngageerde debuutfilm van regisseur Paolella.

Lucano Serra, pilota

1938 | Avonturenfilm

Italië 1938. Avonturenfilm van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Amedeo Nazzari, Germana Paolieri, Roberto Villa en Mario Ferrari.

Een Italiaanse vliegenier (Nazzari), een veteraan uit WO II, vertrekt zonder vrouw en kind naar Amerika. Jaren later, als hij op de terugweg naar Italië is, verdwijnt zijn vliegtuig op raadselachtige wijze. Ten tijde van het fascistische bewind in Italië werd deze film de eerste keer uitgebracht en trok hij volle zalen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberto Villa op televisie komt.

Reageer