Angela Groothuizen

1959 Acteur

Angela Groothuizen (1959) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon

2003 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Nederland 2003. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Quinten Schram, Felix Strategier, Arjan Ederveen, Angela Groothuizen en Frensch de Groot.

De boeken van Chris van Abkoude over schoenmakerszoon Pietje Bell inspireerden in 2002 een zeer succesvolle verfilming. Scenariste-regisseuse Maria Peters maakte meteen daarna een tweede film, met zoon Quinten Schram opnieuw in de titelrol. Pietje Bell laat wederom van alles in de soep lopen in dit vervolg waarin zijn zus zich verlooft en Pietje zelf, met zijn bende van de Zwarte Hand, moet voorkomen dat dieven een waardevolle tsarenkroon stelen. De kritiek was gemengd, maar Pietje Bell II deed het goed aan de kassa. Binnen een paar weken werden meer dan 200.000 kaartjes verkocht. Jonge kijkers zullen verhaal en sfeer vast waarderen.

Snapshots

2002 | Romantiek

Nederland/Verenigd Koninkrijk 2002. Romantiek van Rudolf van den Berg. Met o.a. Burt Reynolds, Angela Groothuizen, Julie Christie en Pierre Bokma.

Snapshots is een Nederlandse productie met internationale ambities. Rudolf van den Berg maakte handig gebruik van de gunstige belastingmaatregel voor privé-investeerders in film. Hij vergaarde een budget waarmee hij enkele oude sterren (Burt Reynolds, Julie Christie) en de kleindochter van Charlie Chaplin om zich heen verzamelde. Wat moeten zij hebben gedacht van het rampzalige scenario en de tenenkrommende clichés? Geld verdienen en wegwezen, vermoedelijk.

Pietje Bell

2002 | Familiefilm, Drama, Jeugdfilm

Nederland/Duitsland 2002. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Quinten Schram, Frensch de Groot, Serge Price, Jordy Mul en Sjoerd Metz.

In 1914 ontketende oud-onderwijzer Chris van Abkoude een revolutie met zijn kinderboekenheld Pietje Bell, het zesjarige Rotterdamse knulletje dat schitterde in onaangepastheid. In de met harde hand geregisseerde filmversie van Maria Peters begint Pietje een geheime club die het opneemt tegen een bende dieven en een oneerlijke krantenbaas. Peters gebruikte vooral de eerste vijf van de acht delen 'Pietje Bell' voor haar scenario en kiest thematisch voor het ethisch grijze gebied tussen ondeugd en onschuld, een scala dat het gezicht van Pietje-acteur Quinten Schram (zoon van producent Dave Schram en regisseuse Peters) goed uitdrukt.

Dutch Treat

1984 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1984. Komedie van Boaz Davidson. Met o.a. David Landsberg, Lorin Dreyfuss, Ria Breffies, Angela Groothuizen en Patty Zomer.

Twee blunderende Amerikanen ontmoeten de zingende meisjes in Amsterdam en beloven gouden bergen. In Amerika blijkt alles grootspraak, maar het komt natuurlijk toch nog goed. De Dolly Dots-film was jaren in voorbereiding en dat het zo'n falikante mislukking werd, moet op het conto geschreven worden van Landsberg en Dreyfuss, die het scenario schreven en de feitelijke hoofdrollen spelen. De heren vinden zichzelf blijkbaar erg grappig, wat een jammerlijke misvatting is. Opgenomen in L.A. en Amsterdam. Ook bekend als THE DOLLY DOTS: DUTCH TREAT en DUTCH TREAT - GIVE A GIRL A CHANCE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Angela Groothuizen op televisie komt.

Reageer